31 °C Budapest

Rába - stratégiai szövetség az orosz piacon (2.)

Pénzcentrum
2004. március 19. 10:55

A Rába stratégiai célkitűzéseinek megfogalmazásakor kiemelt fontosságú feladatként fogalmazta meg az üzletfejlesztés terén az orosz piaci kapcsolatok erősítését. A mai napon ennek első lépéseként egy szándéknyilatkozat aláírása került bejelentésre, a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto-val.

A bejelentés pozitív eleme, hogy az együttműködés révén a Rába magasabb hozzáadott értéket képviselő busz futóművei kerülhetnek az orosz piacra nagyobb volumenben.

A hír mindazonáltal csak a középtávú profitabilitási kilátásokat változtatja meg, hiszen az idei év az együttműködés alapelveinek kidolgozásával fog telni.

Oroszországban egyébként mind a busz, mind a nehéztehergéjármű szegmensben dinamikus növekedés mutatkozik 2000 óta. Ezen dinamikus növekedésből azonban a Rába ezideáig nem tudott számottevően profitálni.
A tartósan magas világpiaci olajárak jelentős mértékben hozzájárultak a gazdasági növekedés dinamikájának fokozásához.

A Rába bejelentése:

"Alekszandr Juskevics, a RusPromAvto Holding és Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a napokban Moszkvában.

A szándéknyilatkozat alapján a korszerű futóműveivel a világ öt kontinensén jelen levő Rába és a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto együttműködik az orosz járműipar nemzetközi versenyképességének javításában.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Rába Rt. az orosz piacon jelenleg komplett, saját fejlesztésű termékekkel van jelen. A RusPromAvto Holdinggal történő együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a Rába Rt. a régióban jelenleg is számottevő, 2003-ban 6.3 millió dolláros árbevételt jelentő piaci részesedését tovább növelje.

A sikeres terjeszkedés alapjait az orosz gazdaság dinamikus növekedése biztosítja. A kedvező környezet hatására erősödő infrastrukturális beruházások már az idei év második felében tovább élénkíthetik az orosz haszongépjármű- és buszpiacot.

A Rába Rt. és a RusPromAvto Holding megállapodtak, hogy az év végéig kidolgozzák a két cég együttműködésének részleteit, mely lehetővé teszi az orosz és egyéb piacokon
versenyképes járművek autóbusz-, tehergépkocsi- és munkagép futóműveinek közös gyártását és értékesítését. További cél az értékesítés hatékonyságának fokozása az orosz piacon, valamint annak az igénynek a felmérése, hogy mely technológiák és termékek milyen ütemű oroszországi kihelyezésére lesz szükség a közös gyártás versenyképességének javításához.

A stratégiai partnerséget rögzítő szándéknyilatkozat aláírása alkalmából Pintér István elmondta: "A most aláírt megállapodás az első lépése azon stratégiai üzletfejlesztési
folyamatnak, ami révén a Rába képes erősíteni pozícióit és növelni piaci részesedését az orosz haszonjármű piacon."

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?