35 °C Budapest

Jelentés a minisztériumi honlapokról - van fejlődés

Pénzcentrum
2005. november 4. 08:35

Elkészült a tárcák honlapjairól szóló jelentés. Van-e impresszum, hírlevél, honlaptérkép, vezetői portré, idegen nyelvű változat vagy archívum - egyebek között e szempontok alapján vizsgálta a minisztériumok honlapjait a Kormányzati Portál. A pontozásos értékelés alapján kiderült, hogy a tárcák weboldalai összességében 77 százalékos fejlődést mutattak a két évvel ezelőtti állapothoz képest.

A kormányzati honlapok egységesítéséhez a Kormányzati Informatikai Tárcaközi Egyeztető Bizottság (KIETB) készített ajánlásokat, először 2003-ban. Az ajánlást évente felülvizsgálják, és felfrissítik. A munkára azért volt szükség, mert hazánkban az államigazgatási szervek honlapjai formájukban és minőségükben is igen vegyes képet mutattak. A KIETB ajánlásai tartalmazzák a tárcák weboldalain kötelezően megjelenítendő elemeket, tartalmakat.

Egységes pontrendszer alapján értékeltek

A Kormányzati Portál pontozásos rendszert dolgozott ki, ennek alapján 2005 augusztusában értékelte a minisztériumi honlapokat. Azt vizsgálták, hogy a kötelező tartalmi elemek szerepelnek-e a honlapokon, és ha igen, milyen minőségben. A honlapok az egyes kötelező elemek után 0, 1 vagy 2 pontot kaphattak. Két pontot akkor, ha mindent rendben találtak, egyet akkor, ha a kötelező elem megvolt ugyan, de nem megfelelő minőségben, nullát pedig, ha egyáltalán nem szerepelt a honlapon.

A honlapok 77 százalékos fejlődést mutattak

Az eredményeket összesítő táblázatból kiderül, hogy összességében a minisztériumi honlapok idén augusztusban 77 százalékos fejlődést mutattak a 2003. novemberi állapothoz képest. A táblázatból az is látszik, hogy a minisztériumok mit tartanak a legfontosabbnak webes tevékenységükben. A pályázatok, az impresszum, a hivatal részletes adatai és a vezetőről szóló elektronikus portré szerepeltetése minden minisztériumnál az első helyen szerepel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50