-2 °C Budapest

Vodafone: a számhordozhatóságról - gyakorlati tudnivalók

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:03

Közeleg a mobilpiac nagy napja, május elsejétől szabadon hordozhatóvá válnak a mobilszámok. Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a számhordozhatóság kapcsán elmondta, hogy a társaság az egykapus megoldást javasolja, tehát elég a Vodafone-hoz bemenni, ha valaki szolgáltatót kíván váltani. A lejárt tartozás, illetve a hűségnyilatkozat kizáró ok, ilyenkor az eredeti szolgáltató visszautasítja a kérést.

Vitai Attila bízik abban, hogy sok ügyfél veszi igénybe a számhordozhatóság által felkínált lehetőséget. A Vodafone szerint az érdeklődés a számhordozhatóság iránt már most nagy mind a magánszemélyek, mind a cégek, nagyelőfizetők körében. Vitai Attila arra számít, hogy a számhordozhatóság első körében a komoly ügyfelek fognak átjönni a Vodafone-hoz. A számhordozhatóság nagyságrendileg 800-1000 millió forintba kerül szolgáltatónként.

A készüléktámogatások terén Vitai Attila szerint evolúció figyelhető meg. A készüléktámogatásokat a mobilcégek folyamatosan csökkentik, így a számhordozhatóság tulajdonképpen nem hoz drámai változást.

A Vodafone-tól való lehetséges ügyfélelvándorlás kapcsán Vitai hangsúlyozta, hogy a Vodafone rendkívül jó ügyfélelégedettségi mutatókkal rendelkezik. A számhordozhatóság gyakorlati beindulását a Vodafone nyárra teszi, Vitai Attila nem zárta ki, hogy májusban a rendszer gyermekbetegségei még okozhatnak problémákat. A nem lejárt tartozások terén még részletmegállapodásokra van szükség a szolgáltatók között.

A számváltás gyakorlati tudnivalói:
- Be kell menni egy ügyfélszolgálatra, hasonló papírokkal mint egy új előfizetés, pre-paid szerződés esetében pedig a megfelelő formanyomtatványt kell kitölteni

- A Vodafone felajánl az ügyfeleknek egy időablakot (ez alapesetben 2+2+10 munkanap lehet), a folyamat végén az időablak miatt a szolgáltatás hosszabb-rövidebb időre szünetelhet.

További fontos tudnivalók:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- Lefedettség területén Vitai Attila a nyárra ígéri a metró területének megoldását.

- Honnan tudjuk meg, hogy valaki átment más szolgáltatóhoz? Lesz egy központi szám, amin érdeklődni lehet, hogy az adott szám melyik szolgáltatóhoz tartozik. A besípolós rendszert a Vodafone nem tartja előnyösnek.

- A 7számjegyes tárcsázás várhatóan megmarad május 1. után is, viszont továbbra is az adott szolgáltató saját számozási körzetén belülre mutat (azaz a Vodafonenál pl. ha hét számjeggyel tárcsáz valaki, akkor az minden esetben a 0670 kezdetu telefonszám hívását fogja jelenteni). Ezért a
számot hordozó ügyfeleknek is érdemes telefonkönyvükben minden telefonszámhoz a teljes számot tartalmazó formátumra átírni a számokat.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
hrbonbon  |  2023.12.06 23:54
NEARSHORING The practice of transferring a business operation to a nearby country, especially in pr...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm