16 °C Budapest

10 milliárd felett jár már a HVB- fokozott nyitás a KKV fele

Pénzcentrum
2004. március 3. 10:32

10.4 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta a tavalyi évet a HVB Bank, a pénzintézet mérlegfőösszege 734 milliárd forintra rúg. (IAS, nem konsz.) Matthias Kunsch, a bank vezérigazgatója szerint a bank számára vegyes volt a gazdasági környezet a 2003-as évben, a második félévben sokat segített a magas kamatszint.

A fiókhálózat terén Matthias Kunsch elmondta, hogy a bővítési tervek fékezve voltak 2003-ban, mivel a Postabank akvizíció feleslegessé tette volna a nagyarányú organikus terjeszkedést. Az idei évtől fokozott fiókfejlesztési politikát követhet a bank.

A HVB volumenhordozó eleme a hitelezés volt, amely az eszközoldalon 65%-ot tett ki, forrásoldalon a betétek aránya dinamikusan nőtt, ugyanakkor a növekedés nem volt képes követni a hitelezési oldalon megfigyelhető dinamikát.

A HVB ROE-je (adó előtt) 17.3% lett, a költség-bevétel arány 50.7%. A bank működési költségei csökkentek 2002-höz viszonyítva.

A bank működési eredménye jelentős mértékben bővül, a 13.8 milliárdos érték több mint 35%-os bővülést jelent.

A bank piaci részesedése 5.4%, az Erste-Postabank üzlet miatt a banki rangsorban a HVB vissza fog csúszni a 6. helyről a 7. helyre.

Matthias Kunsch kiemelte, hogy a TOP 200 vállalat 50%-a a HVB ügyfélkörébe tartozik. A nagyvállalatok terén a piaci részesedés 34%-os. A bank növekedési lehetősége a kkv körben van. A középvállalatok terén 19, a kisvállalkozások esetében 4%-os bank piaci részesedése.

A vállalati üzletág piaci részesedése 9.1% a hitelek terén. A betétpiaci részesedés 9.4%.

A vállalati üzletág költség-bevétel aránya 34%.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakossági területen a HVB minden irányba nyitni kíván, a bank szakított a korábbi CA hagyománnyal, most már a teljes piacot célozza meg. A lakossági piacon a HVB komoly növekedési lehetőséget lát. A lakossági betétek terén a bank célja idén a Budapest Bank megelőzése.

A bank 117 ezer lakossági ügyféllel rendelkezik.

Matthias Kunsch külön szólt a BÉT tulajdonosi szerepvállalásról, s kiemelte a kereskedésben és főleg a letétkezelésben betöltött szerepvállalását.

A HVB Jelzálogbank adózás előtti eredménye 799 m Ft lett, Kunsch a januári-februári számok alapján az idei évben is nagy eredménynövekedésre számít.

HVB a jövőben lényegesen szeretné bővíteni a fikóhálózatát, de konkrétumokról nem esett szó. A duplázás az alsó határ.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06