26 °C Budapest

Alapkezelői vélemény az orosz elnökválasztás piaci hatásairól

Pénzcentrum
2004. március 8. 11:56

Március 12-én kerül megrendezésre az orosz elnökválasztás. A közvélemény kutatások szerint Putyin, a jelenlegi elnök győzelme megkérdőjelezhetetlen. Az orosz tőzsde hatalmas száguldást produkált az elmúlt másfél évben. Benke Richardot, a frankfurti székhelyű Union-Investment befektetési alapkezelő portfólió menedzserét kérdeztük Oroszország befektetői megítéléséről. Benke Richárd az orosz

Március 12-én kerül megrendezésre az orosz elnökválasztás. A közvélemény kutatások szerint Putyin, a jelenlegi elnök győzelme megkérdőjelezhetetlen. Az orosz tőzsde hatalmas száguldást produkált az elmúlt másfél évben. Benke Richardot, a frankfurti székhelyű Union-Investment befektetési alapkezelő portfólió menedzserét kérdeztük Oroszország befektetői megítéléséről.

Benke Richárd az orosz választások közvetlen hatásaként egy tényezőt emelt ki. Putyin a választások közben több populista hangvételű nyilatkozatot is adott. Ezen megnyilvánulások minden bizonnyal kikerülnek a mindennapi politika színteréről, újból előtérbe kerülhet a "józanabb" gazdaságpolitikai és a reform intézkedések.

Putyin győzelme a közvélemény kutatások szerint nem kétséges, így ezen tényezőt a piac már beárazta, közvetlen hatása a befektetési környezetre csak a reform lépések ismételt előtérbe kerülésének lehet.


Az orosz piacra beérkező jelentős külföldi tőke rekord magaságba lendítette a tőzsdeindexet. Az olajszektor és a favorit nagy blue chipek árazása már túl sok tartalékot nem tartalmaz áremelkedést illetően. Ennek megfelelően Benke Richárd úgy véli, hogy várhatóan a második vonal, a kisebb (ugyanakkor például magyar összehasonlításban meglehetősen nagy) társaságok részvényei kerülhetnek előtérbe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Több olyan orosz cég papírjai is jó befektetési lehetőséget kínálnak, melyek részvényei mérsékeltebben vették ki részüket az általános emelkedésből. Elsősorban azon vállalatok kerülhetnek középpontba, melyek profitabilitása meghatározó részben az orosz gazdaság teljesítményéhez kötött (ezen társaságok között említhető több autóipari, vagy szállítmányozó vállalat is). A beáramló tőke ezen új célpontokat fogja keresni, illetve kisebb portfólió kiigazítások is elképzelhetők.

Az orosz piac egyes társaságait illetően előtérbe kerülhetnek a nyugati vállalat irányítási módszerek, belső vállalati reformok. Egyre több pozitív vélemény kerül nyilvánosságra például a Gazprom menedzsmentjével kapcsolatban. Ezen átalakulások Oroszországban jelentős tartalékokat rejthetnek (itt talán elegendő a MOL 1999-es menedzsment megújulására gondolni.)

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?