2021. január 21. csütörtök Ágnes

Számlás albérletek Budapesten: mik az előnyeik? (x)

  • 2018. december 10. hétfő 05:00

Tudta? Budapesten 100-ból 1 az arány számlás albérletből: a legtöbb bérbeadó nem ad számlát a kiadott ingatlanról. Magyarországon nincs olyan egységes albérlet törvény sem, ami világosan meghatározná a bérlők és a tulajdonosok jogait. A határozatlan idejű szerződések és az elszálló ingatlan árak következtében az átlag bérlő nincs biztosítva a lakhatása felöl, mivel jobb árajánlat esetén a már bérbe adott ingatlant akár el is adhatja a tulajdonos.

A piaci körülmények ellenére a Professional Premium Property Zrt kizárólag számlás albérleteket biztosít a bérlőknek.

Ami számlás albérlet nélkül nem megy: a lakhatási támogatás igénylése

A Munkaügyi Központ a lakhatási támogatás igénylését különböző feltételekhez köti. Ezek alapján dől el, hogy ki, és milyen mértékben jogosult a lakbértámogatásra.
Lakhatási támogatást azok kaphatnak, akik olyan munkahelyen kezdenek el dolgozni, ami miatt költözniük kellett. A pontos kikötések a következők:

  • Az új munkaviszony legalább 6 hónapra szól, és legalább heti 20 munkaórát tesz ki.
  • Az állandó lakóhely és az új munkahely távolsága legalább 60 km.
  • Az új munkahely 60 km-es körzetében a támogatást igénylő személy házastársának sincs ingatlanja.
  • A támogatás csak olyan hónapokra jár, ahol a havi bruttó bér nem haladja meg a minimálbér háromszorosát.

Emellett ki kell emelni még egy fontos feltételt: az albérleti díj fizetését minden esetben utalással fizetett (tehát nem készpénzes) számlával kell igazolni a Munkaügyi Központnak. Ez alapján tudják utólagosan kifizetni a támogatás összegét a bérlőknek. Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag olyan albérlettel igényelhető a lakhatási támogatás, ahol az ingatlan tulajdonosa adózik, és számlaképes is.

Ezen kívül némi adminisztráció is társul a támogatás igényléséhez (és elszámolásához). A bérleti díjról kiállított számlán kívül még mindenképp szükségeses hozzá:

  •  Az érvényes munkaszerződés.
  •  A bérleti szerződés.
  •  A lakbér kifizetését igazoló bankszámla kivonat.

A Professional Premium Property Zrt minden egyes esetben számlás albérleteket biztosít a bérlőknek, így gond nélkül igényelhetnek lakhatási támogatást. A PPP Zrt. oldalán bérleti szerződési minták is megtalálhatók, így bármikor bárki letöltheti őket, hogy a saját ideje szerint tanulmányozhassa a részleteket.

Professional Premium Property Zrt.: teljes körű, ügyfélközpontú szolgáltatás


A PPP Zrt. a jogszerű eljárás keretében minden esetben részletes, határozott idejű bérleti szerződéseket köt a bérlőkkel. Az albérlők szerződés lejártáig mindvégig biztosítva vannak lakhatásuk felöl: teljesen mindegy, hogy hányszorosára emelkednek az ingatlanárak a közeli és távoli jövőben, a PPP Zrt-nél a bérbeadók semmilyen esetben nem adják el a már bérbe adott ingatlant. Így tudja a cég megadni minden számlás albérletet keresőnek azt a megbízhatóságot és biztonságot, amit bárki elvárna egy igényes otthonban. Emellett a szerződéseket a lehető legrugalmasabban kezeli a cég: egy szerződést akár szombat kora reggel vagy vasárnap késő este is meg lehet kötni, amennyiben a leendő bérlőnek csak akkor megfelelő.

Maga a cég 2017 október 9-én alakult meg, de tulajdonosi köre már a cég létrejötte előtt is elismerésre méltó szakmai hátérrel rendelkezett. Ezeket a tapasztalatokat érvényesíti jelenleg a mindennapokban a PPP Zrt., hogy színvonalas szolgáltatást nyújthasson azoknak, akik számlás albérleteket keresnek Budapesten.

A cég jogi szakértelme mögött Dr. Német Zoltán tulajdonos és vezérigazgató áll, aki 10 évvel ezelőtt alapította meg saját ügyvédi irodáját, a Német Zoltán Ügyvédi Irodát. Közgazdasági és jogi tanulmányait követően különböző ügyvédi irodákban dolgozott társasági, szabályozási, pénzügyi, és adójog területein. 

A cég ingatlan és műszaki ügyintézőjeként dolgozik Martin Zsolt, aki több éves tapasztalatból merítve folyamatos tanácsadással támogatja a Professional Premium Property Zrt. üzleti tevékenységét. Emellett meghatalmazott munkavállalóként folyamatosan tartja a kapcsolatot a bérlőkkel, intézi a szerződések megkötését, illetve elvégzi az ingatlanok szükséges karbantartását és megoldja a felmerülő problémákat.

Mersics István munkája is hozzájárul az ingatlanok kitűnő állapotához, ő karbantartóként és műszaki szakemberként dolgozik a PPP Zrt-nél. A cég így folyamatosan figyelheti, hogy miben tud fejlődni, és miben tud jobbat nyújtani az ügyfélkörének a jelenlegi, bizonytalan piaci körülmények között.

Varga István rendszergazda és webfejlesztő a cég munkatársaival együttműködve egy egyedi, felhasználóbarát weboldalt hozott létre. A Professional Premium Property Zrt. oldalán keresztül a bérlő bármilyen időpontban kérhet karbantartást vagy hibaelhárítást az ingatlannal kapcsolatban. A felületnek köszönhetően a bérlőnek nem kell máshol keresnie megoldást, ha netán probléma merülne fel a kiadott szobával vagy lakással kapcsolatban. Egyéb szolgáltatással való probléma megoldására is használható a PPP Zrt. ügyfélszolgálata: ideiglenes lakcím bejelentés, takarítás, víz-gáz-villany mérőóra állás bejelentése képfeltöltéssel, internetes vagy TV jel hibajelentés. A cég a panaszkezelésre is hangsúlyt fektet, mivel még anonim panaszt is megfogalmazhat a bérlő, ami csak a cég vezérigazgatójához jut el.

Számlás albérlet nélkül nem lehet igénybe venni a lakhatási támogatást, már csak ezért is érdemes szétnézni a Professional Premium Property Zrt. kiadó szobái és lakásai között. A cég azonban nem csak arra ad lehetőséget, hogy a bérlők ezt a támogatást igénybe vegyék, hanem a jogszerű eljárás mellett egy professzionális, megbízható bérbeadói szolgáltatásban részesülhetnek.

 

(x)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked