2 °C Budapest

Magyar világújdonság az adatvédelemben

Pénzcentrum
2005. december 7. 07:55

A mai napon kerül forgalomba SaveAs Rt. szoftvere, a világújdonságnak számító EagleEyeOS. A szoftver hét verziója egyszerre jelenik meg a világon mindenütt. Az egygépes EagleEyeOS One ingyenes és fizetős verzióban is 10 nyelven jelenik meg. A tetszőleges számú felhasználót kiszolgáló másik öt verzió ára a funkciók számával együtt emelkedik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Lezárult az EagleEyeOS béta tesztje, a fejlesztők az észlelt hibákat kijavították, így mától kapható a világújdonságnak számító magyar adatvédelmi szoftver. A program egyedülálló módon kombinálja a teljes fájl életút követést a gépek perifériákkal való kapcsolatának szabályozásával, így a valaha volt legjobb védelmet nyújtja a hanyag, vagy rosszindulatú belső felhasználókkal, munkatársakkal szemben. A program a mobil eszközöket (Floppy, CD, DVD, InfraRed, COM, LPT, USB, Bluetooth, Wireless, stb.) nem egyszerűen tiltja, hanem lehetővé teszi, hogy az adatok használatára hozzáférési politikát alakítsunk ki. Az eszközök működését három módban szabályozza: normál, blokkolt, csak olvasható (read-only). A program képes speciális, izolált dokumentumtereket kialakítani, és azokat akár az informatikusoktól is elzárni. Ezen a területen belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható.

A szoftver hétféle verzióban kerül forgalomba a SaveAs Rt. e-boltjában, amelyet a világ legnagyobb online szoftver kereskedője üzemeltet. A legegyszerűbb EagleEyeOS ONE-t egyes gépek védelmére fejlesztették ki, és mától 10 nyelven - a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán, kínai és cseh változatban is - ingyenesen tölthető le. A tetszőleges számú gépre kiterjeszthető másik öt verzió közül a Professional Severe maga a totális védelem: a felhasználói tevékenységek monitorozásával, dokumentum karanténok kialakításával, valamint a hordozható eszközök és nyomtatók kezelésével minden folyamatot kontrollál, és felrajzolja a dokumentumok teljes életútját. Mindezeken túl a kezelő által meghatározott eseményről, illetve azok eredményéről a bekövetkezés pillanatában riaszt. A Professional Severe cégmérettől függetlenül mindenütt hasznos, ahol komoly információkat kell megvédeni. A többgépes verziók mindegyike teljes körű hálózati menedzsmentet tesz lehetővé.
"Az EagleEyeOS olyan problémára kínál megoldást, amely a világ valamennyi cégénél foglalkoztatja az informatikusokat, ezért bízunk a szoftver nemzetközi sikerében" - nyilatkozta Meksz Dezső a SaveAs Rt. vezérigazgatója.

Szerinte ma már minden 40 évnél fiatalabb számítógéppel dolgozó munkatárs hord magával olyan elektronikus eszközt, amely alkalmas a vállalati információk eltulajdonítására, a printerek ellenőrzése pedig szinte lehetetlen. Az okostelefonok, MP3 lejátszók, vagy PenDrive-ok mindegyikén kivihetők céges információk, így a cégvezetés szem elől téveszti az adatokat. Sokan dolgoznak laptopon úgy, hogy a készüléket munkahelyükön dokkolják, majd hazaviszik. Mindez már most sok milliárd dolláros kockázatot jelent a cégek számára, de a veszély egyre nő. Ezt jól mutatja, hogy az FBI számítógépes károkat kutató felmérése szerint a belső munkatársak okozta adatlopások, kiszivárogtatások kárértéke 2004-hez képest 2005-ben megháromszorozódott.

A felhasználók megfelelő munkavégzéséhez elengedhetetlen a szükséges hozzáférések megadása. A teljes hozzáférési jogosultság sok vállalati dokumentumnál indokolt, ám ez magában hordozza az adatszivárgás veszélyét. Az EagleEyeOS Professional képes megteremteni speciális, izolált dokumentumterek kialakítását. Ezeken a tereken belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható. Az incidensek gyorsabb felderítése érdekében a monitorozás, a riportok és hordozható eszközök szabályozása mellett lehetőség nyílik a fájlok életútként történő ábrázolása. Mindehhez a program teljekörű hálózati menedzsmentet biztosít, egy kattintással távoli és tömeges telepítések végezhetők, és frissíthetők a számítógépeken futó kliensalkalmazások.

Az EagleEyeOS szoftverek több mint 300 nemzetközi site-on érhetők el és vásárolhatók meg; biztosítva ezzel, a világ minden részén történő elérést. Az on-line értékesítés során az EagleEyeOS ONE és One Plus verzió letöltése mától 10 nyelven történhet, a fizetős verziók ellenértéke pedig hét pénznemben egyenlíthető ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.26 09:06
  1. Nagyon nehéz pejsliből különbséget tenni méltóság és tisztelet között. Amikor a különbségre ké...
perfekt  |  2022.01.26 08:26
Tanulmányozva a mérleget, gyakran találkozhatunk a forrásoldalon a céltartalékokkal. Mindig felvetőd...
hrdoktor  |  2022.01.24 04:55
Amikor heti ritmusban vagy egy héten belül is változik a munkarendje, önt is fenyegetheti az egészsé...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?