Vodafone: a számhordozhatóságról - gyakorlati tudnivalók

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:03

Közeleg a mobilpiac nagy napja, május elsejétől szabadon hordozhatóvá válnak a mobilszámok. Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a számhordozhatóság kapcsán elmondta, hogy a társaság az egykapus megoldást javasolja, tehát elég a Vodafone-hoz bemenni, ha valaki szolgáltatót kíván váltani. A lejárt tartozás, illetve a hűségnyilatkozat kizáró ok, ilyenkor az eredeti szolgáltató visszautasítja a kérést.

Vitai Attila bízik abban, hogy sok ügyfél veszi igénybe a számhordozhatóság által felkínált lehetőséget. A Vodafone szerint az érdeklődés a számhordozhatóság iránt már most nagy mind a magánszemélyek, mind a cégek, nagyelőfizetők körében. Vitai Attila arra számít, hogy a számhordozhatóság első körében a komoly ügyfelek fognak átjönni a Vodafone-hoz. A számhordozhatóság nagyságrendileg 800-1000 millió forintba kerül szolgáltatónként.

A készüléktámogatások terén Vitai Attila szerint evolúció figyelhető meg. A készüléktámogatásokat a mobilcégek folyamatosan csökkentik, így a számhordozhatóság tulajdonképpen nem hoz drámai változást.

A Vodafone-tól való lehetséges ügyfélelvándorlás kapcsán Vitai hangsúlyozta, hogy a Vodafone rendkívül jó ügyfélelégedettségi mutatókkal rendelkezik. A számhordozhatóság gyakorlati beindulását a Vodafone nyárra teszi, Vitai Attila nem zárta ki, hogy májusban a rendszer gyermekbetegségei még okozhatnak problémákat. A nem lejárt tartozások terén még részletmegállapodásokra van szükség a szolgáltatók között.

A számváltás gyakorlati tudnivalói:
- Be kell menni egy ügyfélszolgálatra, hasonló papírokkal mint egy új előfizetés, pre-paid szerződés esetében pedig a megfelelő formanyomtatványt kell kitölteni

- A Vodafone felajánl az ügyfeleknek egy időablakot (ez alapesetben 2+2+10 munkanap lehet), a folyamat végén az időablak miatt a szolgáltatás hosszabb-rövidebb időre szünetelhet.

További fontos tudnivalók:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- Lefedettség területén Vitai Attila a nyárra ígéri a metró területének megoldását.

- Honnan tudjuk meg, hogy valaki átment más szolgáltatóhoz? Lesz egy központi szám, amin érdeklődni lehet, hogy az adott szám melyik szolgáltatóhoz tartozik. A besípolós rendszert a Vodafone nem tartja előnyösnek.

- A 7számjegyes tárcsázás várhatóan megmarad május 1. után is, viszont továbbra is az adott szolgáltató saját számozási körzetén belülre mutat (azaz a Vodafonenál pl. ha hét számjeggyel tárcsáz valaki, akkor az minden esetben a 0670 kezdetu telefonszám hívását fogja jelenteni). Ezért a
számot hordozó ügyfeleknek is érdemes telefonkönyvükben minden telefonszámhoz a teljes számot tartalmazó formátumra átírni a számokat.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?