8 °C Budapest

Lezárult a MOL nyilvános részvényigénylése (2.)

Pénzcentrum
2004. március 4. 08:10

Feltehetően senki nem kételkedett abban, hogy egy sikeres intézményi értékesítést követően nem lesz sikeres a magánszemélyeknek történő részvényértékesítés. Az ÁPV által felkínált 492 ezer darab részvény a hazai magánbefektetők 3 nap alatt lejegyezték. A február közepe óta lezajlott két tranzakcióban az állam 11%-os pakettet értékesített összességében: 10.5% külföldi és belföldi intézményeknek, illetve 0.5% hazai magánszemélyeknek. A tegnap lezárult tranzakcióról március 10-én ad tájékoztatást az ÁPV Rt. és a Raiffeisen. Egyelőre nem ismert a kielégítés mértéke, szinte biztosra vehető, hogy a halasztott jegyzés maximumánál, 200 darab részvénynél kevesebbet fognak kapni a jegyzők.

Az intézményi és magánszemély értékesítést követően az ÁPV Rt. 180 napig értékesítési tilalmat vállalt (egészen pontosan február 17-től 180 napig). Ezen tényező az eladási oldallal kapcsolatos bizonytalanságot volt hivatott enyhíteni.

Az aktuális tulajdonosi struktúra a két értékesítést követően:

Meggyőződésünk, hogy az ÁPV Rt. a megmaradt 11.7%-os pakettjét hasonló módszerrel fogja értékesíteni; zártkörű könyvépítéses tranzakció. Az értékesítési módszer minden szempontból (költség, kockázat, előzetes spekuláció) hatékonyabbnak tűnik mint a klasszikus nyilvános tranzakció

A MOL árfolyammozgását az idei évben meghatározó tényezők:
1, Fundamentális oldal:
-PKN-tárgyalások
-gázüzletág értékesítés
-regionális konszolidáció fejleményei

2., tulajdonosi szerkezet:
-ÁÉB vételei
-Slovbena/Slovintegra esetleges eladásai
-az állami pakett piacra kerülése

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ÁPV Rt. közleménye:

A beérkezett igénylések mennyiségére való tekintettel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. - az Értékesítési Tájékoztatóval összhangban - tegnap lezárta a tulajdonában lévő MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság által kibocsátott, 492,000 darab, 1,000 forint névértékű, névre szóló, "A" sorozatú dematerializált törzsrészvényre szóló, március 1-jén indult nyilvános részvényigénylési időszakot.

A nyilvános részvényértékesítés pontos eredményéről, illetve a részvényigénylést követő elszámolás időpontjáról az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság és a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt., mint vezető szervező 2004. március 10-én közleményt tesz közzé.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem