-2 °C Budapest

Terv szerinti eredmény a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION Software-nél

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:38

A recessziós várakozások ellenére kedvező eredménnyel zárta a 2003-as évet a rEVOLUTION Software. A vállalat árbevétele elérte a 413 millió forintot, ami 23%-kal haladta meg a 2002-es forgalmat - tette közzé a szoftverfejlesztő cég.

A rEVOLUTION árbevétel-növekedésének jelentős része az előző évben indított új szolgáltatásnak köszönhető, miszerint a cég segítséget nyújt ügyfeleinek az informatikai rendszerek bevezetéséhez szükséges pályázati források előteremtésében. A szoftverfejlesztő cég előzetes értékcsökkenés nélküli üzemi eredménye (EBITDA) 55 millió forint, amely gyakorlatilag megegyezik az előző év 54 millió forintos eredményével.

A kis- és középvállalati ügyviteli szoftverek fejlesztésére szakosodott cég forgalmának emelkedésében továbbra is az integrált rendszeri szolgáltatások bevétel-növekedése játszotta a főszerepet, amely a már 2002-ben is dinamikusan bővülő területnél 2003-ban további 56%-os növekedést jelentett. Ezen belül kiemelkedő mértékben nőttek az egyedi fejlesztésekből származó bevételek, valamint jelentős forgalmat eredményeztek a 2003-ban bevezetett rendszerüzemeltetési szolgáltatások is. A licencbevételek 31%-kal emelkedtek. Ezen belül különösen az Iroda++ ügyviteli szoftver értékesítése alakult kedvezően, ahol nőtt a termékkövetésből származó bevétel is, amely azt mutatja, hogy a régi ügyfelek továbbra is a rEVOLUTION megoldásai mellett teszik le voksukat. A vállalat számára döntően a magas hozzáadott értékű szoftverek és szolgáltatások jelentik a fő bevételi forrást, a hardverértékesítés pedig továbbra is minimális szerepet játszik a teljes forgalomban (5%).

A rEVOLUTION 2004-re a 2003-as évhez hasonló mértékű növekedést, azaz 500 millió Ft-ot meghaladó árbevételt tervez, elsősorban az ügyviteli- és az ERP termékekre alapozva a fejlődést. Emellett a vállalat jelentős hangsúlyt fektet a 2003-ban beindított új tevékenységi körére, az ügyfélpályázatok támogatására, amelynek keretében ügyfeleinek segítséget nyújt informatikai beruházásaik pályázati forrásokból való finanszírozásához. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően a vállalat árbevételének jelentős része e támogatások segítségével létrejött projektekből származott 2003-ban.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz, illetve az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a rEVOLUTION ügyfelei összesen 15 - a rEVOLUTION tanácsadása alapján elkészített - pályázatot adtak be, amelyből 14 zárult sikeresen. A pályázatok a cég tapasztalata szerint elérték a kiírók célját, ugyanis a kedvező elbírálásban részesült vállalatok jelentős része vidéki központú szervezet. A rEVOLUTION ügyfeleinél a pályázatok segítségével megvalósított projektek jelentős része, összesen 45%-a származott pályázati forrásból. A vállalatoknál részben a Zenit SQL, részben az Iroda++ ügyviteli rendszer került bevezetésre, általában jelentős egyedi fejlesztésekkel kiegészítve.

A rEVOLUTION a megfelelő pályázati anyag összeállításában segíti ügyfeleit, valamint több esetben magára vállalja a pályázatkészítés finanszírozását is. A szoftverfejlesztő cég tapasztalata a pályázatok elbírálásával kapcsolatban az, hogy elsősorban a magyar fejlesztésű és nagyszámú bevezetéssel és referenciával rendelkező rendszerek kapnak zöld utat.
A rEVOLUTION szerint jelenleg a hazai kis- és középvállalatok a szükséges tapasztalatok és a pályázatírási szemlélet hiánya miatt önmaguktól nem tudnak megfelelő pályázatokat készíteni. Az önállóan elkészített anyagok jellemzően nem tartalmazzák a kötelezően előírt dokumentumokat, adatokat, igazolásokat és a cég működését leíró információkat, amelyek hiányában pályázatuk a fejlesztésre vonatkozó rész érdemi vizsgálata nélkül az első lépésnél kiesik. Ezért is fontos kihangsúlyozni, hogy nincs lehetőség a beadott pályázatok utólagos módosítására, tehát első körben kell olyan meggyőző, valóban működőképes rendszert bemutató anyagot készíteni, amely kedvező elbírálásban részesülhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Európai Uniós csatlakozással vélhetően egyre jobban előtérbe kerül az az egész gazdaságot érintő trend, amely szerint a verseny- és a közszféra szervezetei mindinkább pályázati pénzekből finanszírozzák fejlesztéseiket. A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. Ezért segíti a rEVOLUTION is ügyfeleit a pályázatírásban, amely pályázati források az idei évben jelentős, cégenként akár 15-80 millió forintos támogatást tesznek lehetővé.

"A pályázati tanácsadás terén szerzett tapasztalataink és jó eredményeink minden hozzánk forduló vállalat számára megalapozzák a pályázat sikerét, így a kis- és középvállalatok széleskörű ügyviteli igényeit lefedő szoftvereink mellé az ezek bevezetéséhez szükséges források előteremtését is jó eséllyel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek" - mondta Bódog Norbert, a rEVOLUTION ügyvezető igazgatója. "Az informatikai fejlesztéseket fontolgató vállalatoknak érdemes mielőbb döntést hozni a fejlesztésekről, mivel az egyes területekre dedikált pályázati források gyorsan kimerülhetnek." - tette hozzá.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.03 00:01
DIGITAL NOMAD With more remote work options, people are moving from place to place, living in a nom...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem