11,000 pont felett a BUX!!! (2.)

Pénzcentrum
2004. március 8. 12:09

Percekkel ezelőtt 11,000 pont felett tartózkodott a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexe: az indikátor történelmi csúcsa pillanatnyilag 11,009 pont.

A vezető részvények közül az OTP 3,600, a Matáv 900 Ft közelében cserél gazdát, miközben a Richter jelentős hanyatlás után korrigált ismét pénteki zárószintje közelébe.

Az elmúlt időszakban a regionális részvényindexek folyamatosan emelkedő trendet mutattak, amelyben az Európai Unióhoz történő csatlakozás konvergenciája mellett a globális alapkezelők portfolió átcsoportosítása és a meghatározó vállalatok várakozások feletti teljesítménye egyaránt szerepet játszott.

Korábban a külföldi alapkezelők egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy a hazai makrogazdasági helyzet stabilizálódási jelei után akár hetek alatt ledolgozhatja a BUX reginális alulértékeltségét - az elmúlt napokban ennek lehetünk tanúi. A forint folyamatos erősödése révén immár 255 Ft/euró alatt jegyzik az árfolyamot, amely a bizalom visszatérését jelzi.

Annak ellenére, hogy a magyar piaci nem tekinthető túlértékeltnek egyetlen árazási összehasonlítás alapján sem, s a vezető magyar részvények fundamentumai stabilak, feltételezhetően a rally törékennyé válhat, mivel a befektetői megítélés egyre inkább széles eltéréseket mutat.

Üzletkötők szerint a részvénypiacon egyre nagyobb az esély egy korrekció bekövetkezésére, ugyanakkor tartós negatív trendforduló csak a jelenlegi optimizmusnak gyökeresen ellentmondó makrogazdasági indikátorok publikálása esetén képzelhető el.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a BUX idei szárnyalásában a gyorsan mozgó, magasabb kockázatot vállaló spekulatív tőke is szerepet játszik; egyes szakértők változatlanul jelentős kockázatokat látnak makrogazdasági oldalról, a befektetők egy része továbbra is a Draskovics-csomag effektív eredményeire vár.


A jelenlegi hozamszintek elvileg abszolút a részvénypiaci rally ellen szólnak: 12% környékén a magyar állampapír megfelelő alternatívát nyújt a hazai részvényekkel szemben. Több szakértői vélemény szerint a rally elvileg csak a hozamcsökkenést közvetlen megelőzően vagy azzal egyidőben következhetett volna be. A piac azonban nem tökéletes. A jelentős forgalom arra utal, hogy a beáramló friss tőke húzza felfelé az árfolyamokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 11,000 pontos szint szédítő magasság, minden bizonnyal spekulatív shortok megnyitása már megkezdődött. A gyakorlatban azonban 10-15%-os emelkedés - figyelembe véve a január 1-i BUX értéket (9,380) - még nem rajzolja át az értékviszonyokat a tőzsdén.

Egyszerűen szokatlan, a magyar befektetők 1998 óta elszoktak a rally-tól, különösen egy olyan általános emelkedéstől, mely történelmi csúcsok megdöntésével jár együtt.


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?