18 °C Budapest
TV remote control in the foreground, Video on demand screen in the blurry background, streaming

Nagy a baj a Netflixnél: kiszivárogtak a felhasználók jelszavai, ez lehet a streaming-platform vége?

2024. április 20. 16:33

A Netflix profitja az idei év első negyedévében jelentősen növekedett, részben a jelszómegosztás elleni intézkedéseknek köszönhetően. Eközben az előfizetőinek száma közel 270 millióra emelkedett, ugyanakkor a cég bejelentette, hogy a jövőben nem közli az előfizetői adatokat. 

A Netflix bejelentette, hogy az idei év első három hónapjában jelentős profitnövekedést ért el, amelyet részben a jelszómegosztás elleni intézkedéseknek tulajdonít - írta a BBC. Az első negyedév során a cég 9,3 millió új előfizetőt szerzett, így az előfizetők száma megközelítette a 270 milliót. Ebben az időszakban a profitja meghaladta a 2,3 milliárd dollárt.

A vállalat ugyanakkor bejelentette, hogy nem fog többé előfizetői számokat közölni. Ezt a lépést azzal magyarázták, hogy bár korábban az előfizetők számának növekedése fontos mutató volt, ma már inkább a nyereség és bevétel kerül előtérbe. Az első negyedévben a Netflix bevételei közel 15%-kal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, elérve a 9,37 milliárd dollárt. A cég sikereit olyan produkcióknak köszönheti, mint például a Griselda című bűnügyi dráma.

Ezzel egyidőben néhány befektető aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Netflix nem közli tovább az előfizetői számokat, ami szerintük azt jelezheti, hogy lassulhat az ügyfélnövekedés. Simon Gallagher szerint bár a jelszómegosztás visszaszorítása pozitív hatást gyakorolt rövid távon, ez nem feltétlenül fenntartható hosszú távon.

Az amerikai elemzők között is vita alakult ki e döntés kapcsán. Jamie Lumley például kétségeket fogalmazott meg a Netflix növekedési kilátásaival kapcsolatban. A Netflix részvényei jelentős emelkedést mutattak az év eleje óta, de a bejelentést követően csökkenést tapasztaltak. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sophie Lund-Yates rámutatott arra is, hogy a Netflix eredeti tartalmi kínálata kulcsfontosságú tényező lehet abban, hogy meg tudja tartani előfizetőit. A vállalat utoljára 2022-ben emelte népszerű csomagjainak árait, ami azt követően előfizetőcsökkenést eredményezett. A Netflix válaszként új stratégiát alkalmazott: korlátozza a jelszómegosztást és reklámokkal támogatott olcsóbb csomagot vezetett be. Tovább terjeszkedik sport és videojáték területeken is és licencszerződéseket köt rivális médiavállalatokkal. Globális jelenléte révén képes volt erős műsorkészletet fenntartani még Hollywoodot érintő sztrájkok idején is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/20. heti nyerőszámait. Nem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten a várható főnyeremény 1 miliárd 715 millió forint lesz a hatos...

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm