23 °C Budapest

Szász Károly továbbra is perli Kellert

Pénzcentrum
2004. március 9. 17:25

A PSZÁF ma délután az alábbi közleményt küldte el szerkesztőségünkhöz Szász Károly, a PSZÁF elnöke Keller László államtitkár elleni keresetétől való elállásáról és egy másik per indításáról:


Szász Károly, a PSZÁF elnöke a közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében fontosnak tartja az alábbiak közlését:

Szász Károly, a PSZÁF elnöke valóban elállt a Keller László ellen korábban kezdeményezett személyiségi jogi keresetétől, de új jogi képviselőjének szakmai tanácsára egy másik pert kíván indítani, amelynek alperese Keller László mellett annak a napilapnak a kiadója lesz, amely a jogsértő kijelentéseket közölte. A bíróság permegszüntető döntéséről Szász Károly csupán a sajtóból értesült, sem ő, sem az időközben az ügyek vitelére megbízást kapott új jogi képviselője nem kapta ezidáig kézhez a Pest Megyei Bíróság végzését. Az ügy azonban folytatódik, mivel a keresettől való elállásnak természetesen nem az az indoka, hogy kellemetlen lenne számára Keller Lászlóval álláspontot cserélni. Szász Károlynak változatlanul fontos, hogy igazáról bíróság döntsön, azonban a korábbi kereset beadása óta arra a következtetésre jutott, hogy elegendő csupán jelképes kártérítést kérnie az ellene jogsértést elkövetőktől. Ennek ismeretében korainak látszanak Keller László következtetései, hiszen Keller állításaiból és indokolatlan vádaskodásaiból - csakúgy, mint eddig - semmi nem bizonyult igaznak.

Az új kereset benyújtása csak a Szász Károly által indított személyiségi jogi perre vonatkozik és nem érinti a PSZÁF, mint intézmény által ez ügyben kezdeményezett, folyamatban lévő peres eljárást.

Budapest, 2004. 03. 09.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?