Tovább izmosodik a forint, pozitív a piaci hangulat (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 8. 12:25

Buró Szilárd, a Hamilton International üzletkötője szerint folytatódik a múlt heti forint erősödés a délelőtt során a bankközi devizapiacon. A hazai fizetőszköz árfolyama az euróval szemben 254-ig erősödött, jelenleg 254.5 körül található.

A mai kereskedést pozitívan befolyásolta a lengyel jegybank intervenciójának híre. A jegybank dollár eladóként fellépve nem engedi a zloty további gyengülését. A hír hatására a zloty 1%-ot erősödött.

A forint vonatkozásában a szakember 253-254 között már jelentősebb eladók megjelenésére számít, azaz további hírtelen erősödés nem valószínűsíthető. Feltehetően a pozitív piaci hangulat a jelenlegi szint körüli stabilizációra lesz elegendő.

Az EUR/USD vonatkozásában a csalódást keltő amerikai munkanélküliségi adatok befolyásolták utoljára jelentősebben a piacot. Az adat eredményeként az USD gyengült, s várhatóan a következő napok fő kérdése az lesz, hogy mely szinten stabilizálódhat az euróval szemben az árfolyam. Jelenleg 1.2370 környékén folyik a kereskedés.

A jen mind az euróval, mind a dollárral szemben gyengült a jegybank folyamatos beavatkozásának hatására. Nem lehet tudni, hogy a japán jegybank mely szinteken interveniál, ugyanakkor az biztos, hogy a gyengítés irányában lép fel. A jelenlegi várakozások szerint a jen akár tartósan is gyengülhet a másik két kulcsdevizával szemben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?