Először ülésezett a kibővült Európai Bizottság

Pénzcentrum
2004. március 17. 09:00

Kedden először ülésezett az új tagállamokból jelölt biztosokkal együtt az Európai Bizottság. A legfontosabb téma a terrorizmus elleni harc volt.

Egyfajta főpróbaként kedden munkaülést tartott az Európai Bizottság, ahol a tíz jelölt leendő biuztosai is részt vettek. A testület létszáma hivatalosan csak május 1-e után növekszik 30 főre, ennek ellenére most megkezdték a felkészülést a tíz új uniós biztos fogadására. Balázs Péter magyar jelölt a magyarorszag.hu tudósítójának jóhangulatú, kötetlen tanácskozásról számolt be, ahol a legfontosabb téma a terrorizmus elleni harc volt.

Balázs Péter a munkaülésen két témát ajánlott a bizottság figyelmébe. Az egyik a munkavállalás: ugyanis semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a tagállamok azon aggodalmát, hogy a keleti államokból hatalmas emberáradat indul meg majd a nyugatiakba a bővítés után. Ezért arra sincs szükség, hogy a régiek korlátozzák a munkavállalás lehetőségét. A bizottság egyébként a tagállamoktól eltérően osztja hazánk álláspontját.

A másik téma az alkotmányozás volt. Balázs szerint a bizottságnak mindent meg kell tennie azért, hogy újra kezdődjenek az EU új alaptörvényéről folyó, tavaly abbamaradt tárgyalások.

Az Európai Unió honlapján már magyar nyelven is elérhetők egyes információk. Az internetes cím:

http://europa.eu.int

Az Európai Bizottság végzi a napi munkát az Európai Unióban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jogszabály-javaslatokat készít, amelyeket benyújt az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak. A Bizottság ellenőrzi az EU-döntések helyes végrehajtását, s ellenőrzi az EU-pénzek elköltését. A Bizottság ellenőrzi az alapszerződések és a közösségi jogszabályok betartását is.

Az Európai Bizottság 20 tagból áll (ez a szám 2004-ben megnő). A Bizottság munkáját 24,000 köztisztviselő segíti. A Bizottság elnökét a tagországok választják; az Európai Parlament jóváhagyja azt. A többi bizottsági tagot a tagországok kormányai jelölik az új elnökkel egyetértésben. A végső döntést a Parlament hozza meg. A Bizottságot öt évre nevezik ki, de a Parlament szükség esetén visszahívhatja.

A Bizottság a tagállamok kormányaitól függetlenül hozza meg döntéseit. Munkatársai Brüsszelben és Luxemburgban dolgoznak.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?