7 °C Budapest
Pangtak a mozik az első hétvégén: ötszázszoros visszaesést hozott a pandémia

Pangtak a mozik az első hétvégén: ötszázszoros visszaesést hozott a pandémia

2021. május 7. 10:00

Összesen 496 mozijegyet, a két évvel ezelőtti szám mintegy ötszázadát vásárolták a magyarok a mozik november óta első hétvégéjén. A toplistára így 100 néző alatti filmek is felkerültek, de akadt olyan vetítés is, amit tizen sem láttak.

Összesen 496 mozijegyet vásároltak Magyarország területén május első hétvégéjén, egyben a november óta első első olyan napokon, amikor nyitva tarthattak a mozik – számolt be róla a Filmforgalmazók Egyesülete összesítéséből. A rekordalacsony számhoz azon túl, hogy kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatóak a mozik az is hozzájárulhatott, hogy a legtöbb multiplexet üzemeltető, legnagyobb hálózat még zárva tart, ráadásul egyelőre még csak egyetlen egy új filmet mutattak be.

A heti mozis nézettségi toplista első helyére 108 nézővel: ezt a számot a Boszorkányok című, 26 hete bemutatott film került. A filmet országos szinten összesen hét vásznon vetítették.  A toplista második helyére a 27 hete bemutatott Trollok a világ körül című animációs film került, 78 nézővel, harmadikra pedig a 41 hete bemutatott Scooby, 83 nézővel(a toplista mozijegyek árai és nem a látogatottság alapján rangsorol). 

Az összesen vetített 12 film közül a Greenland - Az utolsó menedék volt a legkevésbé népszerű.Az összesen egyetlen teremben vetített akciófilmre mindössze kilenc néző volt kíváncsi.

Éredekesség, hogy 2019-ben a május 2-i hétvégén több mint 227 ezren voltak moziban, tehát majdnem 500-szor annyian, mint idén ugyanakkor. Lesz tehát mit behoznia a moziknak és filmforgalmazóknak, ha talpra akarnak állni a pandémia után.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem