Medgyessy: "Bika tőzsde van"

Pénzcentrum
2004. március 9. 08:40

Medgyessy Péter miniszterelnök tegnap este egy órás interjút adott az MTV-nek. A beszélgetés során természetesen középpontba kerültek a gazdasági kérdések is, s nem lehetett elkerülni a tőzsde szárnyalását sem. Alábbiakban a beszélgetés néhány gazdasági vonatkozását emeljük ki.

Az országgal szemben meglévő, ismételten megjelenő befektetői bizalom jeleként értékelte a miniszterelnök, hogy soha nem látott magaságokba emelkedett a BÉT indexe. S ezen emelkedés meglehetősen nagy forgalom mellett következett be, mely a valós érdeklődést mutatja az ország iránt. "Bika tőzsde van" - hangzott el a tömör összefoglalás.

Míg hónapokkal ezelőtt a forint piacon és a tőkepiacon is meglehetősen komoly bizonytalanság uralkodott, addig mára a befektetők kezdik felismerni, hogy a magyar gazdaság nincs olyan rossz helyzetben mint korábban gondolták. A gazdasági növekedés dinamikája 2.5%-ról 3.5%-ra emelkedett. Az elmúlt hetekben nem csak a tőzsde, de a forint árfolyama is jelentősen erősödött.
Pillanatnyilag ideális befektetési lehetőségeket kínál az ország a külföldieknek, hiszen erősödő forint mellett fektethetnek be 12% körüli hozamokba...

És a gazdaság nem csak portfólió befektetőknek, hanem a működő tőke számára is megfelelő lehetőségeket kínál...

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


2., Külgazdaság

Medgyessy Péter kiemelte, hogy külgazdasági téren az elért sikerek a közvélemény előtt nem jelennek meg. Számos gazdálkodó jelezte a kormány számára, hogy vissza kéne szerezni a kelet-európai piacokon elvesztett pozíciókat. A kormány normalizálta Oroszországgal a kapcsolatokat, az adósságrendezés megtörtént, a kérdések a legfelsőbb szinten kerültek megtárgyalásra.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?