22 °C Budapest

Questorosok, figyelem: új eljárást vezetnek be

2015. november 16. 12:30

A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója az ügyféltulajdon kiadásának felgyorsítása érdekében növeli a kiadási iroda létszámát és bevezet egy új eljárást az ügyfelek számára. A felszámoló lehetőséget biztosít arra, hogy személyes megjelenés helyett transzfer megbízásaikat közjegyző előtt hitelesíthessék - áll a PSFN legújabb közleményében.

A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója (Quaestor) a hiánytalanul meglévő eszközök kiadását folytatja, egyben a kiadással kapcsolatos ügymenetét az ügyfelek gyorsabb kiszolgálása érdekében az alábbi módon bővíti, illetve módosítja:

  • A kiadási igénnyel rendelkező ügyfélállomány nagysága miatt a felszámoló a kiadási iroda létszámát lehetőségeihez mérten és indokolt mértékben megnöveli.

  • Emellett a felszámoló a továbbiakban lehetőséget biztosít arra is, hogy egy új eljárásmód igénybe vételével, az ügyfél-azonosítás távoli megvalósításával az érintettek gyorsabban hozzájussanak eszközeikhez.

Ennek igénybevételéhez az ügyfélnek:

  • le kell töltenie a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. ( PSFN) honlapján található "QUAESTOR Értékpapír Zrt. "f.a." - Transzferálási és átutalási megbízás" elnevezésű nyomtatványt

  • a letöltött nyomtatványt közjegyző előtt ki kell töltenie, a közjegyzőnek a kitöltött dokumentumot kell hitelesítenie,

  • a közjegyző által hitelesített transzferálási megbízás eredeti példányát tértivevényes postai küldeményben kell megküldenie a Quaestor Értékpapír Zrt. "f.a." (1132 Budapest, Váci út 30.) címére.

A felszámoló felhívja az ügyfelek figyelmét a transzferálási megbízás teljesíthetőségének egyéb feltételeire:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • az ügyfél által nyilvántartott értékpapír állománynak egyeznie kell a Quaestor nyilvántartásaival, és

  • az ügyfélnek rendelkezni kell a Quaestornál vezetett értékpapírszámlán kívül másik, élő értékpapírszámlával, valamint

  • az ügyfélnek a transzferálási megbízás ellenértékét teljesítenie kell. A fizetendő transzferdíj összegét a közjegyzői okirat beérkezését követően a felszámoló a közjegyző által hitelesített okiratban megadott e-mail útján közli az ügyféllel. Az ügyfél által megfizetett transzferdíj beérkezése után 8 munkanapon belül teljesítésre kerül a transzfermegbízás az értékpapírok tekintetében.

A felszámoló felhívja továbbá az ügyfelek figyelmét arra is, hogy egyes értékpapírok transzferbefogadása akadályokba ütközhet, ezért javasolja, hogy az ügyfelek az értékpapírszámla vezetőjüknél előzetesen egyeztessék le a transzferálásra kerülő értékpapírok körét, különös tekintettel arra, hogy az ügyfél megbízása alapján teljesített, de befogadásra nem kerülő transzferálásokból eredő károkért a felszámoló felelősséget nem tud vállalni. Ezen értékpapírok tekintetében az újbóli transzferálás költségei a továbbiakban is az ügyfelet terhelik - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. október 3. 05:52
Betegeskedik az éppen ma harmincnégy évessé lett egységes Németország. 2003. Megkezdem tudósítói mun...
MEDIA1  |  2023. október 3. 00:36
Az elmúlt 12 hónapban kiemelkedő nézettségi eredményeket ért el a TV2. Ez többek között annak köszön...
Kiszámoló  |  2023. október 2. 14:47
Most olvastam egy cikket egy fagylaltgyártó vállalkozásról, amelyik beleesett abba a hibába, amibe s...
MNB Intézet  |  2023. október 2. 13:38
Digital ecosystems are often concentrated around specific geographic areas where they form a bubble...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM