13 °C Budapest

Rába - stratégiai szövetség az orosz piacon (2.)

Pénzcentrum
2004. március 19. 10:55

A Rába stratégiai célkitűzéseinek megfogalmazásakor kiemelt fontosságú feladatként fogalmazta meg az üzletfejlesztés terén az orosz piaci kapcsolatok erősítését. A mai napon ennek első lépéseként egy szándéknyilatkozat aláírása került bejelentésre, a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto-val.

A bejelentés pozitív eleme, hogy az együttműködés révén a Rába magasabb hozzáadott értéket képviselő busz futóművei kerülhetnek az orosz piacra nagyobb volumenben.

A hír mindazonáltal csak a középtávú profitabilitási kilátásokat változtatja meg, hiszen az idei év az együttműködés alapelveinek kidolgozásával fog telni.

Oroszországban egyébként mind a busz, mind a nehéztehergéjármű szegmensben dinamikus növekedés mutatkozik 2000 óta. Ezen dinamikus növekedésből azonban a Rába ezideáig nem tudott számottevően profitálni.
A tartósan magas világpiaci olajárak jelentős mértékben hozzájárultak a gazdasági növekedés dinamikájának fokozásához.

A Rába bejelentése:

"Alekszandr Juskevics, a RusPromAvto Holding és Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a napokban Moszkvában.

A szándéknyilatkozat alapján a korszerű futóműveivel a világ öt kontinensén jelen levő Rába és a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto együttműködik az orosz járműipar nemzetközi versenyképességének javításában.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Rába Rt. az orosz piacon jelenleg komplett, saját fejlesztésű termékekkel van jelen. A RusPromAvto Holdinggal történő együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a Rába Rt. a régióban jelenleg is számottevő, 2003-ban 6.3 millió dolláros árbevételt jelentő piaci részesedését tovább növelje.

A sikeres terjeszkedés alapjait az orosz gazdaság dinamikus növekedése biztosítja. A kedvező környezet hatására erősödő infrastrukturális beruházások már az idei év második felében tovább élénkíthetik az orosz haszongépjármű- és buszpiacot.

A Rába Rt. és a RusPromAvto Holding megállapodtak, hogy az év végéig kidolgozzák a két cég együttműködésének részleteit, mely lehetővé teszi az orosz és egyéb piacokon
versenyképes járművek autóbusz-, tehergépkocsi- és munkagép futóműveinek közös gyártását és értékesítését. További cél az értékesítés hatékonyságának fokozása az orosz piacon, valamint annak az igénynek a felmérése, hogy mely technológiák és termékek milyen ütemű oroszországi kihelyezésére lesz szükség a közös gyártás versenyképességének javításához.

A stratégiai partnerséget rögzítő szándéknyilatkozat aláírása alkalmából Pintér István elmondta: "A most aláírt megállapodás az első lépése azon stratégiai üzletfejlesztési
folyamatnak, ami révén a Rába képes erősíteni pozícióit és növelni piaci részesedését az orosz haszonjármű piacon."

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem