Segítség két millió embernek

Pénzcentrum
2007. április 26. 10:24

Legalább két millió munkavállalót, álláskeresőt érint a magyar munkaerőpiac azon sajátossága, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem találnak munkát azok, akik 45 éves kor után állástalanná válnak. Magyarországon ezért a 45 év felettiek alig több mint 20 százaléka dolgozik. Ez éppen csak a fele az uniós átlagnak. A rendkívül súlyos munkaerő piaci helyzeten akar változtatni a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal és a Szenior Foglalkoztatási Szövetség együttműködési megállapodása, amelyet csütörtökön délelőtt írnak alá Budapesten.

A szerződés értelmében a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal biztosítja a Szenior Foglalkoztatási Szövetség számára az országos prognózisban és a negyedéves munkaerő-piaci prognózisban összefoglalt munkaerő-piaci információkat, amelyek elősegítik 45 év felettiek foglalkoztatásának növelését, illetve ennek a tevékenységnek a megalapozását. Az integrált informatikai rendszer bevezetése után tájékoztatást adnak a hiányszakmákról, és támogatják a Szövetség képzési- továbbképzési programjait. A Szenior Foglalkoztatási Szövetség vállalja hogy oktató, képző-és továbbképző és rekreációs tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy a munkavállalók szakmai felkészültsége megfeleljen a munkáltatók elvárásainak.

A Szenior Foglalkoztatási Szövetségben a munkaadókat képviselő MGYOSZ, IPOSZ és MOSZ, a legjelentősebb szakszervezeti konföderációk, a SZEF, az MSZOSZ és az Autonómok, valamint a legnagyobb taglétszámú nyugdíjas szövetség, az MSZOSZ Nyugdíjas Választmánya képviselteti magát. Tagja lehet mindenki, aki 45 évesnél idősebb, és munkát akar vállalni. A tagság független attól, hogy valaki munkavállaló, munkanélküli vagy éppen dolgozni akaró nyugdíjas.

Vadász János, a Szövetség elnöke szerint Magyarországon az emberek életútjában a törés a foglalkoztatási esély megszűnése miatt 45 éves korban jelenik meg. Ha valaki ekkor munkanélkülivé válik, akkor később szinte lehetetlen elhelyezkednie. Több mint 2 millió ember tartozik a szenior csoportba. A 45 év feletti korosztály létszáma 4, 3 millió, és ebből több mint 2 millió az, aki dolgozni képes. Képes, csak épp nincs hely, ahol dolgozzon. 1990 óta 1, 7 millió munkahely szűnt meg az országban, az elbocsátások elsősorban ezt a korosztályt érintették és érintik napjainkban is.

Közben az EU-ban, pl. Németországban folyamatosan nő a szenior foglalkoztatás mértéke, s ma már a korosztály több mint 50 százaléka dolgozik. Svájcban és Franciaországban is egyre több a szenior munkavállaló. A nyugat európai országokban a szeniorok foglalkoztatása nem szociális, hanem nemzetgazdasági tényező. Világszerte egyre jelentősebb foglalkoztatási szövetségek jönnek létre, s dolgoznak ki programokat a foglalkoztatás bővítésére. Amerikában az AARP 35 millió tagot számláló szerveződés, Franciaországban egy évvel ezelőtt született meg a nemzeti szenior foglalkoztatási program.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Valószínűleg Magyarországon sem lesz ez másként, mert immár megvannak a kultúraváltás feltételei a szenior-foglalkoztatásban. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatallal kötött együttműködési megállapodással a Szövetség már nem csak a legnagyobb munkáltatókat, mint állás-ajánlókat, s a legtöbb szervezett munkavállalót és aktív nyugdíjast éri el, hanem a Hivatal segítségével be tudja kapcsolni az álláskereső szeniorok mindegyikét is a foglalkoztatás-élénkítésbe. Így a mai napon komplex, integrált rendszer jött létre, amely a szenior-foglalakoztatás minőségi váltás- és változtatásához nélkülözhetetlen.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?