26 °C Budapest

Synergon az IP telefónia mellett

Pénzcentrum
2004. március 11. 10:23

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIFI) és a Synergon Informatika Rt. megállapodást kötött, miszerint az egymás közötti telefonforgalmat a nyilvános Internet hálózaton keresztül bonyolítják. A megállapodással mindkét fél hitet tesz a VoIP technológia kiforrottsága mellett, mivel aktív szerepet kívánnak játszani a VoIP technológia elterjesztésében és az információ-technológia nyújtotta társadalmi, gazdasági előnyök kiaknázása érdekében.

A gazdaságos telefonkapcsolat

A NIIF és a Synergon közötti üzleti kapcsolat 2000-ig nyúlik vissza, amely az NIIF IP hálózat technológiai rekonstrukciójával kezdődött, amelyet sikeres pályázatok révén további fejlesztések követtek. Az NIIF VoIP rendszerbe bekapcsolt intézmények egymás közötti telefonbeszélgetéseire az NIIF szolgáltatása 2003. márciusa óta elérhető el; 2003. július eleje óta - garantált minőséggel - a hagyományos telefonszolgáltatók rendszereit is elérik az NIIF intézmények.

Tétényi István, a NIIF műszaki tanácsának elnöke szerint: "Mára realitás a hang és adatkommunikáció integrációja. Elhárultak a szabályozási és műszaki akadályok az intézményi telefonközpontok közvetlen összekapcsolása elől. A végfelhasználó intézményeknél jelentős megtakarítást lehet elérni a Voice over IP (VoIP) technológia alkalmazásával. Az NIIF Program keretében kifejlesztett rendszer az ország legnagyobb VoIP hálózata, amelyhez 35 nagy közintézmény - kutatóintézet, egyetem, közgyűjtemény - kapcsolódik. Az NIIF VoIP hálózat biztosítja, hogy az NIIF Intézmények költséghatékony módon telefonáljanak belföldi és külföldi partnereikkel. Ezért tekintjük referencia értékűnek a Synergonnal kötött közvetlen telefonkapcsolatot biztosító megállapodást. A kialakított konstrukciót példának szánjuk minden tagintézményünk, piaci szereplő és közintézmény számára."

Az Internet alapú beszédátvitel a hagyományossal teljesen egyenértékű telefonkapcsolatot valósít meg a nyilvános Internet hálózaton keresztül. Az NIIF és a Synergon nyitottak további intézményekkel való közvetlen VoIP kapcsolat kiépítésére. A Synergon által alkalmazott és szállított szoftver-rendszer biztonságos hangátviteli kapcsolatot biztosít a nyilvános Internet és a vállalati telefonhálózat között, legyen az Cisco Callmanagerrel vagy hagyományos telefon alközponttal kialakított rendszer. A szállított szoftver a Deverto Call Agent a Deverto magyar fejlesztésű terméke

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem