15 °C Budapest

Magyar világújdonság az adatvédelemben

Pénzcentrum
2005. december 7. 07:55

A mai napon kerül forgalomba SaveAs Rt. szoftvere, a világújdonságnak számító EagleEyeOS. A szoftver hét verziója egyszerre jelenik meg a világon mindenütt. Az egygépes EagleEyeOS One ingyenes és fizetős verzióban is 10 nyelven jelenik meg. A tetszőleges számú felhasználót kiszolgáló másik öt verzió ára a funkciók számával együtt emelkedik.

Lezárult az EagleEyeOS béta tesztje, a fejlesztők az észlelt hibákat kijavították, így mától kapható a világújdonságnak számító magyar adatvédelmi szoftver. A program egyedülálló módon kombinálja a teljes fájl életút követést a gépek perifériákkal való kapcsolatának szabályozásával, így a valaha volt legjobb védelmet nyújtja a hanyag, vagy rosszindulatú belső felhasználókkal, munkatársakkal szemben. A program a mobil eszközöket (Floppy, CD, DVD, InfraRed, COM, LPT, USB, Bluetooth, Wireless, stb.) nem egyszerűen tiltja, hanem lehetővé teszi, hogy az adatok használatára hozzáférési politikát alakítsunk ki. Az eszközök működését három módban szabályozza: normál, blokkolt, csak olvasható (read-only). A program képes speciális, izolált dokumentumtereket kialakítani, és azokat akár az informatikusoktól is elzárni. Ezen a területen belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható.

A szoftver hétféle verzióban kerül forgalomba a SaveAs Rt. e-boltjában, amelyet a világ legnagyobb online szoftver kereskedője üzemeltet. A legegyszerűbb EagleEyeOS ONE-t egyes gépek védelmére fejlesztették ki, és mától 10 nyelven - a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán, kínai és cseh változatban is - ingyenesen tölthető le. A tetszőleges számú gépre kiterjeszthető másik öt verzió közül a Professional Severe maga a totális védelem: a felhasználói tevékenységek monitorozásával, dokumentum karanténok kialakításával, valamint a hordozható eszközök és nyomtatók kezelésével minden folyamatot kontrollál, és felrajzolja a dokumentumok teljes életútját. Mindezeken túl a kezelő által meghatározott eseményről, illetve azok eredményéről a bekövetkezés pillanatában riaszt. A Professional Severe cégmérettől függetlenül mindenütt hasznos, ahol komoly információkat kell megvédeni. A többgépes verziók mindegyike teljes körű hálózati menedzsmentet tesz lehetővé.
"Az EagleEyeOS olyan problémára kínál megoldást, amely a világ valamennyi cégénél foglalkoztatja az informatikusokat, ezért bízunk a szoftver nemzetközi sikerében" - nyilatkozta Meksz Dezső a SaveAs Rt. vezérigazgatója.

Szerinte ma már minden 40 évnél fiatalabb számítógéppel dolgozó munkatárs hord magával olyan elektronikus eszközt, amely alkalmas a vállalati információk eltulajdonítására, a printerek ellenőrzése pedig szinte lehetetlen. Az okostelefonok, MP3 lejátszók, vagy PenDrive-ok mindegyikén kivihetők céges információk, így a cégvezetés szem elől téveszti az adatokat. Sokan dolgoznak laptopon úgy, hogy a készüléket munkahelyükön dokkolják, majd hazaviszik. Mindez már most sok milliárd dolláros kockázatot jelent a cégek számára, de a veszély egyre nő. Ezt jól mutatja, hogy az FBI számítógépes károkat kutató felmérése szerint a belső munkatársak okozta adatlopások, kiszivárogtatások kárértéke 2004-hez képest 2005-ben megháromszorozódott.

A felhasználók megfelelő munkavégzéséhez elengedhetetlen a szükséges hozzáférések megadása. A teljes hozzáférési jogosultság sok vállalati dokumentumnál indokolt, ám ez magában hordozza az adatszivárgás veszélyét. Az EagleEyeOS Professional képes megteremteni speciális, izolált dokumentumterek kialakítását. Ezeken a tereken belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható. Az incidensek gyorsabb felderítése érdekében a monitorozás, a riportok és hordozható eszközök szabályozása mellett lehetőség nyílik a fájlok életútként történő ábrázolása. Mindehhez a program teljekörű hálózati menedzsmentet biztosít, egy kattintással távoli és tömeges telepítések végezhetők, és frissíthetők a számítógépeken futó kliensalkalmazások.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az EagleEyeOS szoftverek több mint 300 nemzetközi site-on érhetők el és vásárolhatók meg; biztosítva ezzel, a világ minden részén történő elérést. Az on-line értékesítés során az EagleEyeOS ONE és One Plus verzió letöltése mától 10 nyelven történhet, a fizetős verziók ellenértéke pedig hét pénznemben egyenlíthető ki.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?