Fiókokat von össze a Volksbank Magyarországon

MTI
2012. november 26. 16:35

Fiókokat von össze a Magyarországi Volksbank Zrt. - közölte a pénzintézet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyarországi Volksbank Zrt. hosszú távú üzleti terve alapján olyan átalakításokat hajt végre fiókhálózatában, amelyek a jelenlegi piaci igények kiszolgálását jobban lehetővé teszik, emiatt 2012. december 3-ától 11 alacsony kihasználtságú fiók és kirendeltség tevékenységét más fiókokba irányítják át - írta a bank.

A Volksbank közleménye szerint a bank továbbra is megtartja erős jelenlétét Budapesten, a legtöbb megyeszékhelyen, illetve néhány vidéki városban, a jelenleg 62 fiókból 51 marad.

A bank tájékoztatása alapján 2012. november 30. lesz az utolsó nap, amelyen a megszűnő bankfiókokban az ügyfeleket még kiszolgálják. Az érintett fiókokban számlát vezető ügyfelek levélben értesítést kaptak a változásokról, folyamatos kiszolgálásukról új számlavezető fiókjuk gondoskodik majd, ezzel kapcsolatban semmilyen lépést nem kell tenniük.

Fontos, hogy az új fiók címét kivéve minden eddigi banki adat - vagyis a számlaszám, az internetes elérhetőség, a befektetések és a hitelek feltételei - ugyanaz marad. Az összevonásokról szóló részletes tájékoztatást az érintett fiókok listájával és elérhetőségével a www.volksbank.hu honlapon is megtalálják a bank ügyfelei - olvasható a pénzintézet közleményében.

Az MTI kérdésére Szabó Andrea, a Magyarországi Volksbank Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója közölte: az összevonások pénzügyi hatásai "nem nyilvánosak", az érintett alkalmazottaknak más fiókokban igyekeznek munkalehetőséget kínálni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az idén február közepén Bécsben jelentették be, hogy véglegesítették az addig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International (VBI) adásvételi szerződését. A megállapodás szerint a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t tulajdonosként birtokló VBI száz százalékban az orosz Sberbank tulajdonába került. A VBI összesen kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leánybankra nem vonatkozott. A VBI vételára 505 millió euró volt.

A Sberbank a VBI csoport százszázalékos tulajdonosaként nyolc közép-kelet-európai országban - Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban és Ukrajnában - összesen mintegy 300 bankfiókkal és több mint 600 000 ügyféllel rendelkezik.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06