24 °C Budapest

Richter állásfoglalás: nem kerül aláírásra a 3-3.5 mrd Ft veszteséget eredményező ultimátum

Pénzcentrum
2004. március 16. 08:58

A Richter igazgatóságának elnöke, az igazgatóság nevében felszólította a mendzsmentet, hogy ne írja alá a 15%-os OEP befizetésről szóló kormányzati javaslatot. A javaslat ellentétben áll a részvényesek érdekeivel. A Richter korábban számos erőfeszítést tett a gyógyszerkassza hiányának mérséklésére vonatkozó javaslatainak megfogalmazásával. A társaság úgy véli, hogy termékei - olcsóbb alternatívát kínálva - jelentős részben hozzájárulnak gyógyszerkassza hiányának mérsékléséhez.

A bejelentés szövege:

"Az Igazgatóság elnöke az Igazgatóság nevében a részvényesek érdekében utasította a cég ügyvezetését, hogy ne írjon alá szándéknyilatkozatot vagy szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a cég OEP-nek történő visszafizetésével kapcsolatban. A javasolt szerződés szerint a cég az összes támogatott készítmény árbevételének 15 %-át fizetné be az OEP kasszájába. Ez az összeg becsléseink szerint kb. 3,0 - 3,5 milliárd forint lenne a 2004-es évre, miután az erre az időszakra szóló szerződés 2004.április 1-től lépne hatályba.

Az Igazgatóság a Társaság részvényeseit a döntés okairól az alábbiakban kívánja tájékoztatni:

1./ A Társaság készítményei rendszeres megtakarítást jelentenek mind az OEP gyógyszerköltségvetése, mind a betegek számára. Ebből következően semmi ok nem szól amellett, hogy a céget visszafizetéssel sújtsák.
A gyógyszerkassza túllépése egyéb hatások miatt történik.

2./ A Richter ügyvezetése az elmúlt években számos javaslatot tett a gyógyszer-támogatási keret túllépésének elkerülése, vagy annak minimalizálása érdekében.

3./ A Richter ügyvezetése más cégekkel együtt mindent megtett, hogy tárgyalások útján kompromisszumos megoldás jöhessen létre, de a kormányzat által március 12-én péntek este javasolt feltételek elfogadhatatlanok és nem lát esélyt arra, hogy a módosított határidőre, azaz 2004. március 16-a kedd estig megegyezés szülessen.

4./ Valamennyi Magyarországon működő cég közül a Richter nyereségességét érinti a legnagyobb mértékben az intézkedés, hiszen a Richter piacvezető Magyarországon, (legnagyobb az árbevétele) és alacsonyabb (kisebb nyereségtartalmú) árfekvésű készítményeket forgalmaz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

5./ A kormányzat 2003 nyarán ígéretet tett arra, hogy egy visszafizetéses rendszer még egyszer nem kerül bevezetésre.

A Társaság tudatában van a társadalmi felelősségének (betegek, orvosok, gyógyszerészek) így a Richter összes termékéből az ellátást folyamatosan biztosítani fogja a gyógyszerhiány elkerülése érdekében.

A Társaság ügyvezetősége továbbra is kész arra, hogy tárgyalásokat folytasson a kormányzat képviselőivel egy olyan megoldás érdekében, amely nem növeli a betegek terheit, ugyanakkor biztosítja a gyógyszer-támogatási keret betarthatóságát.

William de Gelsey
Igazgatóság elnöke"

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem