Mobil számhordozhatóság - a Vodafone megtette az első lépést

Pénzcentrum
2004. március 16. 11:35

2004. május 1-től a Vodafone a számhordozást ingyenesen biztosítja a hozzá csatlakozó, de régi mobilszámukat megtartani kívánó új ügyfelek számára.

2004. május elsejétől az előfizetők megszokott mobil telefonszámuk megtartásával csatlakozhatnak a számukra legelőnyösebb konstrukciókat nyújtó szolgáltatóhoz. Vitai Attila, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy 2004. májusától a Vodafone nem kíván élni az Egységes Hírközlési Törvény, valamint a múlt héten elfogadott, a számhordozás szabályairól szóló kormányrendelet nyújtotta lehetőséggel és a számhordozás költségeit semmilyen formában nem kívánja az ügyfelekre hárítani. A Vodafone Magyarország a számhordozási eljárás magyarországi sikeres bevezetésének érdekében ugyancsak bejelentette, hogy versenytársai felé sem szándékozik hordozásonkénti díjat felszámítani az esetlegesen Vodafone-tól elhordozott számok esetében.

A Vodafone lépése teljesen logikus, kérdéses, hogy a versenytársak is átveszik-e az ingyenességet a tőlük elmozgó ügyfelek esetében. A Vodafone nyilvánvalóan azért szorgalmazza a díjmentességet, mert ő lehet a számhordozhatóság legnagyobb nyertese, s szeretné, ha ez a szokás terjedne el a piacon. A számhordozhatóság jelentőségét egyébként sokan hajlamosak lebecsülni, pedig a verseny új felületeit nyithatja meg, s összességében a szektor profitrátájának csökkenése irányába mozdul. A számhordozhatóság nem csak a magánügyfelek esetében jelenthet előrelépést, hanem a magas ARPU-val rendelkező üzleti előfizetők esetében is. Gondoljuk be, a céges csomagokba ezentúl könnyebb lesz a saját szám megtartásával becsatlakozni, valamint egy egész cég úgy válthat szolgáltatót, hogy a számok a régiek maradnak.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?