9 °C Budapest

Elérhető közelségben a 250 Ft/eurós szint (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 11. 12:30

Az elmúlt napok tendenciáját figyelve erősödő trend jellemzi a forint mozgását, miközben a dollár a reggeli órákban szemszögéből nézve lokális csúcsról fordult az euróval szemben.

EUR/HUF: 252,60-252,80

eurhufcomp
eurhufcomp
A vártnál kedvezőbb, összességében azonban 26 hónapos csúcsot jelentő februári inflációs adat után minimális erősödést mutatott a forint a bankközi devizapiacon.

A tegnap publikált, csökkenő januári külkereskedelmi deficit kedvező előjelnek tekinthető a pénteki folyó fizetési mérleg adatok nyilvánosságra kerülése előtt.

Szántó András, a Hamilton International üzletkötője szerint elképzelhető némi profit realizálás a piacon, ha azonban a folyó fizetési mérleg a vártnál kedvezőbben alakul, a hazai fizetőeszköz árfolyama a 250 Ft/eurós szintet is tesztelheti.

Középtávon a szakértők többsége inkább a forint gyengülésére számít a vezető devizákkal szemben.

EUR/USD: 1,2285-1,2290

eurusdcomp
A dollár két nap alatt közel 2%-kal erősödött az euróval szemben, ma azonban 1.2165 környékén trendfordulónak lehettünk tanúi, amelynek hátterében a rekordszintű külkereskedelmi hiány állhat.

A reggeli órákban az Európai Központi Bank megerősítette, hogy továbbra is minimálisnak tartja az inflációs kockázatot az euró-zónában, amely alapján befektetők még jó ideig változatlan kamatszintre számítanak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

CHF/USD: 1,2740-1,2745

Feltehetően a spanyol robbantás hatására nhány óra alatt jelentősen erősödött a svájci frank: a jegyzések a reggeli órákban még az 1.29 körül történtek.

EUR/PLN: 4,7824-4,7854

A zloty a hét elején feltehetően a jegybank előre bejelentett intervenciója miatt jelentősen erősödött, a mai nap mintegy 0.5%-os korrekciónak lehettünk tanúi.

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm