20 °C Budapest

Bogsch Erik: a függetlenség stratégiája (2.)

Pénzcentrum
2004. március 5. 09:13

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója egy mai sajtóbeszélgetés keretében elmondta, hogy a dinamikus fejlődés biztosítékát változatlanul a függetlenségben, a függetlenségére alapozott stratégiában, illetve az ennek keretében megköthető stratégiai szövetségekben látja. Egy kis stratégiai áttekintés: 1993: teljes reorganizáció 1994: FÁK és Kelet-európai hálózat kiépítése 1998: EU-USA stratégiai szövetségek 2001: a regionális multinacionális vállalat pozíciójának kiépítése Két stratégiai szegmens: -terápiás vonalon: nőgyógyászati, szteroid tudás -földrajzi: kelet-európai pozíció (mindez a branded generic - márkázott generikus készítmények vonalán valósul meg)

A Richter értékesítési hálózata jelenleg 31 országra terjed ki.
Bogsch Erik megítélése szerint a fent ismertetett stratégia megfelelő árbevételi és profit növekedést eredményezett a részvényesek számára.

A Richter a Nemzetgazdaság számára 1998-2003 között 1.8 mrd USD export-import szaldó javulást hozott, s 156 mrd Ft beruházást. A társaság piaci értéke ma 2.5-szerese a könyv szerinti értéknek.
A magyar gyógyszeriparnak a teljes beruházásnak több mint a felét a Richter adja. Beruházás oldalon hihetetlenül szembetűnő a beruházási értékkülönbség a független Richter és az egyéb szektorszereplők között. Mindez kiegészítve a K+F és adó vonatkozásban még nagyobb súlyt kap a Richter. Ma a Richter a vállalati K+F rangsorban Magyarországon első, a GDP-hez történő hozzájárulás alapján a 11.

A Richter azon cégek közzé tartozik, melyek teljes gyógyszeripari vertikummal rendelkezik, kutatás, gyártás, kereskedelem.

A nemzetközi példák is azt mutatják, kis országokban a független, innováció központú társaságok jelentősen hozzájárulnak a versenyképesség növeléséhez.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ÁPV és a kormányzat részéről bizonyos koncepciók kialakítás alatt állnak, melyek támogatnák a Richter jelenlegi stratégiáját.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?