11 °C Budapest
Csökkentik az internet áfáját, és ingyenes programot indítanak

Csökkentik az internet áfáját, és ingyenes programot indítanak

Pénzcentrum
2016. szeptember 7. 09:02

Szakembereket képeznek majd, és speciális szűrőszoftvereket tesznek ingyenessé a digitális gyermekvédelmi stratégia keretében. Emellett biztosan csökkentik az internetszolgáltatás áfáját - írja a Magyar Idők.

A kormány megkapta az Európai Bizottság észrevételeit az internetszolgáltatás áfájának csökkentésére vonatkozóan, ugyanakkor a kabinet álláspontja változatlan: az elfogadott törvénymódosításnak megfelelően 2017. január elsejétől 27-ről 18 százalékra csökken az internetezés általános forgalmi adója - mondta a lapnak Deutsch Tamás. 

A miniszterelnöki biztos a kormány által elfogadott, a Digitális jólét program részeként elkészült digitális gyermekvédelmi stratégiáról elmondta: olyan átfogó és ingyenes képzési programokat indítanak, amelyek a gyermekek tudatos és értékteremtő internethasználatát célozzák. - A stratégia végrehajtásakor nagy hangsúlyt kívánunk fektetni olyan szakemberek továbbképzésére, akik a gyermekekkel szemben a digitális világban elkövetett bűncselekmények felderítésével foglalkoznak - hangsúlyozta.

Az oktatás digitális átalakítását célzó korábbi kezdeményezések vagy csak az infrastruktúra fejlesztésére fókuszáltak, vagy csak a digitális tartalomfejlesztésre, a pedagógusok kompetenciájának gyarapítása viszont háttérbe szorult. A stratégia végrehajtásakor az lesz a legfontosabb, hogy a tanárok ingyenes lehetőségeket kapjanak a digitális kompetenciáik fejlesztésére. A stratégiának része az is, hogy anyagilag is motiválják a pedagógusokat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?