26 °C Budapest

Elbocsátások a Pannonplastnál

Pénzcentrum
2004. március 18. 10:30

A február 16-án bejelentett rövid távú program keretein belül a Pannonplast menedzsmentje 126 fős létszámcsökkentésről döntött. A társaság becslései szerint a leépítés 2005-től 310 millió Ft-os éves költség megtakarítást eredményez, míg a kapcsolódó 113 millió Ft egyszeri ráfordítás az első és második negyedévben megosztva jelentkezik. A bejelentés véleményünk szerint pozitív, jelzi, hogy a menedzsment elkötelezett az új célok irányában. A lépés teljes mértékben egybecseng a piac által elvárt intézkedési tervvel. Az még nem biztos, hogy a cég a legjobb irányba halad, de legalább tart valamerre.


A társaság menedzsmentje úgy ítéli meg, hogy a létszámcsökkentés - több egyéb hatékonyságnövelő intézkedés mellett - a nyereséges működés helyreállításának, a versenyképesesség növelésének elengedhetetlen feltételévé vált. A döntés értelmében a 2003. december 31-i alkalmazotti létszám 6.3%-kal csökken.

A társaság tájékoztatása szerint az intézkedés a 2004. év egészét illetően már pozitív cash flow hatással jár, a költségmegtakarítás 86 millió Ft-tal meghaladja az elbocsátásokhoz kapcsolódó egyszeri költségeket. 2005-től kezdődően az éves költségmegtakarítás 310 millió Ft lesz.

Az elsősorban szellemi dolgozóként alkalmazott 126 fő elbocsátásának fele az első negyedévben valósul meg, míg a fennmaradó rész a második negyedévben. Az intézkedéshez kapcsolódó 113 millió Ft egyszeri költség ennek megfelelően részben az első, részben a második negyedévben jelentkezik majd.


"A menedzsment jelentős erőfeszítéseket tesz a Pannonplast versenyképességének helyreállítására. Szeretném kiemelni, hogy a létszámleépítés csupán egy tényező a hatékonyság növelését célzó intézkedéseink közül, hiszen a közvetett költségszint mérséklését, a termelési hatékonyság egyéb tényezőkön keresztüli javítását és készletszint csökkentését azonos jelentősséggel bíró, kiemelt feladatunknak tekintjük.
A menedzsment megítélése szerint a műanyag-feldolgozó ipar nemzetközi átlagához jobban igazodó, de a Pannonplast sajátosságait is figyelembe vevő létszámszint 2005. január 1-jére érhető el." - nyilatkozta Zoltán Csaba, a Pannonplast elnök-vezérigazgatója.
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem