Terv szerinti eredmény a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION Software-nél

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:38

A recessziós várakozások ellenére kedvező eredménnyel zárta a 2003-as évet a rEVOLUTION Software. A vállalat árbevétele elérte a 413 millió forintot, ami 23%-kal haladta meg a 2002-es forgalmat - tette közzé a szoftverfejlesztő cég.

A rEVOLUTION árbevétel-növekedésének jelentős része az előző évben indított új szolgáltatásnak köszönhető, miszerint a cég segítséget nyújt ügyfeleinek az informatikai rendszerek bevezetéséhez szükséges pályázati források előteremtésében. A szoftverfejlesztő cég előzetes értékcsökkenés nélküli üzemi eredménye (EBITDA) 55 millió forint, amely gyakorlatilag megegyezik az előző év 54 millió forintos eredményével.

A kis- és középvállalati ügyviteli szoftverek fejlesztésére szakosodott cég forgalmának emelkedésében továbbra is az integrált rendszeri szolgáltatások bevétel-növekedése játszotta a főszerepet, amely a már 2002-ben is dinamikusan bővülő területnél 2003-ban további 56%-os növekedést jelentett. Ezen belül kiemelkedő mértékben nőttek az egyedi fejlesztésekből származó bevételek, valamint jelentős forgalmat eredményeztek a 2003-ban bevezetett rendszerüzemeltetési szolgáltatások is. A licencbevételek 31%-kal emelkedtek. Ezen belül különösen az Iroda++ ügyviteli szoftver értékesítése alakult kedvezően, ahol nőtt a termékkövetésből származó bevétel is, amely azt mutatja, hogy a régi ügyfelek továbbra is a rEVOLUTION megoldásai mellett teszik le voksukat. A vállalat számára döntően a magas hozzáadott értékű szoftverek és szolgáltatások jelentik a fő bevételi forrást, a hardverértékesítés pedig továbbra is minimális szerepet játszik a teljes forgalomban (5%).

A rEVOLUTION 2004-re a 2003-as évhez hasonló mértékű növekedést, azaz 500 millió Ft-ot meghaladó árbevételt tervez, elsősorban az ügyviteli- és az ERP termékekre alapozva a fejlődést. Emellett a vállalat jelentős hangsúlyt fektet a 2003-ban beindított új tevékenységi körére, az ügyfélpályázatok támogatására, amelynek keretében ügyfeleinek segítséget nyújt informatikai beruházásaik pályázati forrásokból való finanszírozásához. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően a vállalat árbevételének jelentős része e támogatások segítségével létrejött projektekből származott 2003-ban.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz, illetve az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a rEVOLUTION ügyfelei összesen 15 - a rEVOLUTION tanácsadása alapján elkészített - pályázatot adtak be, amelyből 14 zárult sikeresen. A pályázatok a cég tapasztalata szerint elérték a kiírók célját, ugyanis a kedvező elbírálásban részesült vállalatok jelentős része vidéki központú szervezet. A rEVOLUTION ügyfeleinél a pályázatok segítségével megvalósított projektek jelentős része, összesen 45%-a származott pályázati forrásból. A vállalatoknál részben a Zenit SQL, részben az Iroda++ ügyviteli rendszer került bevezetésre, általában jelentős egyedi fejlesztésekkel kiegészítve.

A rEVOLUTION a megfelelő pályázati anyag összeállításában segíti ügyfeleit, valamint több esetben magára vállalja a pályázatkészítés finanszírozását is. A szoftverfejlesztő cég tapasztalata a pályázatok elbírálásával kapcsolatban az, hogy elsősorban a magyar fejlesztésű és nagyszámú bevezetéssel és referenciával rendelkező rendszerek kapnak zöld utat.
A rEVOLUTION szerint jelenleg a hazai kis- és középvállalatok a szükséges tapasztalatok és a pályázatírási szemlélet hiánya miatt önmaguktól nem tudnak megfelelő pályázatokat készíteni. Az önállóan elkészített anyagok jellemzően nem tartalmazzák a kötelezően előírt dokumentumokat, adatokat, igazolásokat és a cég működését leíró információkat, amelyek hiányában pályázatuk a fejlesztésre vonatkozó rész érdemi vizsgálata nélkül az első lépésnél kiesik. Ezért is fontos kihangsúlyozni, hogy nincs lehetőség a beadott pályázatok utólagos módosítására, tehát első körben kell olyan meggyőző, valóban működőképes rendszert bemutató anyagot készíteni, amely kedvező elbírálásban részesülhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Európai Uniós csatlakozással vélhetően egyre jobban előtérbe kerül az az egész gazdaságot érintő trend, amely szerint a verseny- és a közszféra szervezetei mindinkább pályázati pénzekből finanszírozzák fejlesztéseiket. A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. Ezért segíti a rEVOLUTION is ügyfeleit a pályázatírásban, amely pályázati források az idei évben jelentős, cégenként akár 15-80 millió forintos támogatást tesznek lehetővé.

"A pályázati tanácsadás terén szerzett tapasztalataink és jó eredményeink minden hozzánk forduló vállalat számára megalapozzák a pályázat sikerét, így a kis- és középvállalatok széleskörű ügyviteli igényeit lefedő szoftvereink mellé az ezek bevezetéséhez szükséges források előteremtését is jó eséllyel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek" - mondta Bódog Norbert, a rEVOLUTION ügyvezető igazgatója. "Az informatikai fejlesztéseket fontolgató vállalatoknak érdemes mielőbb döntést hozni a fejlesztésekről, mivel az egyes területekre dedikált pályázati források gyorsan kimerülhetnek." - tette hozzá.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?