18 °C Budapest

Forradalmi változások jöhetnek a sportban

2010. augusztus 2. 10:32

Forradalmi változásokat hozhatnak a látvány-csapatsportok finanszírozásában az elfogadott adótörvény-módosítások - írja a Világgazdaság.

Amennyiben Brüsszel is áldását adja az magyarországi sporttámogatással összefüggő adókedvezményekre jövő évtől jelentősen megugorhatnak a látvány-csapatsportokba (labdarúgás, vízilabda, kézilabda, kosárlabda, jégkorong) áramló támogatási összegek. A cégek ugyanis egyrészt az adományozott összeggel csökkenthetik a társasági adóalapjukat, másrészt pedig a mérsékelt adóalapra jutó társasági adóból levonhatják a támogatások teljes értékét. Ez azt eredményezi, hogy 10%-os társasági adókulcs esetén 100 forintnyi támogatás 110 forint adókedvezményt hozhat, 19%-os adókulcsnál pedig 119 forintot - írja a lap.

A támogatott szervezetek (országos sportági szakszövetségek, sportszervezetek illetve a látvány-csapatsport fejlesztésére létrejött közhasznú alapítványok) csak költségeik meghatározott részéről állíthatnak majd ki támogatási igazolást. Az utánpótlás-fejlesztésre fordított kiadások akár teljes egészét, míg a tárgyi beruházásoknak 80, a személyi jellegű kiadásoknak pedig csupán 50%-át fedezhetik ilyen típusú forrásból. Fontos kikötés ugyanakkor, hogy a támogatásnak ellenszolgáltatás nélkülinek kell lennie, és a támogatottak nem rendelkezhetnek lejárt köztartozással.

További, a sportban tevékenykedők életét megkönnyítő változtatás, hogy a szakképzett edzők, sportszervezők és hivatásos sportolók is választhatják ezentúl az alacsonyabb adó- és járulékterheléssel járó egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást. Ráadásul az első osztályban sportolók számára az ekho plafonja 25 millió forint helyett 100 millió forintnál került meghúzásra.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?