31 °C Budapest

Kökény Mihálynak mennie kell?

Pénzcentrum
2004. március 24. 08:47

Egyes szocialista körök szerint még május előtt, mások szerint a június 13-ai európai parlamenti választások után várható, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök újra átalakítja kormányát, a leginkább veszélyben lévő miniszter pedig az egészségügyi tárca vezetője, Kökény Mihály lehet - derül ki a jó kormányzati forrásokkal rendelkező Magyar Hírlap mai számának írásából.

A MH forrásai szerint Kökény Mihály helyzete a gyógyszerterületen kialakult káosz, valamint a kórházfinanszírozásban várható válság miatt vált tarthatatlanná. Más szocialista források szerint a pártban egyelőre nem alakult ki "miniszterváltós" hangulat, bár Kökény tevékenységét többen kritizálják. A Kökény Mihállyal szembeni elégedetlenségre utalhat ugyanakkor az a MH által írt eset, mely szerint Matejka Zsuzsa egy belső megbeszélésen már a miniszterre hárította a felelősséget a kaotikus gyógyszerpiaci helyzetért.

Amennyiben az egészségügyi minisztert leváltaná Medgyessy Péter, két konkrétan megnevezett lehetséges utódja lehet a MH cikke szerint: Vojnik Mária, a tárca jelenlegi politikai államtitkára (az ő neve már Csehák Judit lemondása idején is komolyan szóba került), míg a miniszterelnök volt tanácsadója, jelenlegi pénzügyminiszter Draskovics Tibor Radnai Györgyöt, az egészségügyi reformért felelős kormánybiztost látná szívesen miniszterként.

Míg ugyanis Vojnik Mária az egészségügyi szakmából érkezett, a pénzügyminiszter szerint a pénzügyes múltú Radnai meg tudná akadályozni a gyógyszerkassza túlzott "elszállását", és országosan kiterjeszteni az irányított betegellátási rendszert, amelytől az egészségügyi támogatások csökkenését várják. Radnai azonban számos orvos és egészségügyi vállalkozó szerint az egyik legtájékozatlanabb egészségügyi állami vezető.

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?