12 °C Budapest
Elderly lady sitting at the table, staring outside. Cat blurred in foreground.

Fontos hír érkezett a márciusi nyugdíjakról: készüljenek az idősek, erre számíthatnak

2024. február 24. 11:27

Jövő héten már március, így felmerül a kérdés: mikor utalják a nyugdíjat márciusban? Ekkor hozza a postás a nyugdíjat március hónapban, mutatjuk a 2024-es nyugdíj utalás dátumokat.

Jövő héten már beköszönt a március, és az időseknek külön jó hír, hogy a nyugdíj utalás dátuma hétköznapra esik, így a megszokott rendben kézbesítik az ellátásokat.

A Magyar Államkincstár hivatalos folyósítási dátumai alapján 2024-ben három alkalommal nem az adott hónap 12. napján érkezik a nyugdíj, hanem korábban. Ezek a hónapok május, október és december. A 2024-es évben a nyugdíjak 6 százalékkal emelkednek.

Mikor utalják a nyugdíjat márciusban?

Március 12-e keddre esik, így azok az idősek, akik bankszámlára kérik a nyugdíjutalást, már ezen a napon megkapják a pénzt a Magyar Államkincstártól.

Mikor hozza a postás a nyugdíjat márciusban?

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, 2024-ben is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. Ezeket a naptárakat 2023 novemberében küldte ki a posta, érdemes nem elhagyni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nyugdíj utalás 2024: hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok

Mint fentebb említettük: a hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok alapján 2024-ben három hónapban érkezik majd korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget. A MÁK által közzétett nyugdíjutalás dátumok a következők a hátralévő hónapokban:

  • március 12. (kedd)
  • április 12. (péntek)
  • május 10. (péntek)
  • június 12. (szerda)
  • július 12. (péntek)
  • augusztus 12. (hétfő)
  • szeptember 12. (csütörtök)
  • október 11. (péntek)
  • november 12. (kedd)
  • december 3. (kedd)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem