24 °C Budapest

Pénzügyminiszteri értékelés gyengítette a forintot (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:50

Tegnap a pénzügyminiszter hosszasan elemezte az idei költségvetés várható tendenciáit, mely végeredményében nem egyértelműen, de bizonytalanná tette a piacot. Ugyanakkor megtorpant a dollár erősödése az euróval szemben, míg a japán jen szárnyalása folytatódott.

EUR/HUF: 255,00-255,30
A pénzügyminiszter beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az első félév hiánya akár az éves terv 85%-át is elérheti, ám ennek ellenére tarthatónak vélte az előrejelzéseket. Az elemzők azonban úgy érzik, hogy ennyire jó második félévet nehéz lenne produkálni, és a célok tartásához újabb megszorításra lenne szükség. Mindez erőteljesen érződött a forint árfolyamában is, hiszen tegnap délután már 256 közelében is kereskedték a magyar devizát. Ugyanakkor az összeségében még mindig kedvező piaci hangulat felélesztette a forint vevőket és ma reggelre ismét 255 alá csúszott az árfolyam. A bizonytalansági hullámok ellenére a forint stabilitásában lehet bízni az elkövetkezendő időszakban.

EUR/USD: 1,2270-1,2275
Az előző napi lendületet folytatva egészen 1,22 alá erősödött a dollár tegnap, ám az előre is jelzett, kritikus alátámasztás (1,2180) ezúttal megállította a lendületét és új reményeket adott az eurónak. Tartós dollár gyengülésre azonban egyelőre nem kell számítani, várható, hogy a mélypontok újabb és újabb roham alá kerülnek majd.

USD/JPY: 106,80-106,85
Azok után, hogy a japán jegybank egyértelműsítette a piacról való visszavonulását, a jen folytatni tudta lendületes erősödését, és egyre másra töri át a meghatározónak hitt szinteket. Innen már egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a korábbi 105-ös mélypontok közelébe is eljuthat a jen, azonban innen minden bizonnyal visszapattan majd a dollár.

EUR/JPY: 131,20-131,25
A jen erősödése az euróval szemben is egyértelmű volt és ma reggel újabb mélypontra esett. Közelíti a kritikusnak tartott 130-as szintet, ami 3 hónapos rekordnak számítana. Innen várható az euró korrekciója, amire érdemes lehet bevásárolni, de mindenképpen stop-loss használatával.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm