Questorosok, figyelem: új eljárást vezetnek be

Questorosok, figyelem: új eljárást vezetnek be

2015. november 16. 12:30

A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója az ügyféltulajdon kiadásának felgyorsítása érdekében növeli a kiadási iroda létszámát és bevezet egy új eljárást az ügyfelek számára. A felszámoló lehetőséget biztosít arra, hogy személyes megjelenés helyett transzfer megbízásaikat közjegyző előtt hitelesíthessék - áll a PSFN legújabb közleményében.

A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója (Quaestor) a hiánytalanul meglévő eszközök kiadását folytatja, egyben a kiadással kapcsolatos ügymenetét az ügyfelek gyorsabb kiszolgálása érdekében az alábbi módon bővíti, illetve módosítja:

  • A kiadási igénnyel rendelkező ügyfélállomány nagysága miatt a felszámoló a kiadási iroda létszámát lehetőségeihez mérten és indokolt mértékben megnöveli.

  • Emellett a felszámoló a továbbiakban lehetőséget biztosít arra is, hogy egy új eljárásmód igénybe vételével, az ügyfél-azonosítás távoli megvalósításával az érintettek gyorsabban hozzájussanak eszközeikhez.

Ennek igénybevételéhez az ügyfélnek:

  • le kell töltenie a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. ( PSFN) honlapján található "QUAESTOR Értékpapír Zrt. "f.a." - Transzferálási és átutalási megbízás" elnevezésű nyomtatványt

  • a letöltött nyomtatványt közjegyző előtt ki kell töltenie, a közjegyzőnek a kitöltött dokumentumot kell hitelesítenie,

  • a közjegyző által hitelesített transzferálási megbízás eredeti példányát tértivevényes postai küldeményben kell megküldenie a Quaestor Értékpapír Zrt. "f.a." (1132 Budapest, Váci út 30.) címére.

A felszámoló felhívja az ügyfelek figyelmét a transzferálási megbízás teljesíthetőségének egyéb feltételeire:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • az ügyfél által nyilvántartott értékpapír állománynak egyeznie kell a Quaestor nyilvántartásaival, és

  • az ügyfélnek rendelkezni kell a Quaestornál vezetett értékpapírszámlán kívül másik, élő értékpapírszámlával, valamint

  • az ügyfélnek a transzferálási megbízás ellenértékét teljesítenie kell. A fizetendő transzferdíj összegét a közjegyzői okirat beérkezését követően a felszámoló a közjegyző által hitelesített okiratban megadott e-mail útján közli az ügyféllel. Az ügyfél által megfizetett transzferdíj beérkezése után 8 munkanapon belül teljesítésre kerül a transzfermegbízás az értékpapírok tekintetében.

A felszámoló felhívja továbbá az ügyfelek figyelmét arra is, hogy egyes értékpapírok transzferbefogadása akadályokba ütközhet, ezért javasolja, hogy az ügyfelek az értékpapírszámla vezetőjüknél előzetesen egyeztessék le a transzferálásra kerülő értékpapírok körét, különös tekintettel arra, hogy az ügyfél megbízása alapján teljesített, de befogadásra nem kerülő transzferálásokból eredő károkért a felszámoló felelősséget nem tud vállalni. Ezen értékpapírok tekintetében az újbóli transzferálás költségei a továbbiakban is az ügyfelet terhelik - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25