33 °C Budapest

Vodafone: a számhordozhatóságról - gyakorlati tudnivalók

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:03

Közeleg a mobilpiac nagy napja, május elsejétől szabadon hordozhatóvá válnak a mobilszámok. Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a számhordozhatóság kapcsán elmondta, hogy a társaság az egykapus megoldást javasolja, tehát elég a Vodafone-hoz bemenni, ha valaki szolgáltatót kíván váltani. A lejárt tartozás, illetve a hűségnyilatkozat kizáró ok, ilyenkor az eredeti szolgáltató visszautasítja a kérést.

Vitai Attila bízik abban, hogy sok ügyfél veszi igénybe a számhordozhatóság által felkínált lehetőséget. A Vodafone szerint az érdeklődés a számhordozhatóság iránt már most nagy mind a magánszemélyek, mind a cégek, nagyelőfizetők körében. Vitai Attila arra számít, hogy a számhordozhatóság első körében a komoly ügyfelek fognak átjönni a Vodafone-hoz. A számhordozhatóság nagyságrendileg 800-1000 millió forintba kerül szolgáltatónként.

A készüléktámogatások terén Vitai Attila szerint evolúció figyelhető meg. A készüléktámogatásokat a mobilcégek folyamatosan csökkentik, így a számhordozhatóság tulajdonképpen nem hoz drámai változást.

A Vodafone-tól való lehetséges ügyfélelvándorlás kapcsán Vitai hangsúlyozta, hogy a Vodafone rendkívül jó ügyfélelégedettségi mutatókkal rendelkezik. A számhordozhatóság gyakorlati beindulását a Vodafone nyárra teszi, Vitai Attila nem zárta ki, hogy májusban a rendszer gyermekbetegségei még okozhatnak problémákat. A nem lejárt tartozások terén még részletmegállapodásokra van szükség a szolgáltatók között.

A számváltás gyakorlati tudnivalói:
- Be kell menni egy ügyfélszolgálatra, hasonló papírokkal mint egy új előfizetés, pre-paid szerződés esetében pedig a megfelelő formanyomtatványt kell kitölteni

- A Vodafone felajánl az ügyfeleknek egy időablakot (ez alapesetben 2+2+10 munkanap lehet), a folyamat végén az időablak miatt a szolgáltatás hosszabb-rövidebb időre szünetelhet.

További fontos tudnivalók:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- Lefedettség területén Vitai Attila a nyárra ígéri a metró területének megoldását.

- Honnan tudjuk meg, hogy valaki átment más szolgáltatóhoz? Lesz egy központi szám, amin érdeklődni lehet, hogy az adott szám melyik szolgáltatóhoz tartozik. A besípolós rendszert a Vodafone nem tartja előnyösnek.

- A 7számjegyes tárcsázás várhatóan megmarad május 1. után is, viszont továbbra is az adott szolgáltató saját számozási körzetén belülre mutat (azaz a Vodafonenál pl. ha hét számjeggyel tárcsáz valaki, akkor az minden esetben a 0670 kezdetu telefonszám hívását fogja jelenteni). Ezért a
számot hordozó ügyfeleknek is érdemes telefonkönyvükben minden telefonszámhoz a teljes számot tartalmazó formátumra átírni a számokat.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?