28 °C Budapest

Beige Book: javuló konjunktúra

Pénzcentrum
2004. március 4. 09:30

A FED legutóbbi hangulatjelentése (Beige Book) szerint a gazdasági aktivitás élénkülése januárban és februárban tovább folytatódott. Egyes régiókban a fejlődés csak mérsékelt volt, ugyanakkor a megfigyelt körzetek több mint negyedében gyorsuló.

A fogyasztási kereslet a legtöbb körzetben erősödött. A kereskedelemben a legtöbb termékcsoportban bővülést regisztráltak, ugyanakkor az autóértékesítéseknél érezhető lassulás volt tapasztalható.

A turizmus a tavalyi télhez képest erősödött, a szolgáltató szektor egésze növekszik. A feldolgozóipari aktivitás egy körzet kivételével mindenhol élénkült, a maradék egyben is szinten maradt.

Az ingatlanpiacon a helyzet a korábbi időszakhoz képest nem sokat változott. A kereskedelemi ingatlanok piaca továbbra sem igazán élénk, ezzel szemben a lakóingatlanoknál erős a kereslet.

A hitelpiacon a növekedés valamelyest mérséklődik.

A foglalkoztatottság jellemzően lassú növekedést mutat a legtöbb területen. A bérek és egyéb juttatások lassan nőnek, ugyanakkor az egészségügyi költségeknél jelentős a növekedés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A végfelhasználói szinten az árnövekedés igen mérsékelt, ezzel szemben a nyersanyagárak jelentősebb emelkedést mutatnak.

A jelentés tehát az aktivitás további növekedését hangsúlyozza egyelőre komolyabb árfeszültségek nélkül. A kamatemelést akadályozhatja, hogy a foglalkoztatásban nem indult el az a növekedés, melyre a javuló teljesítmények alapján számítani lehetett. Ennek ellenére - amint Greenspan is utalt rá dővel ismét beindulhat a kamatemelési ciklus. Az emelkedő nyersanyagárak és a magas energiaár idővel a végfelhasználói szinten is éreztetheti hatását.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?