Cropped view of a multiracial group of young men and women sitting in a row at a table, writing with pencils on paper.  They are taking a test or filling out an application.  Focus is on the hand of the young man in the middle in the gray shirt.

Újabb pofont kapott a nyelvoktatási piac: durván megemelkedtek a nyelvvizsgák árai

2023. január 9. 09:46

Az utóbbi években sok pofont kaptak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok: a kata módosítása, a nyelvvizsga-amnesztiák és az elszálló energiaárak sarokba szorították a nyelvoktatási piacot. Ezért sokan kénytelenek voltak árat emelni az új évben.

Az ELTE Origo Nyelvi Centrum július végén emelte 35 ezer forintról 40 500 forintra a B2-es, komplex nyelvvizsga díját, ezt novemberben újabb, 4500 forintos díjemelés követte, vagyis a teljes nyelvvizsgáért 45 ezer forintot kell fizetni. Nem csak a komplex, de a külön-külön letett írásbeli és szóbeli vizsgák árai is emelkedetek - számol be az Eduline.

Az utóbbi években sok pofont kaptak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok: 2020-ban a járvány miatt hónapokra szinte teljesen leállt a nyelvvizsgáztatás és a személyes nyelvoktatás, majd a kormány nyelvvizsga-amnesztiáról döntött, ezzel ismét több nyelvi központ vitorlájából kifogva a szelet. 2022 nyarán korábbi formájában megszűnt a kata, ami szintén érzékenyen érintette a nyelvoktatással és a vizsgáztatással foglalkozó cégeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm