27 °C Budapest
Elárulta a sikere titkát Valter Attila: Rengeteg olasz megtanulta a nevem

Elárulta a sikere titkát Valter Attila: Rengeteg olasz megtanulta a nevem

2021. június 2. 10:32

Hazatért Olaszországból minden idők legeredményesebb magyar kerékpárversenyzője, Valter Attila. Első interjújában beszélt többek között arról is, nem gondolta volna, hogy Magyarországon ekkora visszahangja lesz a sikerének, hiszen többek között a Puskás Áréna is rózsaszín díszkivilágítást kapott.

Hazatért Olaszországból minden idők legeredményesebb magyar kerékpárversenyzője, Valter Attila. Az országúti-kerékpárversenyzés legnagyobb hazai reménysége a 14. helyet szerezte meg összetettben az idei Giro d’Italia-n, ahol első magyarként a legjobb 25 éven alulinak járó fehér, majd három napon át a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, az összetettben legjobbnak járó rózsaszín trikót is magára ölthette.

A magyar kerékpáros csapata, a Groupama-FDJ engedélyt adott névadó szponzora magyarországi leányvállalata, a Groupama Biztosító számára, hogy interjút készítsen a 22 éves tehetséggel.

Valter Attila beszélt többek között arról is, nem gondolta volna, hogy Magyarországon ekkora visszahangja lesz a sikerének, hiszen többek között a Puskás Áréna is rózsaszín díszkivilágítást kapott, az emberek pedig szintén Giro-lázban égtek. Mint mondta, a külföldi versenyzők nem is értették, mi folyik Magyarországon, mint beszámolt róla, "ilyen Hollándiában elképzelhetetlen lenne".

A versenyző beszélt arról is, hogyan jutott el Csömörről a kerékpározás élvonalába, és elmondta, miképp látja a hazai kerékpársport jövőjét. Az interjút itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Eurojackpot nyerőszámai a 28. héten

Július 16-án este kihúzták az Eurojackpot 2021/28. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten 5+2 találatos szelvény nem született, így a jövő heti várható főnyeremény bruttó 15,7...

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?