32 °C Budapest

Lezárult a MOL nyilvános részvényigénylése (2.)

Pénzcentrum
2004. március 4. 08:10

Feltehetően senki nem kételkedett abban, hogy egy sikeres intézményi értékesítést követően nem lesz sikeres a magánszemélyeknek történő részvényértékesítés. Az ÁPV által felkínált 492 ezer darab részvény a hazai magánbefektetők 3 nap alatt lejegyezték. A február közepe óta lezajlott két tranzakcióban az állam 11%-os pakettet értékesített összességében: 10.5% külföldi és belföldi intézményeknek, illetve 0.5% hazai magánszemélyeknek. A tegnap lezárult tranzakcióról március 10-én ad tájékoztatást az ÁPV Rt. és a Raiffeisen. Egyelőre nem ismert a kielégítés mértéke, szinte biztosra vehető, hogy a halasztott jegyzés maximumánál, 200 darab részvénynél kevesebbet fognak kapni a jegyzők.

Az intézményi és magánszemély értékesítést követően az ÁPV Rt. 180 napig értékesítési tilalmat vállalt (egészen pontosan február 17-től 180 napig). Ezen tényező az eladási oldallal kapcsolatos bizonytalanságot volt hivatott enyhíteni.

Az aktuális tulajdonosi struktúra a két értékesítést követően:

Meggyőződésünk, hogy az ÁPV Rt. a megmaradt 11.7%-os pakettjét hasonló módszerrel fogja értékesíteni; zártkörű könyvépítéses tranzakció. Az értékesítési módszer minden szempontból (költség, kockázat, előzetes spekuláció) hatékonyabbnak tűnik mint a klasszikus nyilvános tranzakció

A MOL árfolyammozgását az idei évben meghatározó tényezők:
1, Fundamentális oldal:
-PKN-tárgyalások
-gázüzletág értékesítés
-regionális konszolidáció fejleményei

2., tulajdonosi szerkezet:
-ÁÉB vételei
-Slovbena/Slovintegra esetleges eladásai
-az állami pakett piacra kerülése

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ÁPV Rt. közleménye:

A beérkezett igénylések mennyiségére való tekintettel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. - az Értékesítési Tájékoztatóval összhangban - tegnap lezárta a tulajdonában lévő MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaság által kibocsátott, 492,000 darab, 1,000 forint névértékű, névre szóló, "A" sorozatú dematerializált törzsrészvényre szóló, március 1-jén indult nyilvános részvényigénylési időszakot.

A nyilvános részvényértékesítés pontos eredményéről, illetve a részvényigénylést követő elszámolás időpontjáról az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság és a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt., mint vezető szervező 2004. március 10-én közleményt tesz közzé.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?