Nyitnak az intézmények, nyílnak a csapok: de vajon biztonságos a víz?

Nyitnak az intézmények, nyílnak a csapok: de vajon biztonságos a víz?

2020. május 19. 22:01

A Fővárosi Vízművek a veszélyhelyzet alatt is folyamatos üzemeltetéssel, a tervezett karbantartások ütemezett elvégzésével gondoskodott a közcsőhálózat biztonságának megőrzéséről. A belső ivóvízhálózatokon található csapokat azonban számos épületben március közepe óta nem nyitották meg.

A Budapestet és agglomerációját érintő kijárási korlátozás feloldásával együtt a munkahelyeken is újra visszaáll lassan az élet a normál kerékvágásba. Mivel nagyon sok intézmény és vállalat távmunkában foglalkoztatta munkavállalóit, heteken vagy akár két hónapon keresztül is használaton kívül állt az épületek vízhálózata, a mosdók és konyhák csaptelepei. Ennek eredményeként olyan pangó víz alakulhatott ki a vezetékekben, amely táptalajul szolgál a kórokozóknak. A megoldás egyszerű: könnyen megszabadulhatunk a felgyűlt lerakódásoktól, ha az újbóli birtokba vételkor a megszokottnál hosszabban engedjük ki a vizet, és csak akkor fogyasztunk belőle, amikor már ivásra kellemesen hidegnek érezzük. 

Minden, kapuit újra megnyitó munkáltatónak biztonságos üzemletetést kívánunk, amihez a Fővárosi Vízművek a tiszta, egészséges szolgáltatott ivóvízzel tud hozzájárulni!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45