-2 °C Budapest

Jelentés a minisztériumi honlapokról - van fejlődés

Pénzcentrum
2005. november 4. 08:35

Elkészült a tárcák honlapjairól szóló jelentés. Van-e impresszum, hírlevél, honlaptérkép, vezetői portré, idegen nyelvű változat vagy archívum - egyebek között e szempontok alapján vizsgálta a minisztériumok honlapjait a Kormányzati Portál. A pontozásos értékelés alapján kiderült, hogy a tárcák weboldalai összességében 77 százalékos fejlődést mutattak a két évvel ezelőtti állapothoz képest.

A kormányzati honlapok egységesítéséhez a Kormányzati Informatikai Tárcaközi Egyeztető Bizottság (KIETB) készített ajánlásokat, először 2003-ban. Az ajánlást évente felülvizsgálják, és felfrissítik. A munkára azért volt szükség, mert hazánkban az államigazgatási szervek honlapjai formájukban és minőségükben is igen vegyes képet mutattak. A KIETB ajánlásai tartalmazzák a tárcák weboldalain kötelezően megjelenítendő elemeket, tartalmakat.

Egységes pontrendszer alapján értékeltek

A Kormányzati Portál pontozásos rendszert dolgozott ki, ennek alapján 2005 augusztusában értékelte a minisztériumi honlapokat. Azt vizsgálták, hogy a kötelező tartalmi elemek szerepelnek-e a honlapokon, és ha igen, milyen minőségben. A honlapok az egyes kötelező elemek után 0, 1 vagy 2 pontot kaphattak. Két pontot akkor, ha mindent rendben találtak, egyet akkor, ha a kötelező elem megvolt ugyan, de nem megfelelő minőségben, nullát pedig, ha egyáltalán nem szerepelt a honlapon.

A honlapok 77 százalékos fejlődést mutattak

Az eredményeket összesítő táblázatból kiderül, hogy összességében a minisztériumi honlapok idén augusztusban 77 százalékos fejlődést mutattak a 2003. novemberi állapothoz képest. A táblázatból az is látszik, hogy a minisztériumok mit tartanak a legfontosabbnak webes tevékenységükben. A pályázatok, az impresszum, a hivatal részletes adatai és a vezetőről szóló elektronikus portré szerepeltetése minden minisztériumnál az első helyen szerepel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
hrbonbon  |  2023.12.06 23:54
NEARSHORING The practice of transferring a business operation to a nearby country, especially in pr...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem