Mivel keresett dollármilliárdokat tavaly Warren Bufett?

Pénzcentrum
2004. március 8. 11:30

Warren Buffett befektetési alapokat tömörítő társasága, a Berkshire Hathaway a bázishoz képest közel duplázódó, 8.15 mrd dolláros eredményt ért el tavaly - a befektetőket azonban leginkább az érdekelte, hogy milyen stratégiával?

A világ második leggazdagabb embere - a Coca-Cola, az American Express és a Gillette meghatározó pakettjével rendelkező Berkshire Hathaway elnökeként - immár hagyományosnak számító részvényeseknek szóló levelében úgy vélte, hogy az elmúlt két évben a devizapiacokon lehetett a legjobban keresni.

Buffett 2002 elejétől kezdve az amerikai külkereskedelmi hiány látványos emelkedésével párhuzamosan folyamatosan dollárt adott el a világ devizapiacain, az elmúlt év végén portfoliója átszámítva 12 mrd dollárt tett ki öt különböző külföldi devizában.

A Berkshire szakértők által defenzívnek tekintett befektetési stratégiáját az utóbbi negyedévekben folyamatosan emelkedő készpénzállomány is jelzi, ugyanakkor a biztosítók és az építkezési, hitelezési boom egyéb területén érintett társaságok kitűnő teljesítménye és a megfelelő akvizíciók még a "konzervatív" szemlélet mellett is jelentős profitot generáltak.

A 73 éves legenda erősen kritizálta a botrányba keveredett, de még mindig helyükön lévő alapkezelőket, valamint a Bush kormány adópolitikáját is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?