2019. augusztus 18. vasárnap Ilona
HR Centrum

Csúnya bukta lehet a magyar álommeló vége: sokan elbuknak, akik belefognak


A munkaerőpiacon lévő legfiatalabb generáció számára a home office ma már nem extra kedvezmény, hanem sok esetben alapfeltétel. De nincs könnyű dolga a munkaadónak, hiszen a játékszabályokat neki kellene kitalálni, és ugyanúgy rá vár a különböző bonyolult fogalmak tisztázása is.

Az Európai Unióban 2017-ben átlagosan az összes munkavállaló 5 százaléka dolgozott rendszeresen otthonról, azaz home officeban, Magyarországon 2013 óta ez a szám folyamatosan csökken: hazánkban a munkavállalók csupán 2,5 százaléka volt így foglalkoztatva 2017-ben.

Ehhez képest a magyar dolgozók 65 százaléka jelezte, hogy sem jelenleg, sem korábban nem dolgozott még otthonról, mégis egyértelműen a távmunka mellett tenné le a voksát, ha választhatna - derült ki egy tavalyi reprezentatív kutatásból, amit a Fundamenta készített. És habár ez a foglalkoztatási forma egyre népszerűbb főleg a fiatalabb generáció körében, a munkajogi szabályzása azért még hagy kívánnivalót maga után.

Értsük meg a fogalmakat!

"A távmunka a munka és magánélet összehangolásának eszközeként az Európai Unió által is támogatott munkavégzési forma. A távmunkavégzés keretében a munkavállaló a munkáját rendszeresen, a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen - jellemzően lakhelyén -, számítástechnikai eszközök útján végzi, és annak eredményét elektronikusan továbbítja. A távmunka térnyerésével egyre inkább számolni kell hazánkban is" - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya és Munkaerőpiaci Szabályozási Főosztálya által kiadott tájékoztatóból. 

E szerint a távmunka fogalma annyit jelent, hogy a munkavállaló rendszeresen otthonról látja el a számítógéppel elvégezhető feladatait, részleges távmunka, amikor a munkavállaló a munkaidejének csak egy részét végzi távmunkában (pl. hétfőn és kedden bent kell lennie, de a hét további napjain otthonról dolgozhat), továbbá lehetőség van az alkalmi távmunkára, azaz home office-ra is például betegség esetén - olvasható a jogaszvilág.hu oldalán.

Tisztázzuk a fogalmakat!

Baksai Zoltán, munkajogi szakokleveles tanácsadó, adatvédelmi tisztviselő szerint azonban nem eléggé tisztázottak a fogalmak. A távmunka meghatározása ugyan egyértelmű, ezt a munka törvénykönyve egzaktul megfogalmazza, ám véleménye szerint a részleges távmunka és a home office esetében nem ennyire egyértelmű a helyzet, ezeket sokan sokféleképpen értelmezik.

Ez csupán adminisztratív nehézségnek tűnhet, de ezen kívül van még más is: otthoni munkavégzéskor - ha nem kötetlen munkarendben dolgozik a kolléga - szinte lehetetlen a munka kezdetét és végét ellenőrizni. Sok esetben bemondásra megy, ami pedig a bizalomra épül, az pedig vagy van, vagy nincs. 

Ha például a felettes felhívja a munkavállalót, és megy a háttérben a plázazene, akkor ezek után esetleg nem fog már oly mértékben bízni ebben a kollégában, holott lehet, hogy ő már adott esetben hajnal óta ébren van, és már rég ledolgozta a maga 8 óráját. 

Ha a munkaszerződésünk szerint távmunkában vagyunk a munkavédelmi törvény pontról pontra végig vezet bennünket, egészen pontosan kiderül, mit kell csinálnunk és mi a munkáltató felelőssége. Ám a home office esetében nem ez a helyzet, így legalább egy belső szabályzatot kellene létrehozni, melyben tisztázzák a munkaidőt, a biztonság, a munkahelyi baleset fogalmát és újabban már erre is nagyobb hangsúlyt kell helyezni: az adatvédelem kérdéseit is. 

Az alapvető "játékszabályokban" olyan kérdésekre is érdemes kitérni, hogy amennyiben egyeztetnie is kell két egymással nem találkozó munkavállalónak, azt mikor teszik meg. Mikor hívhatja fel a hajnali időpontban már dolgozó kolléga az akkor még békésen szundikáló kollégáját, aki pedig éppen késő este tervezett foglalkozni a feladataival? Ilyen kérdések a normál irodai munkavégzés esetében nem merülnek fel, de ha a belső szabályzat nem tér ki rá, kódolva van a konfliktus, és akkor már nem a megelégedettség növelésének lesz az eszköze a home office -mondta el a szakember.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 6 544 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 11,73 %), de nem sokkal marad el ettől az OTP 7 781 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és a Provident konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Elárulta Zacher Gábor: ők fogyasztják a legtöbb kokaint Magyarországon
A kokain a tőkeerős fogyasztók és az elit drogja, éppen úgy jelen van a menedzserek világában, ahogyan a biofű a szegényebb társadalmi rétegek körében. Van egy olyan réteg, amelyik 100 ezret is simán felszív egy buliban.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2019. 08. 16. 09:00
Ne kamuzz, csináld! Avagy mitől lesz egy csapat eredményes?

Mi a közös abban, ahogyan egy átlagember a nulláról képessé válik lefutni akár egy maratont...

hellokarrierista
2019. 08. 15. 06:37
Elmecsapdák - ezeket kerüld el

Te is tudsz gondolatot olvasni? Képzeld, én is! :D Sőt, mindenki is! Csak..néha rosszul. Sose felejtem...

kovacstunde
2019. 08. 14. 09:00
Cégvezetés utódlásának dilemái – Ki lehet a tökéletes utód?

  Jó néhány ügyvezető váltást asszisztáltam végig tanácsadói munkám 30 éve alatt, amelyek...

perfekt
2019. 08. 14. 08:53
A barlangrajzoktól a számítógépekig I.

A nyári kánikulában – vagy két zápor, zivatar között – nem időszerű számviteli kérdésekkel...

hrdoktor
2019. 08. 13. 10:02
Érdemes az alkalmazottak egészségére költeni, elmondjuk, miért

Egy cég számtalan módon fektethet az alkalmazottai egészségébe. Bizosíthat számukra ingyenes...

laskainelli
2019. 08. 12. 10:09
Erre lehet jó, ha eltávolodtatok egymástól

A párkapcsolatban bekövetkező távolodást nem feltétlenül élik meg az emberek pozitív állapotként....

jobangel
2019. 08. 12. 07:20
…és megérkeztek a visszajelzések a HR-esektől! Örülhetünk?

Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.15-08.21
Országos

Lidl

08.15-08.21
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Tesco

08.15-08.18
Országos

Spar

08.15-08.21
Országos

Interspar

08.15-08.21
Országos

Kika

08.14-08.18
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos