29 °C Budapest

Sztrájk Ferihegyen! Forgalmas időszakban késhetnek a járatok?

Pénzcentrum
2004. március 22. 08:10

Két órás sztrájkot hirdetett a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete Ferihegyen. A Malév-gépeket kiszolgáló, felhíváshoz csatlakozó földi személyzet tagjai az egyik legforgalmasabb időszakban, 11.45 és 13.45 között tartanak munkabeszüntetést.

A szakszervezet szerint a Malév Rt. delegációjának vezetése a légiközlekedéssel kapcsolatos érdekegyeztető eljárás több fordulójában nem vett részt. A sztrájk célja, hogy a Malév Rt. vezetői komolyabban tekintsenek a tárgyalásokra.

Az érdekképviselet véleménye alapján egyes járatok esetében késéssel kell számolnia az utazóközönségnek.

Mint ismeretes, a légiközlekedési iparágban dolgozók speciális szaktudása komoly alkuerőt biztosít a dolgozói érdekek érvényesítésére. A munkabeszüntetések a legtöbb esetben az eredeti követelésekhez képest marginálisnak mondható, összességében azonban a kiinduló állapotoknál kedvezőbb eredményt hoznak az alkalmazottak számára.

A tegnap délutáni sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Malév Rt. mindent megtesz az utazókat érő kellemetlenségek elkerülésért. Sándor László vezérigazgató szerint a kollektív szerződés alapján folytatott tárgyalások már hetek óta zajlanak a hat szakszervezettel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Krebsz Adrien, a Malév Rt. szóvivője szerint a társaság mindent elkövet, hogy a járatok pontosan érkezzenek és induljanak.

HR BLOGGER
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?