Stabil forint a lengyelországi izgalmak ellenére (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 29. 11:56

Azok után, hogy Leszek Miller lengyel miniszterelnök bejelentette lemondását, várható, volt, hogy a lengyel devizapiacon is megindul majd az élet ma reggel. Mindez be is következett, ám úgy tűnik, hogy a forint ennek ellenére stabil maradt és újra a 250-es árfolyam irányába mozdult el.

EUR/HUF: 250,25-250,55
A régóta támadott lengyel miniszterelnök pénteken végleg beadta a derekát és május 2-i hatállyal bejelentette lemondását. Ez először bizonytalan helzetet teremtett és sokáig úgy tűnt a lengyel zloty akár jelentős gyengüléssel is kezdheti a mai napot, ám néhány pozitív elemzői vélekedés végül kis mértékű gyengülés után stabilizálta az árfolyamot. Mindez azonban minimális hatással volt csak a magyar devizára és a reggeli 251,20-as csúcspont után újra látványos erősödésbe kezdett. A folyamat továbbra is egyirányúnak tűnik, kisebb korrekciók után rendre erősödni tud a forint.

EUR/USD: 1,2115-1,2120
Ma reggel a dollár újra megpróbálta a korrábbi alátámasztások áttörését, és az 1,21 alatti stop-loss-ok kitakarításával 1,2050-ig száguldott. Innen azonban nem tartott tovább az ereje és gyors ütemben vissztért az 1,21 fölé. A felerősödő várakozások, hogy az ECB esetleg kamatot csökkenthet mindenképpen a dollárt segíthetik, úgyhogy a mélypontok újabb támadására lehet majd számítani.


USD/JPY: 105,80-105,85
A dollár jen tovább folytatta a lassú ereszkedést a 105 irányába, de egyelőre még nem tudta elérni azt. Annak ellenére, hogy jegybanki beavatkozást még mindig nem láttunk a 105,50 közelében felerősödött a dollár vásárlók száma. Véleményünk szerint azonban továbbra is a 105 közvetlen közelében érdemes csak megvenni a dollárt, viszonylag szűk stop-loss választásával.

EUR/PLN: 3,7300-3,7350
A kialakult helyzet miatt természetes reakció volt a zloty gyengülése, ám hosszabb távon egyáltalán nem biztos, hogy a miniszterelnök lemondása kárára lesz Lengyelországnak. Éppen ezért egy esetleges zloty eladási hullámban, ami a napokban még bekövetkezhet, érdemes lesz megvásárolni a lengyel devizát az euróval szemben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm