24 °C Budapest

Balkán: fejlődési kilátások és távlatok a hazai gazdasági szereplők részére

Pénzcentrum
2004. március 3. 12:21

Az ICEG Európai Központ és a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciája Időpont: 2004. március 31. (09-14 óra) Helyszín: A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi István terme (Budapest, I. Krisztina krt.99) A Balkán és ennek révén Magyarország szerepe fokozatosan felértékelődik Európában. A közép-kelet-európai országok csatlakozását követően a befektetők, az Európai Unió, a

Az ICEG Európai Központ és a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciája

Időpont: 2004. március 31. (09-14 óra)
Helyszín: A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi István terme
(Budapest, I. Krisztina krt.99)

A Balkán és ennek révén Magyarország szerepe fokozatosan felértékelődik Európában. A közép-kelet-európai országok csatlakozását követően a befektetők, az Európai Unió, a nemzetközi pénzügyi szervezetek érdeklődése a délkelet-európai térség felé fordul. Ezzel párhuzamosan a térség növekedési kilátásai egyre kedvezőbbek, a korábbi feszítő makrogazdasági és szerkezeti problémák egy részét orvosolták, és a politikai stabilitás és jogállamiság az összes ismert nehézség mellett is erősödőben van. Ennek megfelelően bővül a hazai gazdasági és politikai szféra érdeklődése a balkáni lehetőségek iránt, amelyeket hazánk régión belül betöltött fontos politikai és geopolitikai szerepe is indukál.

A konferencia célja annak áttekintése, hogy milyen kilátások jellemzik a politikai és gazdasági értelemben felértékelődő balkáni régiót, milyen makrogazdasági és szerkezeti folyamatok határozzák meg a jelentősebb délkelet-európai gazdaságok fejlődését, miképpen tudja a hazai vállalati és pénzintézeti szféra a bővülő lehetőségeket kihasználni, milyen hazai gazdaságpolitikai és gazdaságdiplomáciai lépések szükségesek az üzleti élet hatékonyabb képviseletéhez.

A konferencián a téma avatott és a folyamatokat különböző helyzetből (gazdaságpolitika, régió, pénzügyi szektor, ellenőrzés) figyelő-alakító szakértői tartanak előadást.

A konferencia szándéka, hogy a kérdésről a kutatók, a gazdaságpolitikusok, a központi és regionális szervezetek képviselői egy rendezvény keretében ismertessék meg véleményüket.

A konferenciára meghívott előadóként szerepelnek többek között:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bilek Péter, ICEG Európai Központ,
Jókay Károly, IGE Consulting Kft.,
Lőrincze Péter, VOSZ,
Márk Péter, Corvinus Rt.,
Veress József, Nemzeti Fejlesztési Hivatal
a MOL Rt. képviselője

A konferencia részvételi díja 16.500 Ft + 25% ÁFA , amely magában foglalja a regisztrációs díjat, a kávészüneteket és a konferencia anyagait. A regisztrációs lapot (word , illetve pdf-formátumban ) a megfelelő szóra kattintva azonnal elérheti, a részletes programot hamarosan közöljük.

Amennyiben a konferenciával kapcsolatosan további információra lenne szüksége, kérjük, érdeklődjék Szigetvári Ágnesnél a 248-1160/103-as budapesti telefonon vagy az aszigetvari@axelero.hu e-mailen.

A kitöltött jelentkezési lapot a 248 1161-es faxszámra várjuk, beérkezésekor számlát állítunk ki, amelyet postán küldünk el. A részvételi díj a számla kézhezvételét követően a Magyar Közgazdasági Társaság 10200823 - 22212010 - 00000000 számú bankszámlájára utalandó.


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM