Beige Book: javuló konjunktúra

Pénzcentrum
2004. március 4. 09:30

A FED legutóbbi hangulatjelentése (Beige Book) szerint a gazdasági aktivitás élénkülése januárban és februárban tovább folytatódott. Egyes régiókban a fejlődés csak mérsékelt volt, ugyanakkor a megfigyelt körzetek több mint negyedében gyorsuló.

A fogyasztási kereslet a legtöbb körzetben erősödött. A kereskedelemben a legtöbb termékcsoportban bővülést regisztráltak, ugyanakkor az autóértékesítéseknél érezhető lassulás volt tapasztalható.

A turizmus a tavalyi télhez képest erősödött, a szolgáltató szektor egésze növekszik. A feldolgozóipari aktivitás egy körzet kivételével mindenhol élénkült, a maradék egyben is szinten maradt.

Az ingatlanpiacon a helyzet a korábbi időszakhoz képest nem sokat változott. A kereskedelemi ingatlanok piaca továbbra sem igazán élénk, ezzel szemben a lakóingatlanoknál erős a kereslet.

A hitelpiacon a növekedés valamelyest mérséklődik.

A foglalkoztatottság jellemzően lassú növekedést mutat a legtöbb területen. A bérek és egyéb juttatások lassan nőnek, ugyanakkor az egészségügyi költségeknél jelentős a növekedés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A végfelhasználói szinten az árnövekedés igen mérsékelt, ezzel szemben a nyersanyagárak jelentősebb emelkedést mutatnak.

A jelentés tehát az aktivitás további növekedését hangsúlyozza egyelőre komolyabb árfeszültségek nélkül. A kamatemelést akadályozhatja, hogy a foglalkoztatásban nem indult el az a növekedés, melyre a javuló teljesítmények alapján számítani lehetett. Ennek ellenére - amint Greenspan is utalt rá dővel ismét beindulhat a kamatemelési ciklus. Az emelkedő nyersanyagárak és a magas energiaár idővel a végfelhasználói szinten is éreztetheti hatását.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?