30 °C Budapest

Richter állásfoglalás: nem kerül aláírásra a 3-3.5 mrd Ft veszteséget eredményező ultimátum

Pénzcentrum
2004. március 16. 08:58

A Richter igazgatóságának elnöke, az igazgatóság nevében felszólította a mendzsmentet, hogy ne írja alá a 15%-os OEP befizetésről szóló kormányzati javaslatot. A javaslat ellentétben áll a részvényesek érdekeivel. A Richter korábban számos erőfeszítést tett a gyógyszerkassza hiányának mérséklésére vonatkozó javaslatainak megfogalmazásával. A társaság úgy véli, hogy termékei - olcsóbb alternatívát kínálva - jelentős részben hozzájárulnak gyógyszerkassza hiányának mérsékléséhez.

A bejelentés szövege:

"Az Igazgatóság elnöke az Igazgatóság nevében a részvényesek érdekében utasította a cég ügyvezetését, hogy ne írjon alá szándéknyilatkozatot vagy szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a cég OEP-nek történő visszafizetésével kapcsolatban. A javasolt szerződés szerint a cég az összes támogatott készítmény árbevételének 15 %-át fizetné be az OEP kasszájába. Ez az összeg becsléseink szerint kb. 3,0 - 3,5 milliárd forint lenne a 2004-es évre, miután az erre az időszakra szóló szerződés 2004.április 1-től lépne hatályba.

Az Igazgatóság a Társaság részvényeseit a döntés okairól az alábbiakban kívánja tájékoztatni:

1./ A Társaság készítményei rendszeres megtakarítást jelentenek mind az OEP gyógyszerköltségvetése, mind a betegek számára. Ebből következően semmi ok nem szól amellett, hogy a céget visszafizetéssel sújtsák.
A gyógyszerkassza túllépése egyéb hatások miatt történik.

2./ A Richter ügyvezetése az elmúlt években számos javaslatot tett a gyógyszer-támogatási keret túllépésének elkerülése, vagy annak minimalizálása érdekében.

3./ A Richter ügyvezetése más cégekkel együtt mindent megtett, hogy tárgyalások útján kompromisszumos megoldás jöhessen létre, de a kormányzat által március 12-én péntek este javasolt feltételek elfogadhatatlanok és nem lát esélyt arra, hogy a módosított határidőre, azaz 2004. március 16-a kedd estig megegyezés szülessen.

4./ Valamennyi Magyarországon működő cég közül a Richter nyereségességét érinti a legnagyobb mértékben az intézkedés, hiszen a Richter piacvezető Magyarországon, (legnagyobb az árbevétele) és alacsonyabb (kisebb nyereségtartalmú) árfekvésű készítményeket forgalmaz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

5./ A kormányzat 2003 nyarán ígéretet tett arra, hogy egy visszafizetéses rendszer még egyszer nem kerül bevezetésre.

A Társaság tudatában van a társadalmi felelősségének (betegek, orvosok, gyógyszerészek) így a Richter összes termékéből az ellátást folyamatosan biztosítani fogja a gyógyszerhiány elkerülése érdekében.

A Társaság ügyvezetősége továbbra is kész arra, hogy tárgyalásokat folytasson a kormányzat képviselőivel egy olyan megoldás érdekében, amely nem növeli a betegek terheit, ugyanakkor biztosítja a gyógyszer-támogatási keret betarthatóságát.

William de Gelsey
Igazgatóság elnöke"

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?