20 °C Budapest

Terv szerinti eredmény a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION Software-nél

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:38

A recessziós várakozások ellenére kedvező eredménnyel zárta a 2003-as évet a rEVOLUTION Software. A vállalat árbevétele elérte a 413 millió forintot, ami 23%-kal haladta meg a 2002-es forgalmat - tette közzé a szoftverfejlesztő cég.

A rEVOLUTION árbevétel-növekedésének jelentős része az előző évben indított új szolgáltatásnak köszönhető, miszerint a cég segítséget nyújt ügyfeleinek az informatikai rendszerek bevezetéséhez szükséges pályázati források előteremtésében. A szoftverfejlesztő cég előzetes értékcsökkenés nélküli üzemi eredménye (EBITDA) 55 millió forint, amely gyakorlatilag megegyezik az előző év 54 millió forintos eredményével.

A kis- és középvállalati ügyviteli szoftverek fejlesztésére szakosodott cég forgalmának emelkedésében továbbra is az integrált rendszeri szolgáltatások bevétel-növekedése játszotta a főszerepet, amely a már 2002-ben is dinamikusan bővülő területnél 2003-ban további 56%-os növekedést jelentett. Ezen belül kiemelkedő mértékben nőttek az egyedi fejlesztésekből származó bevételek, valamint jelentős forgalmat eredményeztek a 2003-ban bevezetett rendszerüzemeltetési szolgáltatások is. A licencbevételek 31%-kal emelkedtek. Ezen belül különösen az Iroda++ ügyviteli szoftver értékesítése alakult kedvezően, ahol nőtt a termékkövetésből származó bevétel is, amely azt mutatja, hogy a régi ügyfelek továbbra is a rEVOLUTION megoldásai mellett teszik le voksukat. A vállalat számára döntően a magas hozzáadott értékű szoftverek és szolgáltatások jelentik a fő bevételi forrást, a hardverértékesítés pedig továbbra is minimális szerepet játszik a teljes forgalomban (5%).

A rEVOLUTION 2004-re a 2003-as évhez hasonló mértékű növekedést, azaz 500 millió Ft-ot meghaladó árbevételt tervez, elsősorban az ügyviteli- és az ERP termékekre alapozva a fejlődést. Emellett a vállalat jelentős hangsúlyt fektet a 2003-ban beindított új tevékenységi körére, az ügyfélpályázatok támogatására, amelynek keretében ügyfeleinek segítséget nyújt informatikai beruházásaik pályázati forrásokból való finanszírozásához. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően a vállalat árbevételének jelentős része e támogatások segítségével létrejött projektekből származott 2003-ban.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz, illetve az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a rEVOLUTION ügyfelei összesen 15 - a rEVOLUTION tanácsadása alapján elkészített - pályázatot adtak be, amelyből 14 zárult sikeresen. A pályázatok a cég tapasztalata szerint elérték a kiírók célját, ugyanis a kedvező elbírálásban részesült vállalatok jelentős része vidéki központú szervezet. A rEVOLUTION ügyfeleinél a pályázatok segítségével megvalósított projektek jelentős része, összesen 45%-a származott pályázati forrásból. A vállalatoknál részben a Zenit SQL, részben az Iroda++ ügyviteli rendszer került bevezetésre, általában jelentős egyedi fejlesztésekkel kiegészítve.

A rEVOLUTION a megfelelő pályázati anyag összeállításában segíti ügyfeleit, valamint több esetben magára vállalja a pályázatkészítés finanszírozását is. A szoftverfejlesztő cég tapasztalata a pályázatok elbírálásával kapcsolatban az, hogy elsősorban a magyar fejlesztésű és nagyszámú bevezetéssel és referenciával rendelkező rendszerek kapnak zöld utat.
A rEVOLUTION szerint jelenleg a hazai kis- és középvállalatok a szükséges tapasztalatok és a pályázatírási szemlélet hiánya miatt önmaguktól nem tudnak megfelelő pályázatokat készíteni. Az önállóan elkészített anyagok jellemzően nem tartalmazzák a kötelezően előírt dokumentumokat, adatokat, igazolásokat és a cég működését leíró információkat, amelyek hiányában pályázatuk a fejlesztésre vonatkozó rész érdemi vizsgálata nélkül az első lépésnél kiesik. Ezért is fontos kihangsúlyozni, hogy nincs lehetőség a beadott pályázatok utólagos módosítására, tehát első körben kell olyan meggyőző, valóban működőképes rendszert bemutató anyagot készíteni, amely kedvező elbírálásban részesülhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Európai Uniós csatlakozással vélhetően egyre jobban előtérbe kerül az az egész gazdaságot érintő trend, amely szerint a verseny- és a közszféra szervezetei mindinkább pályázati pénzekből finanszírozzák fejlesztéseiket. A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. Ezért segíti a rEVOLUTION is ügyfeleit a pályázatírásban, amely pályázati források az idei évben jelentős, cégenként akár 15-80 millió forintos támogatást tesznek lehetővé.

"A pályázati tanácsadás terén szerzett tapasztalataink és jó eredményeink minden hozzánk forduló vállalat számára megalapozzák a pályázat sikerét, így a kis- és középvállalatok széleskörű ügyviteli igényeit lefedő szoftvereink mellé az ezek bevezetéséhez szükséges források előteremtését is jó eséllyel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek" - mondta Bódog Norbert, a rEVOLUTION ügyvezető igazgatója. "Az informatikai fejlesztéseket fontolgató vállalatoknak érdemes mielőbb döntést hozni a fejlesztésekről, mivel az egyes területekre dedikált pályázati források gyorsan kimerülhetnek." - tette hozzá.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08