13 °C Budapest

Magyar világújdonság az adatvédelemben

Pénzcentrum
2005. december 7. 07:55

A mai napon kerül forgalomba SaveAs Rt. szoftvere, a világújdonságnak számító EagleEyeOS. A szoftver hét verziója egyszerre jelenik meg a világon mindenütt. Az egygépes EagleEyeOS One ingyenes és fizetős verzióban is 10 nyelven jelenik meg. A tetszőleges számú felhasználót kiszolgáló másik öt verzió ára a funkciók számával együtt emelkedik.

Lezárult az EagleEyeOS béta tesztje, a fejlesztők az észlelt hibákat kijavították, így mától kapható a világújdonságnak számító magyar adatvédelmi szoftver. A program egyedülálló módon kombinálja a teljes fájl életút követést a gépek perifériákkal való kapcsolatának szabályozásával, így a valaha volt legjobb védelmet nyújtja a hanyag, vagy rosszindulatú belső felhasználókkal, munkatársakkal szemben. A program a mobil eszközöket (Floppy, CD, DVD, InfraRed, COM, LPT, USB, Bluetooth, Wireless, stb.) nem egyszerűen tiltja, hanem lehetővé teszi, hogy az adatok használatára hozzáférési politikát alakítsunk ki. Az eszközök működését három módban szabályozza: normál, blokkolt, csak olvasható (read-only). A program képes speciális, izolált dokumentumtereket kialakítani, és azokat akár az informatikusoktól is elzárni. Ezen a területen belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható.

A szoftver hétféle verzióban kerül forgalomba a SaveAs Rt. e-boltjában, amelyet a világ legnagyobb online szoftver kereskedője üzemeltet. A legegyszerűbb EagleEyeOS ONE-t egyes gépek védelmére fejlesztették ki, és mától 10 nyelven - a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán, kínai és cseh változatban is - ingyenesen tölthető le. A tetszőleges számú gépre kiterjeszthető másik öt verzió közül a Professional Severe maga a totális védelem: a felhasználói tevékenységek monitorozásával, dokumentum karanténok kialakításával, valamint a hordozható eszközök és nyomtatók kezelésével minden folyamatot kontrollál, és felrajzolja a dokumentumok teljes életútját. Mindezeken túl a kezelő által meghatározott eseményről, illetve azok eredményéről a bekövetkezés pillanatában riaszt. A Professional Severe cégmérettől függetlenül mindenütt hasznos, ahol komoly információkat kell megvédeni. A többgépes verziók mindegyike teljes körű hálózati menedzsmentet tesz lehetővé.
"Az EagleEyeOS olyan problémára kínál megoldást, amely a világ valamennyi cégénél foglalkoztatja az informatikusokat, ezért bízunk a szoftver nemzetközi sikerében" - nyilatkozta Meksz Dezső a SaveAs Rt. vezérigazgatója.

Szerinte ma már minden 40 évnél fiatalabb számítógéppel dolgozó munkatárs hord magával olyan elektronikus eszközt, amely alkalmas a vállalati információk eltulajdonítására, a printerek ellenőrzése pedig szinte lehetetlen. Az okostelefonok, MP3 lejátszók, vagy PenDrive-ok mindegyikén kivihetők céges információk, így a cégvezetés szem elől téveszti az adatokat. Sokan dolgoznak laptopon úgy, hogy a készüléket munkahelyükön dokkolják, majd hazaviszik. Mindez már most sok milliárd dolláros kockázatot jelent a cégek számára, de a veszély egyre nő. Ezt jól mutatja, hogy az FBI számítógépes károkat kutató felmérése szerint a belső munkatársak okozta adatlopások, kiszivárogtatások kárértéke 2004-hez képest 2005-ben megháromszorozódott.

A felhasználók megfelelő munkavégzéséhez elengedhetetlen a szükséges hozzáférések megadása. A teljes hozzáférési jogosultság sok vállalati dokumentumnál indokolt, ám ez magában hordozza az adatszivárgás veszélyét. Az EagleEyeOS Professional képes megteremteni speciális, izolált dokumentumterek kialakítását. Ezeken a tereken belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható. Az incidensek gyorsabb felderítése érdekében a monitorozás, a riportok és hordozható eszközök szabályozása mellett lehetőség nyílik a fájlok életútként történő ábrázolása. Mindehhez a program teljekörű hálózati menedzsmentet biztosít, egy kattintással távoli és tömeges telepítések végezhetők, és frissíthetők a számítógépeken futó kliensalkalmazások.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az EagleEyeOS szoftverek több mint 300 nemzetközi site-on érhetők el és vásárolhatók meg; biztosítva ezzel, a világ minden részén történő elérést. Az on-line értékesítés során az EagleEyeOS ONE és One Plus verzió letöltése mától 10 nyelven történhet, a fizetős verziók ellenértéke pedig hét pénznemben egyenlíthető ki.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem