23 °C Budapest

Medgyessy: "Bika tőzsde van"

Pénzcentrum
2004. március 9. 08:40

Medgyessy Péter miniszterelnök tegnap este egy órás interjút adott az MTV-nek. A beszélgetés során természetesen középpontba kerültek a gazdasági kérdések is, s nem lehetett elkerülni a tőzsde szárnyalását sem. Alábbiakban a beszélgetés néhány gazdasági vonatkozását emeljük ki.

Az országgal szemben meglévő, ismételten megjelenő befektetői bizalom jeleként értékelte a miniszterelnök, hogy soha nem látott magaságokba emelkedett a BÉT indexe. S ezen emelkedés meglehetősen nagy forgalom mellett következett be, mely a valós érdeklődést mutatja az ország iránt. "Bika tőzsde van" - hangzott el a tömör összefoglalás.

Míg hónapokkal ezelőtt a forint piacon és a tőkepiacon is meglehetősen komoly bizonytalanság uralkodott, addig mára a befektetők kezdik felismerni, hogy a magyar gazdaság nincs olyan rossz helyzetben mint korábban gondolták. A gazdasági növekedés dinamikája 2.5%-ról 3.5%-ra emelkedett. Az elmúlt hetekben nem csak a tőzsde, de a forint árfolyama is jelentősen erősödött.
Pillanatnyilag ideális befektetési lehetőségeket kínál az ország a külföldieknek, hiszen erősödő forint mellett fektethetnek be 12% körüli hozamokba...

És a gazdaság nem csak portfólió befektetőknek, hanem a működő tőke számára is megfelelő lehetőségeket kínál...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


2., Külgazdaság

Medgyessy Péter kiemelte, hogy külgazdasági téren az elért sikerek a közvélemény előtt nem jelennek meg. Számos gazdálkodó jelezte a kormány számára, hogy vissza kéne szerezni a kelet-európai piacokon elvesztett pozíciókat. A kormány normalizálta Oroszországgal a kapcsolatokat, az adósságrendezés megtörtént, a kérdések a legfelsőbb szinten kerültek megtárgyalásra.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?