18 °C Budapest

Bogsch Erik: a függetlenség stratégiája (2.)

Pénzcentrum
2004. március 5. 09:13

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója egy mai sajtóbeszélgetés keretében elmondta, hogy a dinamikus fejlődés biztosítékát változatlanul a függetlenségben, a függetlenségére alapozott stratégiában, illetve az ennek keretében megköthető stratégiai szövetségekben látja. Egy kis stratégiai áttekintés: 1993: teljes reorganizáció 1994: FÁK és Kelet-európai hálózat kiépítése 1998: EU-USA stratégiai szövetségek 2001: a regionális multinacionális vállalat pozíciójának kiépítése Két stratégiai szegmens: -terápiás vonalon: nőgyógyászati, szteroid tudás -földrajzi: kelet-európai pozíció (mindez a branded generic - márkázott generikus készítmények vonalán valósul meg)

A Richter értékesítési hálózata jelenleg 31 országra terjed ki.
Bogsch Erik megítélése szerint a fent ismertetett stratégia megfelelő árbevételi és profit növekedést eredményezett a részvényesek számára.

A Richter a Nemzetgazdaság számára 1998-2003 között 1.8 mrd USD export-import szaldó javulást hozott, s 156 mrd Ft beruházást. A társaság piaci értéke ma 2.5-szerese a könyv szerinti értéknek.
A magyar gyógyszeriparnak a teljes beruházásnak több mint a felét a Richter adja. Beruházás oldalon hihetetlenül szembetűnő a beruházási értékkülönbség a független Richter és az egyéb szektorszereplők között. Mindez kiegészítve a K+F és adó vonatkozásban még nagyobb súlyt kap a Richter. Ma a Richter a vállalati K+F rangsorban Magyarországon első, a GDP-hez történő hozzájárulás alapján a 11.

A Richter azon cégek közzé tartozik, melyek teljes gyógyszeripari vertikummal rendelkezik, kutatás, gyártás, kereskedelem.

A nemzetközi példák is azt mutatják, kis országokban a független, innováció központú társaságok jelentősen hozzájárulnak a versenyképesség növeléséhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ÁPV és a kormányzat részéről bizonyos koncepciók kialakítás alatt állnak, melyek támogatnák a Richter jelenlegi stratégiáját.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?