-2 °C Budapest

16 mrd Ft hitelkihelyezés 220% feletti THM mellett

Pénzcentrum
2004. március 10. 09:02

Nincs mese, egyszerűen jó és működőképes üzlet 220% és 440%-os THM között ma hiteleket kínálni a magyar magánszemélyeknek. A Provident Financial magyar leánycége 16.8 mrd Ft hitelt helyezett ki rövid távra ezen kamatfeltételek mellett. Kétségtelen tény, hogy a hitelek fedezetmentesek, így kockázatuk magasabb az átlagos kereskedelmi banki hitelnél, illetve az alacsony átlagos hitelösszeg következtében a hitelnyújtás relatív költségei magasak.

A kihelyezett hitelek 6-7%-a nem kerül visszafizetésre. A magas THM elsősorban annak tudható be, hogy a mutatószámot elsősorban több éves hitelek összehasonlítására találták ki. A Provident alapvetően nem kamatban, hanem hiteldíjban gondolkozik (kb fele a hitelösszegnek), amely abszolút értékben nem magas, csak a folyósított alacsony hitelösszeghez képest jelentős.

A hitelfelvevők motivációja racionális döntés mellett nem lehet más mint az azonnali készpénzhez jutás, az azonnali fizetési kötelezettség hitelből történő teljesítése. Minden egyéb az ilyen kölcsöntípus drágának számít. A Providentnek jelenleg 160 ezer aktív ügyfele van.

A Provident Pénzügyi Rt. - melynek anyavállalata a brit Provident Financial Plc- az első olyan vállalat a magyar piacon, amely ügyfeleinek saját otthonukban nyújtja hitelszolgáltatását. A Magyarországon még újnak számító hitelezési forma mögött több mint 120 éves múlt, valamint több millió ügyfél kiszolgálása során szerzett nemzetközi tapasztalat áll.

Az 1880-ban, az Egyesült Királyságban alapított vállalat szilárd pozíciót szerzett Nagy-Britannia mellett Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Provident Pénzügyi Rt. 2001. május 14-én kezdte meg üzleti tevékenységét Magyarországon. A cég tulajdonosai: a Provident International Investments Ltd. 99%-ban és a Provident International Ltd. 1%-ban. A Provident Pénzügyi Rt. jegyzett tőkéje 60 millió forint.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.08 01:16
GREAT RESIGNATION The COVID-19 pandemic was a time of change for the way people worked, and million...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm