18 °C Budapest

Fontos határidő közeleg: milliárdokat kaszálhatnak az öngondoskodó magyarok

2018. április 17. 13:00

Rekord összegű adó-visszatérítésre jogosultak a 2017-es egyéni befizetéseik után az egyik hazai nyugdíjpénztár tagjai. Összesen több mint 2,9 milliárd forint jár azoknak, akik figyelmesen töltik ki vagy ellenőrzik 2017-es évre vonatkozó adóbevallásukat.

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai rekord összegű adó-visszatérítésre jogosultak a 2017-es egyéni befizetéseik után. Összesen több mint 2,9 milliárd forint jár azoknak, akik figyelmesen töltik ki vagy ellenőrzik 2017-es évre vonatkozó adóbevallásukat. Minden eddiginél nagyobb összeget igényelhetnek vissza az OTP Nyugdíjpénztár ügyfelei, a tavaly egyénileg befizetett, nyugdíjcélú megtakarításaik után. A 2017-es év végén 224 500 tagot számláló nyugdíjpénztárhoz egy év alatt beérkezett egyéni befizetések az összes hozzájárulás 70 százalékát adták, ami meghaladta a 14,5 milliárd forintot, ennek köszönhetően a tagok összesen 2,9 milliárd forintot meghaladó adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak. Ez az összeg 23 százalékos növekedést jelent a megelőző évi adatokhoz képes. A nyugdíjpénztár az év elején, postai úton tájékoztatta minden tagját a pontos visszaigényelhető összegről.

"Fontos határidő közeleg, ugyanis május 22-ig kell nyilatkozni az egyéni befizetések után járó adó-visszatérítésről, akik ezt nem teszik meg, eleshetnek ettől a kedvezménytől. Akkor is érdemes ellenőrizni a vonatkozó részt, amennyiben a személyi jövedelem-adóbevallás-tervezetet a NAV készíti elő." - figyelmeztet Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. "A 2017-es befizetéseknek köszönhetően idén több mint fél milliárd forinttal nőtt a visszaigényelhető adókedvezmény összege az OTP Nyugdíjpénztárnál. Fontos megemlíteni, hogy a 20 százalékos adó-visszatérítésre csak az jogosult, akinek az adott évben keletkezett jövedelme után számított és határidőben megfizetett személyi jövedelemadója erre fedezetet nyújt."- tette hozzá Nagy Csaba.

A tavaly január elseje és december 31. között beérkező egyéni befizetések után igényelhető adó-visszatérítésről május 22-ig rendelkezhetnek a pénztártagok. A visszajáró összegről az adóbevallás beadási módjának megfelelően online és papír alapú beadványon is lehet nyilatkozni. A hibátlanul beküldött adóbevallás elfogadása után 30 napon belül az eddigi befizetések mellé a nyugdíjpénztári számlára írják jóvá az adókedvezmény összegét, ami akár 150 ezer forint is lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm