20%-os (!!) növekedés a szállodaiparban

Pénzcentrum
2004. március 8. 09:00

2004 első két hónapjában a vendégéjszakák száma 20%-kal, a bruttó szobaárbevétel folyó áron 23%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A szállodák átlagosan 41%-os szobakapacitás-kihasználtságot értek el.

A vizsgált időszakban a legmagasabb szobafoglaltságot (48%) a vidéki négy- és ötcsillagos szállodák, a legalacsonyabbat (35%) a Budapesten működő háromcsillagos házak mérték. A szállodák átlagosan 41%-os szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, ami a 2003. január-februárban mért szobafoglaltságnál 5 százalékponttal volt magasabb .

Január-februárban egy kiadott szállodai szoba bruttó átlagára 12,400 Ft volt . Februárban - a budapesti négycsillagos szállodák kivételével - minden vizsgált csoportban alacsonyabb átlagárat érvényesítettek, mint januárban.

Egy kiadható szállodai szobára átlagosan 5,000 Ft bruttó szobaárbevétel jutott. A legmagasabb egy szobára jutó árbevételt (11,400 Ft) a budapesti ötcsillagos házak érték el. A legalacsonyabb mutatót (2,400 Ft) a vidéki háromcsillagos házak jelentették.

A bruttó szobaárbevétel folyó áron átlagosan 23%-kal nőtt 2003. január-februárhoz képest. Január-februárban minden vizsgált kategóriában a szobaárbevétel jelentős emelkedett. A legnagyobb mértékű (35-37%-os) bővülés a háromcsillagos házakban következett be. A legkisebb mértékű fellendülést a budapesti ötcsillagos egységek jelezték, azonban ez is 13%-ot tett ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2004 első két hónapjában átlagosan egyötödével nőtt a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a budapesti négy- és háromcsillagos szállodák vendégforgalma közel egyharmadával bővült.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.20 08:03
A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabads...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm