18 °C Budapest
Súlyos jelentés: minden második magyar fiatal elhúzna az országból

Súlyos jelentés: minden második magyar fiatal elhúzna az országból

2016. november 26. 17:00

Az Intrum Justitia nemzetközi felmérése szerint a 18-24 éves magyar fiatalok 46 százaléka próbálna szerencsét külföldön. Azért ez minimum elgondolkodtató.

Brillírozott a minap Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjújában. Arra a kérdésre például, hogy elkezdtük-e a felzárkózást az uniós bérekhez, a miniszterelnök leszögezte, hogy sosem tekintette mércének az uniós béreket. Bár a szakírók és egyes politikusok "folyton a többi tagország béreihez méricskélnek", szerinte ez nagyon keveset mond.

Mint fogalmazott, csak részben igaz az, hogy sok magyar a fizetések miatt vállal külföldön munkát. Azáltal ugyanis, hogy Magyarország az egységes uniós munkaerőpiac része lett,

itt mindig is jönni-menni fognak az emberek

- mondta.

Nos, abban a miniszterelnöknek teljesen igaza van, hogy Európa szerte rengeteg fiatal csomagol össze, és próbál szerencsét külföldön. Az viszont már mindenképp kérdéseket vet fel, hogy miért Magyarországon a legmagasabb az elvándorló, avagy az elvándorolni vágyó fiatalok aránya.

A nemzetközi Intrum Justitia nemrég megjelent, "European Consumer Payment Report 2016" (Európai Fogyasztói Fizetési Jelentés) c. kutatása szerint ugyanis Magyarország vezeti az uniós listát:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

a 18-24 éves magyar fiatalok 46 százaléka húzna el az országból.

Ha nem is ennyire, de hasonlóan magas a fiatalok elvándorlási kedve Olaszországban (44%), a komoly válságot "átvészelt" Görögországban (43%). A lista másik végén a német, illetve dán fiatalok állnak, ott 10-ből mindössze 1 fiatal felnőtt érzi úgy, hogy az életéhez hozzá tartozik a jövés-menés.

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?