27 °C Budapest

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet!

Pénzcentrum
2008. december 31. 12:00

Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - elmélete szerint 2010 körül a Szovjetunióhoz hasonlóan az Amerikai Egyesült Államok is széthullik, sőt az egyes területek más országok befolyása alá kerülnek. A teóriát térképpel is illusztrálta, mely szerint négy fő régióra bomlik a hidegháborús rivális.


Igor Panarin

Panarin az elméletet első alkalommal 1998-ban publikálta, a szétesést pedig a fokozódó gazdasági, demográfiai és etnikai nyomással magyarázta.

A tudós szerint a problémák rövidesen olyan súlyos társadalmi feszültséghez vezethetnek, ami akár egy újabb polgárháborúba is torkollhat.

A forgatókönyv szerint Alaszka Oroszországhoz, Hawaii pedig Japánhoz, vagy Kínához kerül, a szárazföldi területek pedig négyfelé válnak.

A nyugati államok alkotják majd a kínai befolyás alá kerülő Kaliforniai Köztársaságot, a déliek a mexikói fennhatóság alatt működő Texasi Köztársaságot, a keleti államok Atlanti Amerika néven csatlakoznak az Európai Unióhoz, az ország középső területeit pedig Kanadához csatolják.

Panarin USA-térképe 2010-től

A tudós elmélete megosztotta az emberek véleményét, Panarin ezzel számos támadásnak tette ki magát. Ugyanakkor megemlítette, hogy a 70-es 80-as években azokra is furcsán néztek, akik a Szovjetunió széteséséről beszéltek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A professzor a határvonalak meghúzásakor figyelembe vette az egyes területek társadalmi és gazdasági összetételét is, ennek ellenére születtek érdekes kérdések. Az amerikaiak szerint csak az oroszokat érdekli a jóslat, mivel a hidegháború idején is bizonyították, hogy jobban foglalkoztatja őket a verseny, mint az, hogy mi történik a saját országukban.

Érdekes, hogy a teória szerint a szomszédos közép-keleti államok közül Tennessee az Európai Unióhoz, Alabama Mexikóhoz, Missouri pedig Kanadához kerül. A szkeptikusok várják annak is a magyarázatát, hogy miképpen tesz majd szert Kína és Mexikó akkora befolyásra, hogy amerikai területeket kebelezzenek be?

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem