32 °C Budapest

Rába - stratégiai szövetség az orosz piacon (2.)

Pénzcentrum
2004. március 19. 10:55

A Rába stratégiai célkitűzéseinek megfogalmazásakor kiemelt fontosságú feladatként fogalmazta meg az üzletfejlesztés terén az orosz piaci kapcsolatok erősítését. A mai napon ennek első lépéseként egy szándéknyilatkozat aláírása került bejelentésre, a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto-val.

A bejelentés pozitív eleme, hogy az együttműködés révén a Rába magasabb hozzáadott értéket képviselő busz futóművei kerülhetnek az orosz piacra nagyobb volumenben.

A hír mindazonáltal csak a középtávú profitabilitási kilátásokat változtatja meg, hiszen az idei év az együttműködés alapelveinek kidolgozásával fog telni.

Oroszországban egyébként mind a busz, mind a nehéztehergéjármű szegmensben dinamikus növekedés mutatkozik 2000 óta. Ezen dinamikus növekedésből azonban a Rába ezideáig nem tudott számottevően profitálni.
A tartósan magas világpiaci olajárak jelentős mértékben hozzájárultak a gazdasági növekedés dinamikájának fokozásához.

A Rába bejelentése:

"Alekszandr Juskevics, a RusPromAvto Holding és Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a napokban Moszkvában.

A szándéknyilatkozat alapján a korszerű futóműveivel a világ öt kontinensén jelen levő Rába és a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto együttműködik az orosz járműipar nemzetközi versenyképességének javításában.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Rába Rt. az orosz piacon jelenleg komplett, saját fejlesztésű termékekkel van jelen. A RusPromAvto Holdinggal történő együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a Rába Rt. a régióban jelenleg is számottevő, 2003-ban 6.3 millió dolláros árbevételt jelentő piaci részesedését tovább növelje.

A sikeres terjeszkedés alapjait az orosz gazdaság dinamikus növekedése biztosítja. A kedvező környezet hatására erősödő infrastrukturális beruházások már az idei év második felében tovább élénkíthetik az orosz haszongépjármű- és buszpiacot.

A Rába Rt. és a RusPromAvto Holding megállapodtak, hogy az év végéig kidolgozzák a két cég együttműködésének részleteit, mely lehetővé teszi az orosz és egyéb piacokon
versenyképes járművek autóbusz-, tehergépkocsi- és munkagép futóműveinek közös gyártását és értékesítését. További cél az értékesítés hatékonyságának fokozása az orosz piacon, valamint annak az igénynek a felmérése, hogy mely technológiák és termékek milyen ütemű oroszországi kihelyezésére lesz szükség a közös gyártás versenyképességének javításához.

A stratégiai partnerséget rögzítő szándéknyilatkozat aláírása alkalmából Pintér István elmondta: "A most aláírt megállapodás az első lépése azon stratégiai üzletfejlesztési
folyamatnak, ami révén a Rába képes erősíteni pozícióit és növelni piaci részesedését az orosz haszonjármű piacon."

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?