25 °C Budapest

Belép a magyar piacra a UBS - intenzívebb aktivitás a külföldi alapkezelőktől

Pénzcentrum
2004. március 8. 08:28

Egyre több jel mutat arra, hogy az EU csatlakozást követően számos új befektetési szolgáltató jelenhet meg a magyar piacon. A UBS, a legnagyobb svájci bank befektetési üzletága befektetési alapokkal kíván megjelenni a közép-kelet-európai régióban. Hasonlóan a jelenleg alacsony megtakarítási szint várható növekedésére épít az ING és a BNP Paribas, mindkét pénzintézet aktivizálná a régióban a befektetési alapok értékesítését - írta a Bloomberg. S ezzel nincs vége a sornak több tényező és arra utal, hogy május 1-ig, az EU csatlakozás napjáig több hasonló bejelentéssel fogunk találkozni. A portfólió befektetések mellett az EBRD szerint a csatlakozás ténye a kockázati szint csökkenésén keresztül a középvállalati szektorban generálhat addicionális működő tőke beáramlást.

Az alacsony megtakarítási rátában rejlő kiaknázatlan lehetőségeket immár nem csak a BÉT érzi magáénak. Az EU csatlakozást követően az unión belül pénzügyi szolgáltatást nyújtó társaságok a korábbi feltételrendszerrel szemben lényegesen kedvezőbb szabályozási környezettel szembesülnek. A kedvezőbb szabályozási környezet pedig a piacra lépés és a szolgáltatás nyújtás folyamatos költségeit töredékére csökkenti, melynek egyenes következménye, hogy lényegesen alacsonyabb a break-evenhez (nullszaldós eredményhez) szükséges forgalom, azaz az üzleti kockázat kisebb. Ezen alacsonyabb üzleti költségszinthez elvi szinten egy dinamikusan növekvő lakossági megtakarítási arány párosulhat.

Nem hisszük, hogy reális lenne az említett pénzintézetektől teljes körű befektetési szolgáltatásokkal való megjelenés. Minden bizonnyal standard termékeket, esetlegesen a régió számára kialakított termékeket kívánnak értékesíteni.
Számunkra egyelőre nyitott kérdés, hogy csupán meglévő befektetési alapok jegyeinek disztribúciója kezdődik meg, vagy esetlegesen új a magyar részvénypiacba is invesztáló alapok is felállításra kerülnek.

*** **

A működő tőke beáramlás terén az EBRD nyilatkozataiból olvasható ki jelentősebb optimizmus. A fejlesztési bank vezetői úgy vélik, hogy a csatlakozást követően a multik után azon középvállalati működő tőke befektetések megjelenése is várható, melyek korábban az EU-n kívüli államok magasabb kockázatát nem kívánták felvállalni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22