18 °C Budapest

Több mint 20 ezer álláskereső kap segítséget munkaerő-piaci programok révén

Pénzcentrum
2007. október 8. 14:13

A Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) október 4-ei döntése nyomán "Munkát Mielőbb" címmel újabb munkaerőpiaci program indul november 1-től - közölte Székely Judit szakállamtitkár azon a a sajtótájékoztatón, amelyet Pirisi Károllyal, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatójával közösen tartottak a témában - olvasható a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A november 1-jén induló program egyike annak a 62-nek, amelyeket hazai forrásból (a Munkaerőpiaci Alap Foglalkoztatási Alaprészéből) finanszíroznak. Ezek a programok térségi foglalkoztatási célok megvalósítását, munkaerő-piaci folyamatok befolyásolását, illetve hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítését szolgálják.

2007-ben a régiós munkaügyi központok saját forrásaikból 35, központi forráskiegészítéssel pedig 8 komplex program lebonyolítását végzik. A Munkaerőpiaci Alap központi keretéből pedig 19 program zajlik, illetve indult ez évben a MAT döntése nyomán.

A fenti programok összköltsége több mint 8 milliárd Ft, a programokban résztvevők létszáma pedig több mint 20 ezer fő. A programok elsősorban az idősebb munkavállalók, romák, pályakezdők, tartósan munka nélkül lévők, nők, hajléktalanok stb. összetett elhelyezkedési gondjaira kívánnak személyre szabott támogatások, ill. szolgáltatások révén megoldást adni.

A Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) október 4-ei döntése nyomán "Munkát Mielőbb" címmel 360 dél-dunántúli álláskereső számára kezdődhet komplex munkaerő-piaci program. A program célja, hogy a régióban csoportos létszámleépítésben érintettek a legrövidebb időn belül újra munkába állhassanak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A régiós munkaügyi központ többféle, egymásra épülő támogatást és szolgáltatást nyújt majd az érintetteknek (pl. önfoglalkoztatóvá válás, mobilitás, képzés támogatása, munkajogi, rehabilitációs tanácsadás, stb.).
A résztvevők megismerkedhetnek az álláskeresési módszerekkel is. A résztvevők köre azokból tevődik össze, akik idén vagy jövőre legalább 40 főt érintő csoportos létszámleépítés során veszítik el munkahelyüket. Ha egy teljes üzem szűnik meg, akkor a legalább 20 fős leépítés érintettjei is bevonhatók a programba. A szükséges 400 milliós forrásból 290 millió Ft-ot a Munkaerőpiaci Alap Foglalkoztatási Alaprész Központi része, míg 110 millió Ft-ot a régiós munkaügyi központ biztosít.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?