Eredménytelen a Hungexpo pályázat

Pénzcentrum
2004. március 11. 12:45

Döntést hozott az ÁPV Rt. Igazgatósága a Hungexpo Rt. szakmai partner bevonását célzó pályázatának eredményéről. A határozat értelmében a privatizációs szervezet képviselője a Hungexpo március 12-i közgyűlésén azt javasolja majd, hogy a pályázatot nyilvánítsák eredménytelennek.

Az ÁPV Rt. megítélése szerint a Hungexpo Rt. tavaly nyáron elfogadott fejlesztési stratégiája szakmailag újszerű és ígéretes volt, és jó alapot kínált a társaság tevékenységének modernizációjához.

Az ezen alapuló pályázati kiírás az első jelek szerint jelentős érdeklődést keltett a szakmai befektetők körében, hiszen kilencen nyújtottak be szándéknyilatkozatot arról, hogy ajánlatot kívánnak tenni.

A január 15-i határidőig azonban csak három ajánlat érkezett a kiíró Hungexpo Rt-hez és - bár a beérkezett ajánlatok szakmai értékeket hordoznak -, a privatizációs szervezet úgy ítéli meg, hogy ez sokkal szűkebb szakmai érdeklődés, mint ami a koncepció alapján várható volt.

A komoly, sokszereplős szakmai verseny hiányát feltehetően az iparág piaci környezete befolyásolhatta, és az eredményességet nem segítette, hogy a pályázatot kiíró meglehetősen szűkre szabta a felkészülési időt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ÁPV Rt. úgy ítéli meg, hogy a Hungexpo hosszú távú jövője érdekében szükség van a verseny szélesítésére. Ezért haladéktalanul meg kell vizsgálni a privatizáció más lehetséges koncepcióit, és megkeresni azt a megoldást, amelynek segítségével a jelenlegi piaci környezetben is nagyobb számban vonható be, az a hazai és nemzetközi referenciákkal rendelkező befektetői kör, amelynek révén sikeresen mehet végbe a külső forrás bevonása a kiállítás-szervezési tevékenység fejlesztésébe.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm