25 °C Budapest

Eredménytelen a Hungexpo pályázat

Pénzcentrum
2004. március 11. 12:45

Döntést hozott az ÁPV Rt. Igazgatósága a Hungexpo Rt. szakmai partner bevonását célzó pályázatának eredményéről. A határozat értelmében a privatizációs szervezet képviselője a Hungexpo március 12-i közgyűlésén azt javasolja majd, hogy a pályázatot nyilvánítsák eredménytelennek.

Az ÁPV Rt. megítélése szerint a Hungexpo Rt. tavaly nyáron elfogadott fejlesztési stratégiája szakmailag újszerű és ígéretes volt, és jó alapot kínált a társaság tevékenységének modernizációjához.

Az ezen alapuló pályázati kiírás az első jelek szerint jelentős érdeklődést keltett a szakmai befektetők körében, hiszen kilencen nyújtottak be szándéknyilatkozatot arról, hogy ajánlatot kívánnak tenni.

A január 15-i határidőig azonban csak három ajánlat érkezett a kiíró Hungexpo Rt-hez és - bár a beérkezett ajánlatok szakmai értékeket hordoznak -, a privatizációs szervezet úgy ítéli meg, hogy ez sokkal szűkebb szakmai érdeklődés, mint ami a koncepció alapján várható volt.

A komoly, sokszereplős szakmai verseny hiányát feltehetően az iparág piaci környezete befolyásolhatta, és az eredményességet nem segítette, hogy a pályázatot kiíró meglehetősen szűkre szabta a felkészülési időt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ÁPV Rt. úgy ítéli meg, hogy a Hungexpo hosszú távú jövője érdekében szükség van a verseny szélesítésére. Ezért haladéktalanul meg kell vizsgálni a privatizáció más lehetséges koncepcióit, és megkeresni azt a megoldást, amelynek segítségével a jelenlegi piaci környezetben is nagyobb számban vonható be, az a hazai és nemzetközi referenciákkal rendelkező befektetői kör, amelynek révén sikeresen mehet végbe a külső forrás bevonása a kiállítás-szervezési tevékenység fejlesztésébe.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?