Balkán: fejlődési kilátások és távlatok a hazai gazdasági szereplők részére

Pénzcentrum
2004. március 3. 12:21

Az ICEG Európai Központ és a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciája Időpont: 2004. március 31. (09-14 óra) Helyszín: A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi István terme (Budapest, I. Krisztina krt.99) A Balkán és ennek révén Magyarország szerepe fokozatosan felértékelődik Európában. A közép-kelet-európai országok csatlakozását követően a befektetők, az Európai Unió, a

Az ICEG Európai Központ és a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciája

Időpont: 2004. március 31. (09-14 óra)
Helyszín: A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi István terme
(Budapest, I. Krisztina krt.99)

A Balkán és ennek révén Magyarország szerepe fokozatosan felértékelődik Európában. A közép-kelet-európai országok csatlakozását követően a befektetők, az Európai Unió, a nemzetközi pénzügyi szervezetek érdeklődése a délkelet-európai térség felé fordul. Ezzel párhuzamosan a térség növekedési kilátásai egyre kedvezőbbek, a korábbi feszítő makrogazdasági és szerkezeti problémák egy részét orvosolták, és a politikai stabilitás és jogállamiság az összes ismert nehézség mellett is erősödőben van. Ennek megfelelően bővül a hazai gazdasági és politikai szféra érdeklődése a balkáni lehetőségek iránt, amelyeket hazánk régión belül betöltött fontos politikai és geopolitikai szerepe is indukál.

A konferencia célja annak áttekintése, hogy milyen kilátások jellemzik a politikai és gazdasági értelemben felértékelődő balkáni régiót, milyen makrogazdasági és szerkezeti folyamatok határozzák meg a jelentősebb délkelet-európai gazdaságok fejlődését, miképpen tudja a hazai vállalati és pénzintézeti szféra a bővülő lehetőségeket kihasználni, milyen hazai gazdaságpolitikai és gazdaságdiplomáciai lépések szükségesek az üzleti élet hatékonyabb képviseletéhez.

A konferencián a téma avatott és a folyamatokat különböző helyzetből (gazdaságpolitika, régió, pénzügyi szektor, ellenőrzés) figyelő-alakító szakértői tartanak előadást.

A konferencia szándéka, hogy a kérdésről a kutatók, a gazdaságpolitikusok, a központi és regionális szervezetek képviselői egy rendezvény keretében ismertessék meg véleményüket.

A konferenciára meghívott előadóként szerepelnek többek között:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bilek Péter, ICEG Európai Központ,
Jókay Károly, IGE Consulting Kft.,
Lőrincze Péter, VOSZ,
Márk Péter, Corvinus Rt.,
Veress József, Nemzeti Fejlesztési Hivatal
a MOL Rt. képviselője

A konferencia részvételi díja 16.500 Ft + 25% ÁFA , amely magában foglalja a regisztrációs díjat, a kávészüneteket és a konferencia anyagait. A regisztrációs lapot (word , illetve pdf-formátumban ) a megfelelő szóra kattintva azonnal elérheti, a részletes programot hamarosan közöljük.

Amennyiben a konferenciával kapcsolatosan további információra lenne szüksége, kérjük, érdeklődjék Szigetvári Ágnesnél a 248-1160/103-as budapesti telefonon vagy az aszigetvari@axelero.hu e-mailen.

A kitöltött jelentkezési lapot a 248 1161-es faxszámra várjuk, beérkezésekor számlát állítunk ki, amelyet postán küldünk el. A részvételi díj a számla kézhezvételét követően a Magyar Közgazdasági Társaság 10200823 - 22212010 - 00000000 számú bankszámlájára utalandó.


HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.29 14:42
Az átalakulás, egyesülés és szétválás folyamatának bemutatása előtt szükséges azon jogszabályok átte...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?