Egy havi kamatért több milliós autóhoz lehet jutni

2017. február 3. 15:00

Csaknem kétszeresére nőtt a nyereménybetétek értékesítése 2016-ban az előző évhez képest, a jelenlegi kamatkörnyezetben ugyanis felértékelődött e megtakarítási forma. Három év alatt 700 millió forintról közel 12 milliárd forintra emelkedett a teljes nyereménybetét-állomány, a betétesek száma mára meghaladja a százezret.

A speciális megtakarítási forma népszerűsége egyértelműen összefüggésbe hozható azzal, hogy a hagyományos, lekötött bankbetétek az utóbbi években egyre kevesebb kamatot fizetnek. Az teszi vonzóvá a Nyereménybetétet, hogy az arra járó 0,7 százalékos

névleges kamatot a bank nem az ügyfélnek fizeti ki, hanem abból nyereményalapot képez, amelyek egyharmadát tárgy-, kétharmadát pedig gépjárműnyeremény formájában sorsolja ki, minden hónap elején.

A sorsoláson azok a Nyereménybetétek vesznek részt, amelyek legalább a sorsolást megelőző teljes hónapban (annak első napjától az utolsó napjáig) forgalomban voltak. Szerencsés esetben akár már 10 ezer forint elhelyezett betét egy havi kamatáért cserébe több milliót érő kocsihoz lehet jutni.

Márpedig jelenleg az ügyfelek 60 százaléka kis, 10-20 ezer forintos összegeket tesz a Nyereménybetétbe. A 2011 augusztusában indult nyereménybetétek értékesítése 2014-től ugrott meg. Míg e termékből 2013 végéig 700 millió forintnyi fogyott, addig a kamatok zuhanásával párhuzamosan 2014-ben már 2,6 milliárdra, 2015-ben 6,3 milliárdra, tavaly év végére pedig 11,5 milliárdra nőtt a nyereménybetétben elhelyezett összes megtakarítás.

Szeretnénk, ha két év alatt újra megduplázódna a bank nyereménybetéteinek jelenlegi állománya. Ehhez havonta ötszáz millió forint értékű új nyereménybetét értékesítése szükséges, ami az elmúlt hónapok statisztikái alapján reális. Májusban ráadásként egy 13 millió forintos Ford Mustangot is kisorsolunk"

- mondta Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. Az országszerte több mint 2000 helyen, a Magyar Posta hálózatában és a Takarék Csoporthoz tartozó FHB Bank fiókjaiban kapható nyereménybetétekből 2016 végén 335 ezer darab létezett. Ebből több mint 5 ezret ajándékba kaptak a tulajdonosaik, elsősorban a májusi ballagások, a nyári esküvők és a karácsonyi ünnepek idején. Az idén januári sorsolást is beszámítva eddig 552 nyeremény talált gazdára, közel 185 millió forint értékben. Három ügyfél nyereménybetétjét háromszor is kisorsolták, 18-an pedig kétszer nyertek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Holdblog  |  2023. február 6. 12:45
Mielőtt azt hinnénk, hogy túl vagyunk az infláció nehezén, érdemes egy pillantást vetni az alábbi áb...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?