30 °C Budapest

Pénzügyminiszteri értékelés gyengítette a forintot (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:50

Tegnap a pénzügyminiszter hosszasan elemezte az idei költségvetés várható tendenciáit, mely végeredményében nem egyértelműen, de bizonytalanná tette a piacot. Ugyanakkor megtorpant a dollár erősödése az euróval szemben, míg a japán jen szárnyalása folytatódott.

EUR/HUF: 255,00-255,30
A pénzügyminiszter beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az első félév hiánya akár az éves terv 85%-át is elérheti, ám ennek ellenére tarthatónak vélte az előrejelzéseket. Az elemzők azonban úgy érzik, hogy ennyire jó második félévet nehéz lenne produkálni, és a célok tartásához újabb megszorításra lenne szükség. Mindez erőteljesen érződött a forint árfolyamában is, hiszen tegnap délután már 256 közelében is kereskedték a magyar devizát. Ugyanakkor az összeségében még mindig kedvező piaci hangulat felélesztette a forint vevőket és ma reggelre ismét 255 alá csúszott az árfolyam. A bizonytalansági hullámok ellenére a forint stabilitásában lehet bízni az elkövetkezendő időszakban.

EUR/USD: 1,2270-1,2275
Az előző napi lendületet folytatva egészen 1,22 alá erősödött a dollár tegnap, ám az előre is jelzett, kritikus alátámasztás (1,2180) ezúttal megállította a lendületét és új reményeket adott az eurónak. Tartós dollár gyengülésre azonban egyelőre nem kell számítani, várható, hogy a mélypontok újabb és újabb roham alá kerülnek majd.

USD/JPY: 106,80-106,85
Azok után, hogy a japán jegybank egyértelműsítette a piacról való visszavonulását, a jen folytatni tudta lendületes erősödését, és egyre másra töri át a meghatározónak hitt szinteket. Innen már egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a korábbi 105-ös mélypontok közelébe is eljuthat a jen, azonban innen minden bizonnyal visszapattan majd a dollár.

EUR/JPY: 131,20-131,25
A jen erősödése az euróval szemben is egyértelmű volt és ma reggel újabb mélypontra esett. Közelíti a kritikusnak tartott 130-as szintet, ami 3 hónapos rekordnak számítana. Innen várható az euró korrekciója, amire érdemes lehet bevásárolni, de mindenképpen stop-loss használatával.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.19 13:26
Tulajdonképpen vitatémának is jó. A bürokrácia, a “red tape” magának termel munkát. “A” hogy jelentő...
laskainelli  |  2022.08.19 08:39
Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában meg...
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?