Fiókokat von össze a Volksbank Magyarországon

MTI
2012. november 26. 16:35

Fiókokat von össze a Magyarországi Volksbank Zrt. - közölte a pénzintézet.

A Magyarországi Volksbank Zrt. hosszú távú üzleti terve alapján olyan átalakításokat hajt végre fiókhálózatában, amelyek a jelenlegi piaci igények kiszolgálását jobban lehetővé teszik, emiatt 2012. december 3-ától 11 alacsony kihasználtságú fiók és kirendeltség tevékenységét más fiókokba irányítják át - írta a bank.

A Volksbank közleménye szerint a bank továbbra is megtartja erős jelenlétét Budapesten, a legtöbb megyeszékhelyen, illetve néhány vidéki városban, a jelenleg 62 fiókból 51 marad.

A bank tájékoztatása alapján 2012. november 30. lesz az utolsó nap, amelyen a megszűnő bankfiókokban az ügyfeleket még kiszolgálják. Az érintett fiókokban számlát vezető ügyfelek levélben értesítést kaptak a változásokról, folyamatos kiszolgálásukról új számlavezető fiókjuk gondoskodik majd, ezzel kapcsolatban semmilyen lépést nem kell tenniük.

Fontos, hogy az új fiók címét kivéve minden eddigi banki adat - vagyis a számlaszám, az internetes elérhetőség, a befektetések és a hitelek feltételei - ugyanaz marad. Az összevonásokról szóló részletes tájékoztatást az érintett fiókok listájával és elérhetőségével a www.volksbank.hu honlapon is megtalálják a bank ügyfelei - olvasható a pénzintézet közleményében.

Az MTI kérdésére Szabó Andrea, a Magyarországi Volksbank Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója közölte: az összevonások pénzügyi hatásai "nem nyilvánosak", az érintett alkalmazottaknak más fiókokban igyekeznek munkalehetőséget kínálni.

Az idén február közepén Bécsben jelentették be, hogy véglegesítették az addig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International (VBI) adásvételi szerződését. A megállapodás szerint a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t tulajdonosként birtokló VBI száz százalékban az orosz Sberbank tulajdonába került. A VBI összesen kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leánybankra nem vonatkozott. A VBI vételára 505 millió euró volt.

A Sberbank a VBI csoport százszázalékos tulajdonosaként nyolc közép-kelet-európai országban - Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban és Ukrajnában - összesen mintegy 300 bankfiókkal és több mint 600 000 ügyféllel rendelkezik.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Kiszámoló  |  2022. december 7. 10:54
Nem akartam írni róla, de annyian kértétek, hát írok egy keveset Matolcsy jegybankelnök beszédéről,...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19