32 °C Budapest

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Hírközlési Hatóság és a GVH

Pénzcentrum
2004. március 25. 12:07

A modern, európai telekommunikációs piac magyarországi megteremtésének közös elősegítése érdekében Pataki Dániel az NHH és dr. Nagy Zoltán a GVH elnöke március 24-én, szerdán együttműködési megállapodást írt alá - tette közzé a GVH.

A megállapodás elsődleges célja, hogy egységes jogalkalmazás segítse a telekommunikációs a fogyasztók, a szolgáltatók, piaci szereplők, a hatóságok és a szabályozó intézmények működését. Az egységes versenyjogi és szakmai szemlélet kialakítása érdekében konkrét eljárások során, vagy egymás jogalkalmazói gyakorlatának megismerésével segítik elő a minél eredményesebb közös munkát.

A hatóságok feladataik végrehajtása és hatékonyságuk előmozdítása érdekében három szinten jelölik meg az együttműködés konkrét fórumait: az elnöki konzultációk során, az NHH Tanácsa és a GVH Versenytanácsa között, valamint a szakértői szinten. A döntéshozói szintű együttműködés célja a két hatóság elvi álláspontjának kölcsönös megismerése.

A GVH a szakmai, műszaki, gazdasági ismereteket igénylő és a speciális jogi kérdések vonatkozásában tartja fontosnak az együttműködést, míg az NHH szakmai döntéseiben hasznosítja a GVH elektronikus hírközlési piacokkal kapcsolatos tapasztalatait, információit, valamint az általa lefolytatott ágazati vizsgálatoknál figyelembe vett szempontrendszereit.

A megállapodás kitér a hatóságok közötti esetleges hatásköri összeütközések feloldására is. Így a jogalkalmazói gyakorlat a későbbiekben iránymutatást adhat a fogyasztóknak és a piac szereplőinek abban, hogy vitás ügyeiket mely fórumon rendezhetik a leggyorsabban és legegyszerűbben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megállapodásban a két hatóság rögzítette a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosításával kapcsolatos eljárásban folytatott együttműködés részleteit és, az árprés tesztek alkalmazására, valamint az árpréssel kapcsolatos vizsgálatokra vonatkozó kérdéseket is. Ennek következtében a két hatóság az azonos piacot érintő hasonló jellegű problémák orvoslása során a jövőben hasonló szemléletet képviselhet, ami a jogalkalmazás kiszámíthatóságát és a jogbiztonságot erősítheti.

A tervek szerint hamarosan megalakul a GVH-NHH Szakmai Fórum, amely a két hatóság szakembereinek a szabályozással, piacokkal, illetve az együttműködéssel kapcsolatos tapasztalatainak kicserélésére, a konkrét ügyeken túlmutató problémák megvitatására szolgál.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?