32 °C Budapest

Balkán: fejlődési kilátások és távlatok a hazai gazdasági szereplők részére

Pénzcentrum
2004. március 3. 12:21

Az ICEG Európai Központ és a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciája Időpont: 2004. március 31. (09-14 óra) Helyszín: A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi István terme (Budapest, I. Krisztina krt.99) A Balkán és ennek révén Magyarország szerepe fokozatosan felértékelődik Európában. A közép-kelet-európai országok csatlakozását követően a befektetők, az Európai Unió, a

Az ICEG Európai Központ és a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciája

Időpont: 2004. március 31. (09-14 óra)
Helyszín: A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi István terme
(Budapest, I. Krisztina krt.99)

A Balkán és ennek révén Magyarország szerepe fokozatosan felértékelődik Európában. A közép-kelet-európai országok csatlakozását követően a befektetők, az Európai Unió, a nemzetközi pénzügyi szervezetek érdeklődése a délkelet-európai térség felé fordul. Ezzel párhuzamosan a térség növekedési kilátásai egyre kedvezőbbek, a korábbi feszítő makrogazdasági és szerkezeti problémák egy részét orvosolták, és a politikai stabilitás és jogállamiság az összes ismert nehézség mellett is erősödőben van. Ennek megfelelően bővül a hazai gazdasági és politikai szféra érdeklődése a balkáni lehetőségek iránt, amelyeket hazánk régión belül betöltött fontos politikai és geopolitikai szerepe is indukál.

A konferencia célja annak áttekintése, hogy milyen kilátások jellemzik a politikai és gazdasági értelemben felértékelődő balkáni régiót, milyen makrogazdasági és szerkezeti folyamatok határozzák meg a jelentősebb délkelet-európai gazdaságok fejlődését, miképpen tudja a hazai vállalati és pénzintézeti szféra a bővülő lehetőségeket kihasználni, milyen hazai gazdaságpolitikai és gazdaságdiplomáciai lépések szükségesek az üzleti élet hatékonyabb képviseletéhez.

A konferencián a téma avatott és a folyamatokat különböző helyzetből (gazdaságpolitika, régió, pénzügyi szektor, ellenőrzés) figyelő-alakító szakértői tartanak előadást.

A konferencia szándéka, hogy a kérdésről a kutatók, a gazdaságpolitikusok, a központi és regionális szervezetek képviselői egy rendezvény keretében ismertessék meg véleményüket.

A konferenciára meghívott előadóként szerepelnek többek között:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bilek Péter, ICEG Európai Központ,
Jókay Károly, IGE Consulting Kft.,
Lőrincze Péter, VOSZ,
Márk Péter, Corvinus Rt.,
Veress József, Nemzeti Fejlesztési Hivatal
a MOL Rt. képviselője

A konferencia részvételi díja 16.500 Ft + 25% ÁFA , amely magában foglalja a regisztrációs díjat, a kávészüneteket és a konferencia anyagait. A regisztrációs lapot (word , illetve pdf-formátumban ) a megfelelő szóra kattintva azonnal elérheti, a részletes programot hamarosan közöljük.

Amennyiben a konferenciával kapcsolatosan további információra lenne szüksége, kérjük, érdeklődjék Szigetvári Ágnesnél a 248-1160/103-as budapesti telefonon vagy az aszigetvari@axelero.hu e-mailen.

A kitöltött jelentkezési lapot a 248 1161-es faxszámra várjuk, beérkezésekor számlát állítunk ki, amelyet postán küldünk el. A részvételi díj a számla kézhezvételét követően a Magyar Közgazdasági Társaság 10200823 - 22212010 - 00000000 számú bankszámlájára utalandó.


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?