25 °C Budapest

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet!

Pénzcentrum
2008. december 31. 12:00

Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - elmélete szerint 2010 körül a Szovjetunióhoz hasonlóan az Amerikai Egyesült Államok is széthullik, sőt az egyes területek más országok befolyása alá kerülnek. A teóriát térképpel is illusztrálta, mely szerint négy fő régióra bomlik a hidegháborús rivális.


Igor Panarin

Panarin az elméletet első alkalommal 1998-ban publikálta, a szétesést pedig a fokozódó gazdasági, demográfiai és etnikai nyomással magyarázta.

A tudós szerint a problémák rövidesen olyan súlyos társadalmi feszültséghez vezethetnek, ami akár egy újabb polgárháborúba is torkollhat.

A forgatókönyv szerint Alaszka Oroszországhoz, Hawaii pedig Japánhoz, vagy Kínához kerül, a szárazföldi területek pedig négyfelé válnak.

A nyugati államok alkotják majd a kínai befolyás alá kerülő Kaliforniai Köztársaságot, a déliek a mexikói fennhatóság alatt működő Texasi Köztársaságot, a keleti államok Atlanti Amerika néven csatlakoznak az Európai Unióhoz, az ország középső területeit pedig Kanadához csatolják.

Panarin USA-térképe 2010-től

A tudós elmélete megosztotta az emberek véleményét, Panarin ezzel számos támadásnak tette ki magát. Ugyanakkor megemlítette, hogy a 70-es 80-as években azokra is furcsán néztek, akik a Szovjetunió széteséséről beszéltek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A professzor a határvonalak meghúzásakor figyelembe vette az egyes területek társadalmi és gazdasági összetételét is, ennek ellenére születtek érdekes kérdések. Az amerikaiak szerint csak az oroszokat érdekli a jóslat, mivel a hidegháború idején is bizonyították, hogy jobban foglalkoztatja őket a verseny, mint az, hogy mi történik a saját országukban.

Érdekes, hogy a teória szerint a szomszédos közép-keleti államok közül Tennessee az Európai Unióhoz, Alabama Mexikóhoz, Missouri pedig Kanadához kerül. A szkeptikusok várják annak is a magyarázatát, hogy miképpen tesz majd szert Kína és Mexikó akkora befolyásra, hogy amerikai területeket kebelezzenek be?

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?