20 °C Budapest

Három megakötés a MOL-ban - ÁÉB a háttérben - 7,000 Ft-on a papír

Pénzcentrum
2004. március 4. 13:53

Három jelentős önkötésnek lehettünk tanúi röviddel ezelőtt a MOL piacán. A három tranzakció keretében összességében 5.5 mrd Ft értékű papír fordult meg.

Üzletkötőktől származó információink szerint mindhárom önkötés mögött az ÁÉB állt. Az önkötések mögött feltehetően a piacon kívül előre leegyeztetett tranzakciók lebonyolítása állt.

Közismert, hogy az ÁÉB komoly érdeklődést mutat a MOL, mint potenciális befektetés iránt. A bank 2 millió részvényre adott be jegyzést (közel 2% a MOL jegyzett tőkéjében) az ÁPV nyilvános értékesítése során, amit az ÁPV nem fogadott el az ÁÉB spekulatív jellegű, rövid távú befektetései miatt (árstabilitás veszélyeztetése).

Mielőtt a fentiekből azt a következtetést vonnánk le, hogy az ÁÉB agresszívan vásárol és a piacon próbálja megszerezni a meg nem kapott 2 m db részvényt, szükséges kiemelnünk, hogy - szintén üzletkötői információink szerint - a bank az elmúlt napokban az eladói oldalon állt. Az is igaz ugyanakkor, hogy minden bizonnyal az ÁÉB nem fog beállni saját brókercégén keresztül a vevői oldalra... Érdemes ilyenkor közvetítőt igénybe venni...

A nagy kötések után megindult a piaci szereplők fantáziája, a MOL árfolyama percek alatt 7,000 Ft-ra emelkedett. Természetesen nagy lehet pillanatnyilag a napon belül kereskedők aránya is a MOL-ban.
A fő kérdés jelenleg megítélésünk szerint, hogy a MOL tartósan át tudja-e törni a 7,000 Ft-os szintet. Ha igen, akkor nem zárjuk ki, hogy az OTP-hez hasonló "klasszikus kitörés" következik be, s a részvény határozott emelkedést mutat majd 7,000 felett. Ennek eldöntése azonban pillanatnyilag még korai lenne. Ismét csak a jóslás határain lehetne mozogni.

A MOL árfolyam megítélésekor érdemesnek tartjuk kiemelni, hogy az OTP és a Matáv jelentős emelkedést ért el az elmúlt napokban, míg a Richter egy határozott pozitív korrekciót mutatott. A MOL kissé lemaradva most zárkózik fel.
Az olajpapír árfolyama a zártkörű értékesítés megkezdésekor 6,940 Ft-on állt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?