25 °C Budapest

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Hírközlési Hatóság és a GVH

Pénzcentrum
2004. március 25. 12:07

A modern, európai telekommunikációs piac magyarországi megteremtésének közös elősegítése érdekében Pataki Dániel az NHH és dr. Nagy Zoltán a GVH elnöke március 24-én, szerdán együttműködési megállapodást írt alá - tette közzé a GVH.

A megállapodás elsődleges célja, hogy egységes jogalkalmazás segítse a telekommunikációs a fogyasztók, a szolgáltatók, piaci szereplők, a hatóságok és a szabályozó intézmények működését. Az egységes versenyjogi és szakmai szemlélet kialakítása érdekében konkrét eljárások során, vagy egymás jogalkalmazói gyakorlatának megismerésével segítik elő a minél eredményesebb közös munkát.

A hatóságok feladataik végrehajtása és hatékonyságuk előmozdítása érdekében három szinten jelölik meg az együttműködés konkrét fórumait: az elnöki konzultációk során, az NHH Tanácsa és a GVH Versenytanácsa között, valamint a szakértői szinten. A döntéshozói szintű együttműködés célja a két hatóság elvi álláspontjának kölcsönös megismerése.

A GVH a szakmai, műszaki, gazdasági ismereteket igénylő és a speciális jogi kérdések vonatkozásában tartja fontosnak az együttműködést, míg az NHH szakmai döntéseiben hasznosítja a GVH elektronikus hírközlési piacokkal kapcsolatos tapasztalatait, információit, valamint az általa lefolytatott ágazati vizsgálatoknál figyelembe vett szempontrendszereit.

A megállapodás kitér a hatóságok közötti esetleges hatásköri összeütközések feloldására is. Így a jogalkalmazói gyakorlat a későbbiekben iránymutatást adhat a fogyasztóknak és a piac szereplőinek abban, hogy vitás ügyeiket mely fórumon rendezhetik a leggyorsabban és legegyszerűbben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A megállapodásban a két hatóság rögzítette a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosításával kapcsolatos eljárásban folytatott együttműködés részleteit és, az árprés tesztek alkalmazására, valamint az árpréssel kapcsolatos vizsgálatokra vonatkozó kérdéseket is. Ennek következtében a két hatóság az azonos piacot érintő hasonló jellegű problémák orvoslása során a jövőben hasonló szemléletet képviselhet, ami a jogalkalmazás kiszámíthatóságát és a jogbiztonságot erősítheti.

A tervek szerint hamarosan megalakul a GVH-NHH Szakmai Fórum, amely a két hatóság szakembereinek a szabályozással, piacokkal, illetve az együttműködéssel kapcsolatos tapasztalatainak kicserélésére, a konkrét ügyeken túlmutató problémák megvitatására szolgál.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM