22 °C Budapest
Csökkentik az internet áfáját, és ingyenes programot indítanak

Csökkentik az internet áfáját, és ingyenes programot indítanak

Pénzcentrum
2016. szeptember 7. 09:02

Szakembereket képeznek majd, és speciális szűrőszoftvereket tesznek ingyenessé a digitális gyermekvédelmi stratégia keretében. Emellett biztosan csökkentik az internetszolgáltatás áfáját - írja a Magyar Idők.

A kormány megkapta az Európai Bizottság észrevételeit az internetszolgáltatás áfájának csökkentésére vonatkozóan, ugyanakkor a kabinet álláspontja változatlan: az elfogadott törvénymódosításnak megfelelően 2017. január elsejétől 27-ről 18 százalékra csökken az internetezés általános forgalmi adója - mondta a lapnak Deutsch Tamás. 

A miniszterelnöki biztos a kormány által elfogadott, a Digitális jólét program részeként elkészült digitális gyermekvédelmi stratégiáról elmondta: olyan átfogó és ingyenes képzési programokat indítanak, amelyek a gyermekek tudatos és értékteremtő internethasználatát célozzák. - A stratégia végrehajtásakor nagy hangsúlyt kívánunk fektetni olyan szakemberek továbbképzésére, akik a gyermekekkel szemben a digitális világban elkövetett bűncselekmények felderítésével foglalkoznak - hangsúlyozta.

Az oktatás digitális átalakítását célzó korábbi kezdeményezések vagy csak az infrastruktúra fejlesztésére fókuszáltak, vagy csak a digitális tartalomfejlesztésre, a pedagógusok kompetenciájának gyarapítása viszont háttérbe szorult. A stratégia végrehajtásakor az lesz a legfontosabb, hogy a tanárok ingyenes lehetőségeket kapjanak a digitális kompetenciáik fejlesztésére. A stratégiának része az is, hogy anyagilag is motiválják a pedagógusokat.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?