23 °C Budapest

Richter állásfoglalás: nem kerül aláírásra a 3-3.5 mrd Ft veszteséget eredményező ultimátum

Pénzcentrum
2004. március 16. 08:58

A Richter igazgatóságának elnöke, az igazgatóság nevében felszólította a mendzsmentet, hogy ne írja alá a 15%-os OEP befizetésről szóló kormányzati javaslatot. A javaslat ellentétben áll a részvényesek érdekeivel. A Richter korábban számos erőfeszítést tett a gyógyszerkassza hiányának mérséklésére vonatkozó javaslatainak megfogalmazásával. A társaság úgy véli, hogy termékei - olcsóbb alternatívát kínálva - jelentős részben hozzájárulnak gyógyszerkassza hiányának mérsékléséhez.

A bejelentés szövege:

"Az Igazgatóság elnöke az Igazgatóság nevében a részvényesek érdekében utasította a cég ügyvezetését, hogy ne írjon alá szándéknyilatkozatot vagy szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a cég OEP-nek történő visszafizetésével kapcsolatban. A javasolt szerződés szerint a cég az összes támogatott készítmény árbevételének 15 %-át fizetné be az OEP kasszájába. Ez az összeg becsléseink szerint kb. 3,0 - 3,5 milliárd forint lenne a 2004-es évre, miután az erre az időszakra szóló szerződés 2004.április 1-től lépne hatályba.

Az Igazgatóság a Társaság részvényeseit a döntés okairól az alábbiakban kívánja tájékoztatni:

1./ A Társaság készítményei rendszeres megtakarítást jelentenek mind az OEP gyógyszerköltségvetése, mind a betegek számára. Ebből következően semmi ok nem szól amellett, hogy a céget visszafizetéssel sújtsák.
A gyógyszerkassza túllépése egyéb hatások miatt történik.

2./ A Richter ügyvezetése az elmúlt években számos javaslatot tett a gyógyszer-támogatási keret túllépésének elkerülése, vagy annak minimalizálása érdekében.

3./ A Richter ügyvezetése más cégekkel együtt mindent megtett, hogy tárgyalások útján kompromisszumos megoldás jöhessen létre, de a kormányzat által március 12-én péntek este javasolt feltételek elfogadhatatlanok és nem lát esélyt arra, hogy a módosított határidőre, azaz 2004. március 16-a kedd estig megegyezés szülessen.

4./ Valamennyi Magyarországon működő cég közül a Richter nyereségességét érinti a legnagyobb mértékben az intézkedés, hiszen a Richter piacvezető Magyarországon, (legnagyobb az árbevétele) és alacsonyabb (kisebb nyereségtartalmú) árfekvésű készítményeket forgalmaz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

5./ A kormányzat 2003 nyarán ígéretet tett arra, hogy egy visszafizetéses rendszer még egyszer nem kerül bevezetésre.

A Társaság tudatában van a társadalmi felelősségének (betegek, orvosok, gyógyszerészek) így a Richter összes termékéből az ellátást folyamatosan biztosítani fogja a gyógyszerhiány elkerülése érdekében.

A Társaság ügyvezetősége továbbra is kész arra, hogy tárgyalásokat folytasson a kormányzat képviselőivel egy olyan megoldás érdekében, amely nem növeli a betegek terheit, ugyanakkor biztosítja a gyógyszer-támogatási keret betarthatóságát.

William de Gelsey
Igazgatóság elnöke"

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?